Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TKP, 'Zübükleri tanıma ve kurtulma yolları'nı sıraladı

Türkiye Komünist Partisi, internet sitesi üzerinden son dönemin popüler siyasi söylemi 'Zübük' üzerine bir paylaşımda bulundu. Partinin resmi internet sayfasından yapılan paylaşımda Zübükleri tanımanın 5 yolundan bahsediliyor.

TKP, 'Zübükleri tanıma ve kurtulma yolları'nı sıraladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir mitingte YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı hedef alarak 'Milletimiz zübük siyasetçilere itibar etmeyecek' demiş ve yeni bir polemiğin fitilini ateşlemişti.

Erdoğan'ın yaptığı bu çıkışın ardından pek çok siyasi parti liderinden 'Zübük' açıklaması geldi. 

Türkiye Komünist Partisi de resmi internet sitesi üzerinden siyasetin yeni gündemi 'Zübük' hakkında bir bilgilendirme paylaşımında bulundu. TKP, sayfasından seçmenleriyle Zübükleri tanımanın 5 yolunu paylaştı:

ZÜBÜK ZENGİNDİR. SİYASETİ BİR ZENGİNLEŞME ARACI OLARAK GÖRÜR

Ranttan pay kapmak için koltuğu kapmak gerektiğini bilir. Örneğin söz konusu siyasetçi müteahhit midir diye araştırmak kadar, bunların eş – dost – akrabalarına dikkat etmek; seçim öncesi olduğu kadar seçim sonrasında da oldukça önemlidir. Bir zübük, sizi siyasetin kirli birşey olduğuna ikna edebilir. Yılmamak gerekir.

ZÜBÜK'TOPLUMSAL HASSASİYET' AVCISI, DİN İSTİSMARCISIDIR

Tarikat – cemaat – vakıf demeden, hayatta olsun olmasın şeyh, ağa ziyaret etmeden; onlardan icazet alıp poz vermeden duramaz. Dini ve ulusal değerler dozu yüksek hamasi vaazlara ve  esas olarak halkın böyle istediğini, “halka inmenin yolu”nun burdan geçtiğini söyleyenlere karşı tetikte olmak gerekir.

ZÜBÜK İKİYÜZLÜ OLDUĞU KADAR BENCİL VE ÇIKARCIDIR

“Dün dündür bugün bugündür” ustasıdır. Rüzgar gülünün hasıdır. Dün şu parti, bugün bu vaat, yarın o hedef ya da proje fark etmez. Düzenli olarak yalan söyleyip karşısındakini yalancılıkla suçlayabilir. Bugün düşman bellettiğine yarın devasa tavizler verip dost edinebilir. Üstelik sonunda bunların hepsinin hep ülkenin ve halkın çıkarları için olduğunu iddia edebilir. Uyanık olmak gerekir.

ZÜBÜK PROGRAM, İLKE, DEĞER TANIMAZ. POPÜLİSTTİR

Kendi yarattığı ya da savunduklarının sonucu olan kangrenleşmiş sorunları sadece kendisinin çözebileceğini söylerken istediği kadar atıp istediği kadar tutabilir. Kadınları saf, gençleri cahil bellediği için oy deposu olarak görüp üfürebilir. Dans etmek, şarkı söylemek, el sıkmak ve sallamanın her türlüsünün bütün sorunları unutturacağına iman etmiştir. İlkelere bakmak gerekir.

ZÜBÜK EMEK HIRSIZIDIR. EMEKÇİNİN SIRTINA YAPIŞMIŞ KENEDİR

İnmez o sırttan. Varlığını o sırta borçlu olduğunu bilir. Bu gerçeğin herkesçe bilinmesi ölümü demektir. Emekçinin hareketsizliği, zübüğün hayatta kalabilmesi için elzemdir. Sandık sevgisi bu yüzdendir.

İnternet sayfaları üzerinden Zübük tanımı yapan TKP hemen ardından da 'Zübüklerden kurtuluyoruz' başlığıyla onlardan kurtulmanın yolunu gösterdi:

Zübükleri tanımanın 5 temel kuralını gördük. Sağınızdan ya da solunuzdan gelen hemen tüm potansiyel zübükleri, siz de bu temel kurallara dayanan gözlemlerle kolayca tespit edebilirsiniz.

Artık zübüklerden kurtulmak için dikkat edilmesi gerekenlere bakabiliriz.,

“Şimdi zamanı değil, şu seçim de geçsin” diyenlere aldanmayın. 

Her zaman zübükleri sırtınızdan atmak için doğru zamandır. Ancak ne kadar erken o kadar iyi kuralını mutlaka hatırlatalım.

“Bu dediklerin öbür zübüklerin ekmeğine yağ sürüyor” diyenlere bakmayın. 

Zübüklerden ancak topluca kurtulursunuz. Bir zübükten kurtulmak, diğer zübüklerin de tepenize çıkmasının önüne geçer.

“Başka kimse yok ki, mecburen köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceğiz” fikrine saplanıp kalmayın.

Sizin her işinizi şak diye yapan bir dayınız olmadığını unutmayın. Siyaseti dayılara, kahramanlara bırakmayın. Kendi kaderinizi elinize almaya, örgütlemeye inanın. O zaman nelerin başarıldığına dayınız bile inanamayacak.

Sizi seçmen olarak görenlere halk olduğunuzu hatırlatın. 

Zübükler halkı seçmen olarak görmeye bayılır. Birkaç senede bir sandığa gidip demokrasicilik oynayan, “bazı partileri cezalandırıp bazı partileri ödüllendiren seçmen”, zübüklerin enerji deposudur. Siyasetin sandıktan, halkın zübüklerden büyük olduğunu göstermek iyidir.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Erdoğan demokrasi Fatih Erbakan İnternet sitesi miting seçmen Türkiye Komünist Partisi zübük