Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/siyaset/video-chpli-suicmezden-akpye-gonderme-sehitlerimiz-uzerinden-secim-kampanyasi-baslatanlari-kiniyorum-12877

CHP'li Suiçmez'den AKP'ye gönderme. "Şehitlerimiz üzerinden seçim kampanyası başlatanları kınıyorum"

CHP Trabzon milletvekili Sibel Suiçmez, Mecliste yaptığı konuşmada "şehitler üzerinden siyaset yapan bir gelenekten gelmediğimiz için şükrediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mecliste grubu bulunan AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin grup başkanvekilleri tarafından imzalanan ortak bildiri sonrasında bildiriye imza atmayarak ayrı bir bildiri yayınlayan CHP, hükümet tarafından hedef tahtasına oturtuldu.

Farklı siyasi isimlerden CHP'yi çok sert biçimde kınayan ve ayrı bir bildiri hazırlamasını eleştiren açıklamalar birbiri ardına geldi.

Özellikle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'yi terör örgütüyle birlikte hareket etmekle suçlaması üzerine CHP cephesinden de çarpıcı açıklamalar geldi.

Meclis kürsüsünden gündeme dair konuşan CHP Trabzon milletvekili Sibel Suiçmez, şehitleri rahmetle andıktan sonra "şehitler üzerinden seçim kampanyası başlatanları kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Suiçmez sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu;

'PKK terör örgütü tarafından şehit edilen şehitlerimizi rahmetle anıyorum, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Acımız bir nebze olsun dinmeden şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanları, şehitlerimiz üzerinden seçim kampanyası başlatanları kınıyorum. 

“Askerlik yan gelip yatma yeri değildir.” diyen, şehide “kelle” diyen, kozmik odaları FETÖ terör örgütüne teslim edip yüzlerce güvenlik mensubumuzun ölmesine neden olan bir gelenekten gelmediğimiz için şükrediyoruz."

EKONOMİK KRİZE DAİR KONUŞTU

Suiçmez ayrıca ülke ekonomisinin getirildiği son noktaya dikkat çekti ve Cumhur İttifakı millevtekillerine önemli sorular yöneltti.

İşte CHP'li Sibel Suiçmez'in ekonomiye dair yaptığı o açıklamalar:

"Haberin var mı? Demir kapı, kör pencere... Memleketime bahar gelmişin dizelerini farklı bir şekilde söylemek istiyorum. Cumhur ittifakı mensupları kıymetli milletvekilleri 'haberiniz var mı? Memleketimize açlık yoksulluk gelmiş, sizin bundan haberiniz var mı?'

Sayın Erdoğan 'uzaya gideceğiz' demektedir sayesinde artık vatandaşlarımız markete gidemez duruma gelmiştir.

Emekliler gençler, dul, yetimler, çalışamayanlar, atanamayanlar ezilmiş vaziyetteler. Psikolojik olarak yıkılmış durumdalar.

Bana inanmıyorsanız artan uyuşturucu kullanımı ve intihar sayısına bakın bu size bir şeyler söyler diye düşünüyorum.

Günlerdir burada bütçeyi konuştuk, Cumhur İttifakı mensuplarını dinlediğimiz zaman Nasrettin Hoca misali 'kedi buysa ciğer nerede? Ciğer buysa kedi nerede?' diye sorup durdum

Değerli milletvekilleri gerçekten pazara çarşıya gitmiyor musunuz? Siz gitmiyorsanız çevrenizde çarşıya pazara giden çocuğu okumak zorunda olan yakınınız yok mu?

Elbetteki bütün ülkeler koronoyla bilim ve akılla mücadele ederken sayın Erdoğan kendine özgü tutumuyla 'faiz sebep enflasyon sonuç' teorisiyle Türkiye'de harika bir ortam yarattı! Bunun sonucunda beşli çete dışında ezilmeyen tek bir vatandaşımız kalmamıştır. Orta sınıf tamamıyla yok olmuş durumdadır. Çarşıda pazarda TÜİK rakamlarının karşılığı yok. ENAG'a göre kasım ayı itibariyle enflasyon yüzde 129,27..."

Haber Kaynağı : 12punto