Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Özel'in 'Sedefçi adaylıktan çekilsin' isteğine Meral Akşener'den tepki: 'Bu şekilde bir cıvıklık asla olmamıştır'

31 Mart yerel seçimlerinde ittifak kuramayan CHP ile İYİ Parti arasındaki tartışmalar devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin İYİ Parti'den aday olmasını eleştirerek, Sedefçi'nin partisinin oylarını bölmeye çalıştığını iddia etmişti. Bu sözlere Meral Akşener'den tepki gecikmedi.

Özgür Özel'in 'Sedefçi adaylıktan çekilsin' isteğine Meral Akşener'den tepki: 'Bu şekilde bir cıvıklık asla olmamıştır'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin İYİ Parti'den aday olmasını eleştirerek, Sedefçi'nin yarıştan çekilmesini istemişti.

Özel'in bu isteğine, Edirne'de düzenlenen iftar programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den tepki geldi.

Akşener, "Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık, ayıp asla olmamıştır. Bu kaçıncı?" şeklinde konuştu.

NASIL BAŞLAMIŞTI?

Halk TV'de bir programa katılan Özgür Özel, İYİ Parti adayı Hamdi Sedefçi'nin yarıştan çekilmesini isteyerek,  "Edirne’yi AK Parti’ye bırakmamak üzere adaydan, değilse de seçmeninden bir olgunluk bekliyoruz" demişti.

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi ise anketlerde önde olduklarını söyleyerek CHP’nin adayının çekilmesini istedi.

"ESKİ BAŞKANIMIZIN HERHANGİ BİR KAZANMA İHTİMALİ YOK"

Özgür Özel, şunları kaydetmişti:

"2014’e kadar belediye başkanlığımızı yapan büyüğümüz de sağ olsun İYİ Parti’den adaylaştı. Şu anda Edirne’de baş başayız. Şu anda büyük bir ivmelenme oldu, 40 yaşında genç bir adayımız var. İYİ Parti’den aday olan eski başkanımızın da orada herhangi bir kazanma ihtimali yok, bunu kendisi de biliyor.

O bu dönemde derse ki, tam yarısı yaşında bir kadın aday var, ‘kardeşim ben AK Parti’ye kazandıracağıma, benim de hizmet ettiğim CHP’deki bu kadın adaya destek veriyorum’ derse bu çok şık bir şey olur. Olmazsa seçmenin vicdanının harekete geçmesini beklerim. Edirne kaybedilecek bir yer değil. Şu anda da anketlerde 5-6 puan geriden bir kaç puan ileriye geçtik ama orada biz Edirne’yi AK Parti’ye bırakmamak üzere adaydan, değilse de seçmeninden bir olgunluk, yöneliş bekliyoruz."

MERAL AKŞENER'DEN TEPKİ: BU KAÇINCI?

Akşener tepkisini şöyle gösterdi:

"Şimdi bu maskeli balodan bu siyasetçilerin bütün bu yolculuk esnasında çok memnun olduğunu gördüm. Mesela Edirne'ye geliyor Sayın Özgür Özel diyor ki, 'AKP kazanır, sakın ola ki CHP'nin dışında bir partiye oy vermeyesiniz ve İYİ Parti'nin adayı da olgunluk gösterip ayrılmalıdır.' Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık, ayıp asla olmamıştır. Bu kaçıncı?

Edirne'nin başka bir ilçesine de AKP'li bakanlar gelip diyor ki, 'Sakın ola ki AKP'li adaylar dışında başka bir yere oy vermeyesiniz. Oylar bölünür, CHP gelir.' Seçmenin sesini duymadan, ne istediğini hissetmeden, bunu bilmek için gayret göstermeden bir maskeli baloyla çok kolay oy almayı sağlamış. Biz bunu 2023 seçimlerinden sonra reddettik."


Haber Kaynağı : 12punto

AK Parti AKP CHP Edirne Halk TV İYİ Parti Meral Akşener Özgür Özel Hamdi Sedefçi