Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Samsun’da sığınmacılar Zafer Partililer’e saldırdı! Ümit Özdağ'dan tepki

Samsun’da stant çalışması yapan Zafer Partililer’e sığınmacılar saldırdı. Saldırıya uğrayan partililer şikâyette bulunurken, Irak uyruklu 6 sığınmacıdan 2’si tutuklandı.

Samsun’da sığınmacılar Zafer Partililer’e saldırdı! Ümit Özdağ'dan tepki

Olay 6 Ocak'ta meydana geldi. Samsun’un Atakum ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi Tür-İş Tramvay Durağı yakınlarında Irak uyruklu 6 sığınmacı stant çalışması yapan Zafer Partililer’e sözlü saldırıda bulundu.

Partililer, küfür eden ve stanttaki Göktür Bayrağı’na tüküren saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. Polis 6 sığınmacıdan 2’sini tutukladı.

Olayın ardından açıklama yapan Zafer Partisi Samsun İl Başkanı Faruk Şen, “Zafer Partisi’ni bu saldırılar durduramaz. Türk gençleri, daha güçlü bir şekilde Samsun'da Türkiye'nin göçmenistan olmaması için mücadelesini sürdürecek” ifadelerini kullandı.

Şen’in açıklamasının tamamı şöyle;

"Türkiye'deki göçmen sorunu artık yasal şekilde siyasi çalışmalarını yapan partiye hadsiz saldırı boyutuna geldi. Bu sözde misafirlerin, Samsun'un nüfus yönünden en büyük ikinci ilçesinde Türk gençlerinin yüzüne tükürecek gücü nereden aldığı malum. Sadece Türk evlatlarına değil Atalarımızın bayrağı olan Göktürk Bayrağı’na da alçakça bir saldırı gerçekleşti. Biz, stant açılmadan önce gençlerimizi, 'Herhangi bir provokasyon karşısında Türk polisi ve adaletine haber vereceksiniz.' şeklinde uyardığımız için olay büyümedi. Türk düşmanlarının eline koz vermemek için dişimizi sıkıyoruz. Türk yurdunda, gençlerimizin bu yurtsuzların hakaretlerine maruz kalması kabul edilemez. Zafer Partisi'ni bu gibi saldırılar durduramaz. Türk gençleri, daha güçlü bir şekilde Samsun'da Türkiye'nin göçmenistan olmaması için mücadelesini sürdürecek.”

ÜMİT ÖZDAĞ: CESARETE BAK

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, partisine yönelik yapılan saldırıya "Cesarete bak" sözleriyle tepki gösterdi.



Haber Kaynağı : 12punto

sığınmacı Samsun Zafer Partisi Ümit Özdağ