Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Saral, Döğücü, Çelebi... AKP'li isimler Meclis'te şiddeti 'tebrik' etti

Meclis Genel Kurulu'nda DEM Partili milletvekilini darbeden AKP Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu'na AKP'li isimlerden adeta 'tebrik' mesajları geldi.

Saral, Döğücü, Çelebi... AKP'li isimler Meclis'te şiddeti 'tebrik' etti

Çarşamba günü Meclis Genel Kurulu'nda DEM Parti Grubu adına konuşma yapan Mersin Milletvekili Ali Bozan'ın eski Ulaştırma Bakanı ve AKP Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu tarafından darbedilmesi AKP'li isimlerce tebrik edildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Oktay Saral, saldırı anlarının görüntülerini X hesabından paylaşıp Karaismailoğlu'nu kutladı.

Saral mesajında şunları söyledi:

"Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ve AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Adil Karaismailoğlu hemşehrimi terör yuvası DEM’in mensubu Ali Bozan'a hak ettiği muameleyle cevap vermesinden dolayı yürekten kutluyorum. Oflu duruşuna, ellerine sağlık…"

Eski AKP milletvekili ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü de Karaismailoğlu'nu tebrik eden isimlerden biri oldu.

Aynı zamanda avukat olan Şeyma Döğücü, sosyal medya hesabından "Eline ayağına sağlık Sayın. Adil Karaismailoğlu Bakanım" diye yazdı. 

AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de desteğini Karaismailoğlu'yla Meclis Genel Kurulu'nda yan yana olduğu ana dair fotoğrafı paylaşıp "Yüce Meclis’te çalışmalara devam ediyoruz…" diyerek gösterdi. 

NE OLMUŞTU?

Meclis Genel Kurulu'nda İYİ Parti'nin grup önerisi görüşülürken DEM Parti adına grup konuşmasını yapan Ali Bozan, kürsüde şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Önergenin konusu vergi, Meclis’in gündemi vergi. En son bu kürsüye geldiğimde AKP sıralarını yaptıklarından dolayı alkışlamıştım ama bu sefer heveslenmeyin, alkışlamayacağım sizi. Çünkü anlatsak, izah etsek, yuh çeksek de anlamıyorsunuz, bir noktaya gelince de utanmıyorsunuz. Konumuz vergi, emeklinin cebinden çaldığınız.. Düşünün siz, maaşınızı çeken bir emeklisiniz, arkadan geldiği biri maaşınızı çaldı. Böyle bir durumda ne yaparsınız,  bağırırsınız ‘hırsız var, hırsız var’ dersiniz, polise gider şikayetçi olursunuz. Bu hırsızı dava edersiniz. Bunu TÜİK sayesinde  AKP her ay yapıyor. İşçinin, memurun, emeklinin cebinden her ay düzenli şekilde çalıyor. İşçinin, memurun sesi duyulmuyor. Ben buradan cebinden maaşı çalınan yurttaş adına bağırmak istiyorum; hırsız var, hırsız var, hırsız var. AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor.”

AKP'li milletvekilleri Bozan’ın bu sözlerine önce “Aynaya bak” daha sonra, “Sen de terbiyesiz, ahlaksızsın” karşılığı verdi. Bozan da “Terbiyesiz de sizsiniz, ahlaksız da. Bir defa çıkın buraya, ben ‘hırsızsınız’ diyorum, deyin ki ‘biz hırsız değiliz’. Kendinizi ifade etmekten acizsiniz. O yüzden ağzınız pislik kokuyor o yüzden” dedi. Daha sonra AKP Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Bozan’a doğru yürüyerek DEM'li milletvekiline tokat attı. 


Haber Kaynağı : 12punto

Adil Karaismailoğlu Ali Bozan Oktay Saral Şeyma Döğücü Mehmet Ali Çelebi