Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/siyaset/video-cemal-enginyurttan-carpici-sozler-chp-besli-ceteye-koylari-acan-adami-buyuksehir-adayi-yapti-21304

Cemal Enginyurt'tan çarpıcı sözler: 'CHP beşli çeteye koyları açan adamı büyükşehir adayı yaptı'

Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden Meclis’e giren Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı bir canlı yayında CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 6 Şubat depremlerinde en çok etkilenen kentlerin başında gelen Hatay’da mevcut başkan Lütfü Savaş’la yola devam etme kararının yankıları sürüyor.

6 Şubat’ın yıl dönümünde depremzedelerin protesto ettiği Lütfü Savaş, daha sonra yaptığı açıklamada adaylıktan çekilmeyeceğini duyurdu.

ÖZEL SAVAŞ İÇİN ANKETLERİ İŞARET ETTİ

CHP lideri Özgür Özel ise Savaş’ın adaylığına ilişkin “Anketlerde bir şey görürsek müdahale ederiz” açıklamasını yaptı.

Halk TV’de Sinem Fıstıkoğlu’nun sunduğu Sansürsüz programında CHP’nin belediye başkan adayları masaya yatırıldı.

İdepolitik Estitü Direktörü Can Kakışım, Savaş’ın adaylığının Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Cemil Tugay’ın da oylarını etkileyeceğini belirterek “CHP’nin ahlaki üstünlüğü zarar görecek” değerlendirmesini yaptı.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden TBMM’ye giren Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ise “Ne var ahlaksızlık diyerek?” tepki gösterdi.

Sözlerini düzelten Can Kakışım, Savaş’ın deprem felaketinden sonra müteahhitleri korumaya yönelik yaptığı açıklamaları hatırlattı.

"BEŞLİ ÇETEYE KOYLARI AÇAN ADAMI BÜYÜKŞEHİR ADAYI YAPTINIZ"

Bunun üzerine Cemal Enginyurt, “CHP 5’li çeteye koyları açan adamı büyükşehir adayı yaptı” diyerek CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ı işaret etti.

Konuşmasının başında isim vermeden konuşan Enginyurt, şunları söyledi;

“Bir turizm ilçesinde belediye başkanı olup, 5’li çeteyle yakın ilişkiler kurup, koyları 5’li çeteye tahsis eden o ilçeden aday olsa seçilmesi mümkün olmayan birini getirdiniz büyükşehire aday yaptınız. Memnuniyet anketinde en az oy alan Ahmet Aras çıktı. Adamı şimdi götürdünüz Muğla’ya aday yaptınız da derdiniz Lütfü Savaş mı oldu?

Ahmet Aras’ı Bodrum’da seçilemeyecekti. Ahbap çavuş ilişkisiyle Muğla’da aday gösterildi. Aydın Ayaydın’ın (AKP’nin adayı) karşısına kimi koysanız kazanacak. Ama CHP seçimi öyle bir zora sokuyor ki, orada Aydın Ayaydın’a imkan tanıdı.”

Haber Kaynağı : 12punto