Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/siyaset/video-15-yasindaki-cocuklara-silah-dagitimi-iddiasi-aziz-ergenin-carpici-aciklamalari-45770

15 Yaşındaki çocuklara silah dağıtımı iddiası: Aziz Ergen'in çarpıcı açıklamaları

Emekli Kurmay Albay Aziz Ergen, usta gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu 12punto programında, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde 15 yaşındaki çocuklara hükümet bilgisi dahilinde silah dağıtıldığını ve PKK’nın burada eğitim ve lojistik destek kamplarının bulunduğunu iddia etti. Ergen, bu durumun Türk kamuoyunda yeterince bilinmediğini vurguladı ve konunun siyaset ve meclis gündemine alınması gerektiğini belirtti.

Emekli Kurmay Albay Aziz Ergen, usta gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu 12punto programının konuğu oldu. Programda, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde 15 yaşındaki çocuklara silah dağıtıldığına dair şok edici iddialar gündeme geldi.

Aziz Ergen, programda yaptığı açıklamalarda, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde 15 yaş grubundaki çocuklara hükümetin bilgisi dahilinde silahlar dağıtıldığını belirtti. Ergen, “Bir milis yapılanması var. Biz bunu çok yüzeysel biliniyordu bazı şeyler ama işte oradaki papazlara ve milletvekillerine atış yaptırıldı. Dışişleri Bakanlığı bir kınama yaptı ama Türk kamuoyu bu durumu bilmiyor” dedi.

Ergen ayrıca, PKK’nın Güney Kıbrıs'ta eğitim ve lojistik destek kamplarının bulunduğunu, 2000'li yıllarda Ankara’da kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele daire başkanıyken Ortadoğu'dan Avrupa'ya uyuşturucu ticaretinin Güney Kıbrıs üzerinden yapıldığını bildiklerini söyledi. “PKK, bu işte taşeronluk yapıyordu. Şimdi geçmişten gelen PKK ile bir yakın bağları var Güney Kıbrıs yönetiminin. 2022 Ocak ayında PYD'nin Güney Kıbrıs’ta bir temsilcilik açtığını biliyoruz” diye ekledi.

Aziz Ergen'in iddiaları, Güney Kıbrıs'ın neden bu kadar silahlandığı ve 15 yaşındaki çocuklara silah dağıtılmasının ardındaki amaçların sorgulanması gerektiğini ortaya koyuyor. Bu durumun, Türk siyasetinin ve meclisin gündemine alınması gerektiğini belirten Ergen, “Belki de birçok siyasetçi bu durumu ilk kez duymuş olacak bugün” dedi.

Bu iddiaların ardından, konunun Türkiye ve uluslararası arenada nasıl yankı bulacağı merakla bekleniyor.

 

Haber Kaynağı : 12punto