Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/siyaset/video-gursel-tekin-istifasinin-perde-arkasini-acikladi-dikkat-ceken-ozgur-ozel-ve-ekrem-imamoglu-ayrintisi-21925

Gürsel Tekin istifasının perde arkasını açıkladı! Dikkat çeken Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ayrıntısı...

CHP'den zehir zemberek sözlerle istifa eden Gürsel Tekin, katıldığı bir canlı yayında istifasının perde arkasını anlattı. Özgür Özel ve parti yönetimine yüklenen Tekin, "Ulaşamadım kimseye. Yani bir Gürsel Tekin hayatını buna vakfetmiş 40 yılını vermiş. Parti yöneticilerinden birine ulaşamadım. Genel Başkan Yardımcılarına ulaşamadım. Sayın Genel Başkanıma mesaj yazdım. Bu ne demektir ya? Biz insan değil miyiz? Ben bugüne kadar kimin telefonuna çıkmamışım?" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlere doğru giderken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) belediye başkan adaylarını belirlediği sürece tartışmalar ve istifalar damgasını vurdu.

Açıklanan adaylar, ilçe teşkilatları ve parti tabanında tepkilere neden olurken, Esenyurt'tan aday gösterileceği iddia edilen Gürsel Tekin'in istifası gündeme oturdu.

İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Tekin, parti yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

Neden istifa ettiği merak konusu olan Tekin, Sözcü TV canlı yayınında CHP'den istifasının perde arkasını anlattı.

"ÖZEL VE İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM"

İstifa kararı vermeden önce Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü açıklayan Tekin, "Benim adaylığım umurumda değil. Bu başvuruyu yapmadan önce Sayın Genel Başkanımla ve Sayın İmamoğlu'yla görüştüm. Bana şunu diyebilirlerdi: 'Siz gönlümüzde yoksunuz. Biz başka arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz.' Ben hiçbir şeye hevesli değilim. Rant peşinde değilim, hayatım mücadeleyle geçmiştir." şeklinde konuştu.

İstifa dilekçesini 15 gün öncesinden hazırladığını belirten Tekin, "Ben CHP'de temiz bir geçmişe sahip biriyim. Bir istifa dilekçesini yazmanın ne kadar zor olduğunu sadece ben, Allah ve eşim bilir. O dilekçeyi 15 gün önce yazdım." dedi.

"PARTİ YÖNETİCİLERİNDEN BİRİNE ULAŞAMADIM"

Canlı yayında sesini yükselterek CHP yönetimine tepki gösteren Tekin istifasının nedenini ise şu sözlerle açıkladı:

"Nedeni şu; Ulaşamadım kimseye. Yani bir Gürsel Tekin hayatını buna vakfetmiş 40 yılını vermiş. Parti yöneticilerinden birine ulaşamadım. Genel Başkan Yardımcılarına ulaşamadım. Sayın Genel Başkanıma mesaj yazdım. Bu ne demektir ya? Biz insan değil miyiz? Ben bugüne kadar kimin telefonuna çıkmamışım? 40 yıldır CHP'deyim ben böyle bir dönem görmedim"

Haber Kaynağı : 12punto