Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/siyaset/video-mansur-yavastan-carpici-aciklama-aksenere-korkak-ve-cumhurbaskanligi-yaniti-11704

Mansur Yavaş'tan çarpıcı açıklama: Akşener'e 'korkak' ve 'Cumhurbaşkanlığı' yanıtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in Nihal Atsız’dan okuduğu şiirdeki ‘korkak yavaş’ ifadesini, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik olduğu iddia edilse de Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu iddiaları reddetmişti. Yavaş, "Korkak kelimesini asla kabul etmiyorum. Hiçbir zaman korkmadım, korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesine aday olmaz. Korkaklıkla suçlanmak zoruma gidiyor" dedi. Yavaş ayrıca Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in Nihal Atsız’dan okuduğu şiirdeki ‘korkak yavaş’ sözlerini  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik olduğu iddia edilmişti.

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu ise iddiaları reddetmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün Uşak'ta yaptığı çıkış ise CHP-İYİP gerilimini artırdı.

"İMAMOĞLU DA ÖĞRENECEK"

Peş peşe istifalar sonrası, "Partimize operasyon olduğu ortaya çıktı. Savaş ilanı olarak kabul ediyorum" diyen Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a da tepki gösterdi.

Akşener, "Dün bir aydınlanma yaşadım, Sayın Erdoğan bilir. İmamoğlu da öğrenecek. Ben, Sayın Erdoğan hapse giderken oradaydım. Çoluğu çocuğu ile ilgilenen bendim. Evinin önünde polis noktası kaldırıldığında oradaydım. Ama en ağır hakaretleri işiten ben oldum" dedi.

"KORKUP MİLLETİN İSTEĞİNİ KABUL ETMEDİLER"

Meral Akşener şöyle devam etti:

"Aynı şekilde Saraçhane'ye 2'nci kere gittim. Bugün sövenler, o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi. Ama kazanana kadar ağzımı açmadım. O masaya götürdüm, masadan kovuldum. Ama ikisi de (Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş) korkup, milletin isteğini kabul etmediler."

MANSUR YAVAŞ'TAN ÇARPICI YANIT

Akşener'in açıklamalarının yankıları sürerken; Mansur Yavaş'tan o ifadelere ilk yanıt geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, "Korkak kelimesini asla kabul etmiyorum. Hiçbir zaman korkmadım, korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesine aday olmaz. Elimizi taşın altına koymamız gerekirse de koyarız.” dedi.

Yavaş sözlerine şöyle devam etti:

"Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına dair çok söylemi oldu. Keşke bunu son ana bırakmadan farklı bir karar alınsaydı" diyen Yavaş, "İlle benim aday olmamı istiyorsa belki o şekilde önümü açabilirdi" 

Haber Kaynağı : 12punto