Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
8.948
/siyaset/video-bazi-vekillerin-itiraz-ettigi-one-surulmustu-erdogan-tbmmye-geldi-chp-grubu-ayaga-kalkti-ama-alkislamadi-53497

Bazı vekillerin itiraz ettiği öne sürülmüştü! Erdoğan TBMM'ye geldi: CHP grubu ayağa kalktı ama alkışlamadı

CHP, TBMM’nin açılışında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayakta karşılama kararını milletvekillerine tebliğ etti. Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu salonuna gelmesinin ardından ayağa kalkan CHP grubunun alkışlamadığı görüldü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı, bugün Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

Saat 15.00'teki açılışı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da takip etti.

KILIÇDAROĞLU DÖNEMİNDE PROTESTO EDİLİYORDU

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu döneminde, milletvekilleri Erdoğan TBMM Genel Kurul salonuna geldiğinde ayağa kalkmayarak Erdoğan'ı protesto ediyordu.

CHP'DEN VEKİLLERE ERDOĞAN TALİMATI

Ancak, bu kez bir ilk gerçekleşti. Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından “normalleşme” adı altında Erdoğan ile temas kurması, görüşmeler yapması gibi adımların ardından, bugün de TBMM Genel Kurulu’nda Erdoğan’ın ayakta karşılanmasına karar verildi.

Karar, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından vekillere iletildi.

AYAĞA KALKTILAR AMA ALKIŞLAMADILAR

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un açılış konuşmasının ardından Erdoğan, TBMM Genel Kurul salonuna geldi.

Erdoğan kürsüye doğru yürürken, ayağa kalkan CHP grubunun Erdoğan'ı alkışlamadığı görüldü.

DEM PARTİ AYAĞA KALKMADI, TİP OTURUMA KATILMADI

Öte yandan, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Erdoğan TBMM'ye geldiğinde ayağa kalkmadı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise, oturuma katılmadı.

BARIŞ YARKADAŞ YAZMIŞTI

TV100 yazarı Barış Yarkadaş, konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, karar ile ilgili şunları aktarmıştı:

“CHP Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM Genel Kurulu’na girdiğinde ayağa kalkacak. @tv100 için edindiğim bilgiye göre, bu karar Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından vekillere tebliğ edildi. CHP’li vekiller, geçmiş dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu’na girdiğinde ayağa kalkmıyordu. Vekiller, Erdoğan salondan çıkarken ayağa kalkıyordu.”

 

BAZI VEKİLLERİN İTİRAZ ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Bazı vekillerin ise karara itiraz ettiği iddia edilmişti. Gazeteci Fatih Atik, CHP’nin kararına karşı bazı vekillerin oturuma katılmayabileceğini yazmıştı.

 

Haber Kaynağı : 12punto