Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinan Oğan’ın o partinin başına geçeceği iddia ediliyordu: Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam: Üye değil

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminde Erdoğan’a destek açıklayan Sinan Oğan, şimdilerde siyasi çalışmalarını Türkiye İttifakı Partisi ile yürütüyor. Oğan’ın parti içindeki gücünün Genel Başkan düzeyinde rahatsızlık yarattığı iddia ediliyordu. Genel Başkan Mehmet Sağlam 12punto’ya konuştu.

Sinan Oğan’ın o partinin başına geçeceği iddia ediliyordu: Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam: Üye değil

Ercan KÜÇÜK - 12punto.com.tr

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra en çok tartışılan siyasetçilerin başında Sinan Oğan geliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. Turunda Tayyip Erdoğan lehine çekilen Oğan’a herhangi bir bakanlık, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı vs görevleri verilmemişti. Oğan seçimleri ardından Türkiye İttifakı Partisi’yle birlikte çalışma yürütüyor.

Sinan Oğan seçimler öncesi yaptığı açıklamalarda siyasete devam edeceğinin mesajlarını vermişti. Oğan 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminin ardından Türkiye İttifakı Partisi ile yakın çalışma yürütüyor. Hatta Oğan’ın Genel Başkanın bile olmadığı teşkilat açılışlarına katıldığı, programlarında isminin sloganlaştırıldığı bu partinin başına geçeceği de iddia ediliyor. 

Türkiye ittifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam, Oğan ile ilişkilerini ve konuşulan iddiaları 12punto’ya anlattı.

“OĞAN TEŞKİLATLAR KONUSUNDA DESTEK OLUYOR”

Sağlam, Oğan ile birlikteliklerinin genel seçimler öncesinde başladığını vurguladı. Sağlam, Oğan’ın kendilerine verdiği desteği şu sözlerle anlattı:

Sinan Beyle birlikte genel seçimler öncesi birlikte hareket ettik. Genel seçimler sonrasında bazı yorulan il başkanlarımızı değiştirdik yerine yeni arkadaşlarımızı atadık. Sinan Bey de sağolsun teşkilatlar konusunda bize çok büyük destek oluyor. Sinan Beyin siyasi ilişkileri dostluğa bağlı. Faydası var bize.

Partide bir görevi yok. Biz ihtiyaç duyduğumuzda ya da teşkilatlanmaya gittiğimiz illerimizde vatandaş görmek istediğinde davet ediyoruz. İşleri müsait oluyorsa kırmıyor bizleri, geliyor sağolsun.”

SEÇİMDEN SONRASINA İŞARET

Bazı il-ilçe teşkilatlarının açılışlarına davet edilmediği, yeni görevlendirmelerden bilgisi olmadığı iddiasıyla ilgili ise Sağlam yerel seçimler sonrasını işaret etti. Sağlam şöyle konuştu:

“Bu konuları inşallah seçimden sonra açıklayacağız. Şu an bir seçim arefesindeyiz. Ülkenin menfaatleri daha önemli bizim için. Boş şeylerle gündemi meşgul etmek bize yakışmaz. Yerel seçimleri bir atlatalım önümüzü bir görelim."

Sağlam, “Sinan Oğan hep bu şekilde partinin bir destekçisi olarak mı devam edecek? Yoksa görev alacak mı?” Şeklindeki sorumuza şu şekilde cevap verdi:

“Bizim olduğumuz koltuklar tapulu malımız değil. Kongrede 3 yıllığına seçilmiş genel başkan benim. Yarın bir kongremiz our. Siz de aday olabilirsiniz. Seçimle gelir seçimle gideri. Ama bizden daha iyi yönetecek birinin koltuğa oturmasını elbette isteriz.”

"‘BEN ADAYIM’ DİYEMEZ"

Sinan Oğan’ın partiye üyeliği olup olmadığını sorduğumuz Sağlam şunları söyledi:

“Hayır üyeliği yok. Yeniçağ’da bayağı bir yerde okudum bunları. Sinan Beyin herhangi bir partiye üyeliği yok. O yüzden partimize üye olmayan birisi gelip kongremizde ‘Ben adayım’ diyemez. Üye olmak isterse ne demek, canla başla yaparız.

Biz bir üyelik teklifinde bulunmadık. Zaten genel seçim öncesi de sonrası da birlikte hareket ettik. 2-3 ay yoktum Türkiye’de. Sağolsun bize bayağı destekleri var.”


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanlığı Sinan Oğan Türkiye İttifakı yerel seçim