Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu

TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının Gökhan Zan olacağı öğrenildi. Karar bugün saat 11'de basın toplantısında duyurulacak. Zan, aday olacağına yönelik ilk işareti 12punto'ya vermiş, "Aday olacak mısınız?" sorusuna "Halkım için halk için olabilirim" yanıtını vermişti

TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu

Türkiye’de siyaset, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler arifesinde giderek ısınıyor. İttifakların şekillenmesinin ardından, partiler yarışacak adaylarını belirledi ve çalışmalarını hızlandırdı.

Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesini, bölgenin güçlü partilerinden Türkiye İşçi Partisi (TİP) de tepkiyle karşıladı. Parti yönetimi, Savaş’ın adaylığının geri çekilmemesi durumunda Hatay’da seçimlere güçlü bir şekilde katılacaklarını, depremzedeleri seçeneksiz bırakmayacaklarını duyurdu.

Deprem dönemi bölgede yoğun çalışmalar yürüten TİP, son iki seçimdir Hatay’dan milletvekili çıkarıyor. 14 Mayıs seçimlerinde Gezi davasından tutuklu bulunan Can Atalay’ı aday gösteren TİP, 76 bin 580 oyla depremin vurduğu şehirdeki oyların yüzde 8,56’sını aldı.

TİP'İN GÖKHAN ZAN KARARI

TİP, eski Hatay Milletvekili ve parti yöneticisi Barış Atay’ı, aday olmak için ikna çalışmalarında başarıya ulaşamadı.

Hatay’da seçim sonucuna etki edecek güce sahip olan TİP, aday belirleme çalışmalarında sona ulaştı.

Edinilen bilgilere göre, parti yönetimi CHP’nin Lütfü Savaş’ı çekmemesi durumunda Hataylı eski futbolcu Gökhan Zan’ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterecek. Karar bugün 11.00’de yapılacak basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.

CHP’nin Savaş’ı çekmesi durumunda ise eski milli futbolcu Gökhan Zan da adaylıktan çekilecek. Ve çok muhtemel Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’dan aday olacak.

Deprem dönemi yaptığı çalışmalar ve açıklamalarla şehrin tanınan isimlerinden olan Zan, son zamanda girdiği polemiklerle gündeme geliyor.

ADAYLIK KONUSU AÇILMAMIŞTI

Ocak ayı başında, TİP’in Gökhan Zan’a adaylık teklifi götürdüğü ileri sürülmüştü ancak TİP Basın Bürosu, “Ortada somut bir adaylık teklifi yok, görüşmede adaylık konusu açılmadı. Erkan Baş Hatay’ın durumuna dair genel bir fikir almak, değerlendirme yapmak üzere kendisini aradı. Önümüzdeki günlerde yüz yüze görüşmeyi planlıyorlar” açıklamasını yaptı.

6 Şubat depremlerinin ardından İYİ Parti’den milletvekili adayı olan Gökhan Zan, seçilememişti. Gökhan Zan daha sonra İYİ Parti'den istifa etmişti.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Can Atalay Erkan Baş Gökhan Zan Görüşme Hatay Lütfü Savaş Türkiye İşçi Partisi yerel seçim

İlgili Haberler