Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tarihi zirveye saatler kaldı: Erdoğan, CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel'le görüşecek

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel, bugün CHP Genel Merkezi'nde görüşecek. Erdoğan, 18 yıl sonra ilk kez CHP'yi ziyaret ediyor. İki liderin görüşmesinde yeni anayasa ve ekonomide yaşanan gelişmelerin masaya yatırılması bekleniyor.

Tarihi zirveye saatler kaldı: Erdoğan, CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel'le görüşecek

31 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra siyasi parti liderlerinin Ankara'da başlayan görüşme trafiği tam gaz devam ediyor.

Siyaset gündeminde gözler bugün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yapacağı iade-i ziyarete çevrildi. İki lider 40 gün sonra ikinci kez bir araya gelecek.

İlk buluşma, 2 Mayıs tarihinde AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşmiş ve bir saat 35 dakika sürmüştü. Bu kez adres CHP Genel Merkezi. Kritik zirve saat 16.00'da başlayacak.

18 yıl sonra ilk kez CHP'ye giden Erdoğan, en son 2006 yılında CHP Genel Merkezi'nde dönemin genel başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etmişti.

ÖZEL PROTOKOL KURALLARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

NTV'de yer alan habere göre; Özel'in Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesi, geçen hafta 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Genel Sekreterliği görevini yapmış Kemal Nerhozoğlu ile bir araya geldiği öğrenildi.

O görüşmede de Özel’in, protokol kurallarıyla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, bu kritik görüşme öncesi Özel’in makamında büyük bir değişiklik yapılmadı. Sadece genel başkanın oturduğu koltuğun bir benzeri konuldu. 

Erdoğan’ın oturacağı koltuğun arkasına Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan bayrak yerleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı protokol ekibinden yetkililerin de CHP Genel Merkezi'ne gelerek hazırlıkları yerinde gördüğü öğrenildi.

LİDERLERE İKİ İSİM EŞLİK EDECEK

Erdoğan'ın Özel'e yapacağı iade-i ziyarete AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik edecek. İki ismin, ilk görüşmede de olduğu gibi konuşmaların kayda geçmesi adına not tutmaları bekleniyor. 

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Görüşmede iki liderin de farklı gündem maddeleri olması bekleniyor. 

Erdoğan’ın uzun zamandır dile getirdiği yeni anayasayı gündeme taşıması, Özel’in ise ekonomik gelişmelerle ilgili konuşması bekleniyor.

Özel görüşme öncesinde PM ve MYK'yı da toprayarak gündeme ilişkin son değerlendirmeleri parti yönetimiyle yaptı.


Haber Kaynağı :

Recep Tayyip Erdoğan Özgür Özel protokol