Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TKP'den Bakan Tekin'e 'tarikat' tepkisi

Milli Eğitim Bakanı Tekin tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğini açıklamasına tepki gösteren TKP "Çocuklarımızı ve gençlerimizi sizden koruyacağız. Tarikat ve cemaatleri dağıtacağız" dedi.

TKP'den Bakan Tekin'e 'tarikat' tepkisi

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Bakan Yusuf Tekin'in tarikat ve cemaatleri savunmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Akla, bilime ve laikliğe karşı açık bir savaş yürüten iktidarı ve o iktidarın Bakanı'nı uyarıyoruz: Yaptığınız protokoller suçtur" denildi.

"TARİKAT VE CAMAATLERİ DAĞITACAĞIZ"

TKP'nin açıklaması şu şekilde:

"Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tarikat ve cemaatlerle Bakanlık düzeyinde protokollerin yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini açıkça ilan etti! Akla, bilime ve laikliğe karşı açık bir savaş yürüten iktidarı ve o iktidarın Bakanı'nı uyarıyoruz: Yaptığınız protokoller suçtur!

Tarikatlar sivil toplum kuruluşu adı altında Cumhuriyet düşmanlığının ve karşı devrimin merkezidir. Eski feodal yapılarını bugünün kapitalist düzenine entegre etmiş, her türlü akçeli işin döndüğü gerici oluşumlardır. Emek ve din sömürüsü bünyelerinde birleşmiştir. Milli Eğitim Bakanı bu yapılarla protokol yaparak kamu kaynaklarının tarikatlara aktarımını sağlarken, karşılığında Cumhuriyet düşmanı bir nesil yaratma planı yapmaktadır. Bu halk düşmanı yapıda çocuklarımız geleceksizleştirilmektedir.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi sizden koruyacağız. Tarikat ve cemaatleri dağıtacağız."

BAKAN TEKİN NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

bakan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin TBMM tarikat Türkiye Komünist Partisi