Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

TBMM'de yapay zeka için araştırma komisyonu kurulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yapay zeka ile ilgili konuları tartışmak amacıyla bir araştırma komisyonu kuracak. Komisyon, yapay zeka programlarının güvenilirliği ve kişisel verilerin korunması gibi başlıkları ele alacak.

TBMM'de yapay zeka için araştırma komisyonu kurulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), yapay zekanın Meclis gündeminde tartışılması amacıyla bir araştırma komisyonu kurulacak. 1 Ekim tarihine kadar tatilde olan TBMM'de, yeni yasama dönemi hazırlıkları sürerken, 29'uncu yasama dönemi içerisinde görüşülmesi planlanan kanun tekliflerinin yanı sıra yapay zeka konusunu ele alacak bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Yapay Zeka Araştırma Komisyonu'nda, her partiden milletvekilleri yer alacak. Komisyon, yapay zeka programlarının mevcut durumunu, programların güvenilirliğini, şeffaflık prensiplerine uygunluklarını, kişisel verilerin korunmasına yönelik önlemleri ve kullanıcı sorumluluklarını inceleyecek.

Komisyonun kurulması, ilk olarak TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'ın, Google yetkililerinin sunum yaptığı toplantıda, "Yapay zeka konusunda, Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasıyla ilgili çalışmalar var" şeklindeki ifadesiyle gündeme gelmişti.

Araştırma Komisyonu, kamu kurum ve kuruluşları, Türkiye'deki yapay zeka şirketlerinin temsilcileri, akademisyenler, bilişim uzmanları ve konuyla ilgilenen diğer uzmanları toplantılara davet ederek bilgi alacak. Komisyon, belirli bir süreyle çalışacak ve tamamladığı çalışmalar sonucunda yapay zeka ile ilgili bir rapor hazırlayacak. Hazırlanan raporun kanun teklifine dönüşüp dönüşmeyeceği ise ilerleyen süreçte belirlenecek.


Haber Kaynağı : 12punto

TBMM yapay zeka