Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinem Dedetaş anlattı! 2029 hedefi ne? Validebağ Korusuna ne olacak?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçilen ilk kadın olan CHP'li Sinem Dedetaş, mazbatasını almadan önce önemli açıklamalarda bulundu. Üsküdar'ın otopark sorununa değinen Dedetaş ayrıca, 2029 hedeflerinin ne olduğuna ilişkin soruyu da yanıtladı.

Sinem Dedetaş anlattı! 2029 hedefi ne? Validebağ Korusuna ne olacak?

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Üsküdar'dan aday olan CHP'li Sinem Dedetaş, 2 dönemdir belediye başkanlığında bulunan AKP'li Hilmi Türkmen'e 7.53 puan fark atarak Üsküdar'ın ilk kadın belediye başkanı seçildi.

Bugün saat 16.30'da mazbatasını alacak olan Dedetaş, Sözcü TV'ye konuştu.

"VALİDEBAĞ KORU KALACAK"

Validebağ'a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dedetaş şunları söyledi:

"Özel olarak ilgilenecek. Büyükşehir'de bir çalıştayı yapıldı. Gönüllülerimiz de içindeydi. Biz belediye olarak planların içersinde yer alacağız. Daha yeşil ve bakımlı bir koru olması için uğraşacağız. Kent Konseyi'nin bir an önce kurulması projelerimizin içinde olacak.

Bundan önceki süreçlerde kaygılar olduğu için yeni atılacak adımları şeffaf yürütmemiz lazım. En üstteki planımız oranın koru kalması.

Validebağ Gönüllüleri'yle de bir araya geldim. Herkes hem fikirdi. O stratejik plan dahilinde varsa bir şey konuşacağız."

OTOPARK SORUNU

Üsküdar'daki parklanma sorununa ve otopark sorununa da değinen Dedetaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kesinlikle çözmek için çok büyük adımlar atacağız. Biz turist de çekmek istiyoruz. Yer üstü insanlar aittir. Çengelköy'de güzel bir otopark var onu yer altına alarak o alanın tamamını rekreasyon alanı yapma projemiz var. 

Hem geçici parklanmalar hem de uzun süreli parklanma alanlarına ihtiyaç var. Esnafla konuştuk, orada da düzenlemeye ihtiyaç var. 

Bu sorunları tek tek önceliklendirdik. Meclis'i toplayıp çalışmaya başlayacağız."

Yurttaşlar tarafından şimdiden farklı mevki ve görevlere yakıştırıldığı ve 2029 hedefleri sorulan Dedetaş, Üsküdar'a odaklandığını belirterek, "Bu planlamayı hiç yapmadım. Kafayı hep şuna yoruyorum; o an hangi pozisyondaysam onu en iyi şekilde yapmaya kafayı yoruyorum.  Bir sonraki adımım belediye başkanlığı olacak diye kurgulamamıştım. Bu yapıyı yeni yöneteceğim, buradaki başarıma odaklanmak istiyorum. Burayı selametle halledelim süreç ne şekilde şekillenecek göreceğiz" dedi.

Bugün mazbatasını alacak olan Dedetaş ayrıca, devir teslim töreninin yarın olacağını duyurdu.


Haber Kaynağı : 12punto

validebağ Üsküdar Belediyesi Sinem Dedetaş CHP İBB