Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

TİP'in Hatay adayı oldu! Gökhan Zan'ın oy oranı yüzde kaç?

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın alacağı oy oranıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.

TİP'in Hatay adayı oldu! Gökhan Zan'ın oy oranı yüzde kaç?

Yerel seçimlere 2 aydan daha az bir süre kaldı. Kritik seçimde İstanbul, Ankara ve İzmir'in yanı sıra 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay'dan çıkacak sonuç da merakla bekleniyor.

14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti'den Hatay milletvekili adayı olan ve 27 Aralık 2023'te de istifa eden Gökhan Zan, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

CHP'nin Hatay'da mevcut başkan Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi tepkilere neden olurken, bugün Parti Meclisi toplantısında Savaş'ın adaylığının yeniden masaya yatırılacağı ve hatta geri çekilebileceği öne sürüldü.

Gökhan Zan'ın adaylığının Hatay'da nasıl bir etki yapacağı merakla beklenirken, Sözcü TV yayınına katılan Araştırmacı-Sosyolog Semih Turan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

'CİDDİ BİR OY ALACAĞI ÇOK AÇIK'

"Gökhan Zan'ın seçimi kazanma şansı yok. Ancak ciddi bir oy olacağı çok açık. DEM Parti'nin de ne yapacağı orada çok önemli. Bu denklemde kazanan AK Parti adayı olur.

Tabi siyaset hep masa başı mühendisliğiyle sonuçlanmıyor. Ancak burada görülen şu. CHP'lin Lütfü Savaş ismi başlangıç itibariyle yanlış olmuş ve sonrasında da bir türlü toparlanamıyor. Eminim Parti Meclisi'nde de tartışmalar var.

Ancak ben Parti Meclisi toplantısında Gökhan Zan çıkışının önemli olacağını düşünüyorum. Çünkü Gökhan Zan'ın da deprem sırasında yaptıklarıyla, verdiği mücadeleyle kamuoyundaki yerini biliyoruz hepimiz. Onun için TİP'in yaptığı bu hamle, satranç gibi düşünürsek çok önemli bir hamle."

GÖKHAN ZAN NE KADAR OY ALIR? 

Oğul Tuna ise Zan'ın alacağı oyla ilgili oran verirken, "Gökhan Zan o bölgede sembol oldu. Köken uygun ve temiz geçmişi olan eski bir futbolcu. Toplumda tanınan da bir figür. Böyle figürler yüzde 3-4 oy potansiyeli olan TİP gibi bir partiden de olsa ciddi bir oy alabilirler. Bir anda 8-10 puan gibi" diye konuştu.

"KESİN DİYEMEM TABİ AMA..."

Zan'ın adaylığının CHP'ye kaybettireceğinin altını çizen Tuna, şu ifadeleri kullandı;

"Bu da oradaki dengeleri bozup CHP'nin kaybetmesine neden olur. Yani bu adaylık CHP'nin kaybetmesiyle sonuçlanabilir. Kesin diyememem tabi ama görünen durum bu.

Gökhan Zan zaten sosyal demokrat kökenli biri. CHP'den oy alır ve AK Parti'nin önü açılabilir. Kazanması çok zor tabi."


Haber Kaynağı : 12punto

Gökhan Zan Hatay İYİ Parti Lütfü Savaş Türkiye İşçi Partisi TİP