Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu: Lütfü Savaş'a Hatay İttifakı çağrısı yaptı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Gökhan Zan'ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdi. Zan, CHP'ye anket eleştirisinde bulunurken, Lütfü Savaş'a da çağrıda bulundu.

TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu: Lütfü Savaş'a Hatay İttifakı çağrısı yaptı

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Gökhan Zan'ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdi. 

TİP milletvekili Sera Kadıgil, "Hatay halkının seçeneksiz bırakılmayacağını açıklamıştık. Biz öksüz bırakılan Hatay halkının isyanını duyduk. TİP'in sırtına bir görev yükledi. Biz de bu sesi sizlerle buluşturmak için buradayız." diyerek Gökhan Zan'ın adaylığını açıkladı.

Gökhan Zan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"LÜTFÜ SAVAŞ SORUMLULAR ARASINDADIR"

"Sayın vekillerim çok değerli basın emekçileri, kıymetli yurttaşlar; Hatay benim can evim. Ata yurdu, can evim. Ben Hatay ve Hataylılarıla büyüdüm. Yeri geldi bir lokma ekmeği bölüştük. Hatay manevi duyguların, en değerli emanet olması nedeniyle bambaşka bir yerdedir benim için. 

Kimsenin hakkını yemedim, haksızlığa sessiz kalmadım. Sevgili yurttaşlar; biz 6 Şubat'ta 4.17'yi gösterdiğinde saatler, kimimiz öldük, kimimiz eksik kaldık.

İlk 3 gün yanımızda kimse yoktu. Yanımızda halk vardı. Bizimle canı atan bizlerle birlikte bir lokmayı paylaşan halkımıza çok teşekkür ediyorum. 

Yanımızda ne devlet kurumlarını ne de belediyeleri göremedik. AFAD da gelmedi, umutsuzluğa kapıldık. 

O anlarda belki acıdan kıvranıp, soğuktan titriyorduk. İnsanımız elinde, avucunda ne varsa gönderdi. Onlarca insanı çıkardılar. 

Bilindiği üzere deprem değil, ihmal öldürüyor. Oysa bugün aramızda olmayan on binlerce insanımızla Hatay'da yaşamımızı sürdürürüyor olabilirdik. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı sorumlular arasındadır. Geri çekilmek yerine, aday gösterilmiştir. 

Hatay halkına danışılmadan kararlaştırılmıştır. Halk CHP'nin önüne gerçek anketi koymuştur. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Hatay benim şahsi meselemdir sözünü bir kenara atamazdım. 

"HATAY İTTİFAKI ETRAFINDA BİRLEŞELİM"

Bir vatandaş olarak, kötü ile kötünün iyisi arasında tercihe zorlanmaktan bıktım. Bir yola çıkıyoruz, dostlarımızla, toplumsal muhalefetin öncüleriyle, gençleriyle, yaşlısıyla Hatay halkına sorduk. Hatay ittifaki etrafında TİP çatısı altında Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmam konusunda görüş birliğine vardık.

İktidara ve muhalefete karşı adayım. Buradan 2 çağrı yapıyorum. Birisi CHP'ye; Deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren 50 binden fazla canımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuçlar vermez, yapmayın.

İkinci çağrım ise Sayın Lütfü Savaş'adır. Gelin değerli halkım, çekilin ve Hatay İttifakı etrafında birleşelim. Kötü gidişi değiştirelim. Sayın Genel Başkanımız Erkan Baş, Hatay'ı seçeneksiz bırakmayacağını söylemişti. An itibariyle kenti akıl ve bilimin rehberliğinde ayağa kaldırmaya niyetli herkesle birlikte yürümeye başlayacağız. 

Ben hayatımı savunarak kazandım, şimdi de canım Hatay'ı savunmaya talibim. Hatay'da Asi Nehri geçer ama rantı geçirmem, imar affını geçirmem, adam kayırmacılığı da hiç geçirmem. Türkiye İşçi Partili arkadaşlarımın Defne'nin duvarlarına işlediği dizelerle sözlerimi noktalıyorum: Bir Hatay vardı, bir Hatay yine var. 

"BÖLMEYE DEĞİL BİRLEŞTİRMEYE GELİYORUZ"

12punto'dan Ercan Küçük'ün, "Lütfü Savaş adaylıktan çekilirse ya da CHP Savaş'ı aday göstermekten vazgeçerse adaylıktan vazgeçer misiniz?" sorusunu TİP Genel Başkan Yardımcısı Sera Kadıgil yanıtladı. Kadıgil şunları söyledi:

"Bizim attığımız bu adım ne CHP’ne karşı bir adım ne Lütfü Savaş’a karşı bir adım. Bizim attığımız bu adım oradaki AKP ve AKP’nin rantçı anlayışına ve başka kisveler altında bu rantçı anlayışı sürdüren anlayışa karşı bir adım. Biz bölmeye dağıtmaya değil bilakis doğruda birleştirmeye gelmek istiyoruz. Bunun için de elbetteki CHP’li dostlarımız üstlerine düşeni yapıp Hatay halkının sesine kulak verdiğinde biz de adayımızın da ifade ettiği gibi üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Çünkü burada öneml olan ne TİP’tir ne Gökhan Zan’dır. Ne Barış Atay’dır ne kişilerdir. Burada önemli olan tek şey Hatay halkının artık ihtiyaç duyduğu hak ettiği biçimde yönetilmesi ve bu uğurda bir araya gelinmesidir. O yüzden biz burada bir kere daha ‘Gelin doğruda birleşelim’ çağrısı yapıyoruz." 

"GÖKHAN ZAN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU"

27. Dönem TİP Hatay Milletvekili Barış Atay ise, neden aday olmadığı yönündeki soruya, "İsimler üzerinden siyaset yapmayız. Bana verilen görevi yerine getirmeye çalıştım uzun zaman. Beraber kolektif bir iş yapıyoruz. Dün Barış Atay ismi vardı. Gökhan Zan elini taşın altına koydu." yanıtını verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

6 Şubat Barış Atay Gökhan Zan Hatay Lütfü Savaş