Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/siyaset/video-chp-genel-baskani-ozgur-ozel-manisada-yuhalandi-12471

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa'da yuhalandı

12 askerin şehit olmasının ardından Meclis'te dört partinin ortak bildirisinde CHP'nin imzasının yer almaması üzerine yapılan tartışmalar sokağa yansıdı.


Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde son 2 günde meydana gelen çatışmalarda şehit olan 12 asker için İYİ Parti, AKP, MHP ve Saadet Partisi grupları, TBMM Genel Kurulu’nda ortak bildiri yayınlamıştı. 

CHP BİLDİRİYE İMZA ATMAMIŞTI

 TBMM’nin bir kapalı oturum düzenleyerek Milli Savunma Bakanı’nın milletvekillerini bilgilendirmesi ve ondan sonra ortak hareket edilmesi gerektiğini savunan CHP'nin bildiriyi imzalamaması ve ardından kendi bildirisini kaleme alması hükümet ile ana muhalefet partisi arasında gerilime neden olmuştu. 

CHP bildirisinde, “Hain saldırıların neden engellenmediği ve sorumluların ihmalleri olup olmadığı açığa kavuşturulmadan atılacak adımları şehitlerimizin hatırasına bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz.  Bunun yanında milletimizi tarifsiz bir üzüntüye gark eden böylesine acı bir olayın ardından 'ulusal yas' ilan edilmesi bütün toplumun ortak talebidir. Terörün hedeflerine ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemiz kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

BİR GRUP VATANDAŞ TARAFINDAN YUHALANDI

Ancak AKP kanadından bu açıklamalar sonrası CHP bildiriyi imzalamadığı için hedef alınmıştı. Özellikle sosyal medyada ve yandaş basında yer alan ifadeler sonrası bugün memleketi Manisa'ya giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir gurup vatandaş tarafından yuhalandı. 

Küçük çaplı da olsa bir arbede yaşandı. Özel'in yaşadıkları akıllara 1 Nisan 2019 tarihinde Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu mahallesinde o dönem Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, PKK tarafından katledilen sözleşmeli er Yener Kırıkçı'nın cenazesinde gerçekleştirilen saldırıyı hatırlattı.

Haber Kaynağı : 12punto