Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891
/siyaset/video-mustafa-mutludan-12punto-studyosunda-yerel-secim-yorumu-bu-secim-ofkeyle-panik-arasi-secim-29301

Mustafa Mutlu'dan 12punto stüdyosunda yerel seçim yorumu: 'Bu seçim öfkeyle panik arası seçim...'

12punto yazarı, usta gazeteci ve televizyoncu Mustafa Mutlu , Yorum12'de gündem olacak değerlendirmelerde bulundu. Mutlu, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için; "Bu seçim öfkeyle panik arası seçim. Öfke bizlerin öfkesi..." dedi.

Gazeteci Mustafa Mutlu 12punto ile ekranlara döndü. Yorum 12’ye katılan Mutlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasa ısrarını açıkladı.

 Özgür gazeteciliğin adası 12punto.com.tr sorulamayanı sormaya, konuşulamayanları konuşmaya devam ediyor. Yeni program Yorum 12’de Betül Begümhan Aydoğan, 12punto.com.tr yazarları ve konuklarıyla gündemi konuşacak.

Aydoğan’ın ilk konuğu 12punto yazarı, usta gazeteci ve televizyoncu Mustafa Mutlu oldu.

 "MUHALİF KANALLARIN DA LİSTELERİ VAR”

Sadece iktidarın değil muhalefetin de artık bir ‘ekrana çıkarma’ listesi olduğunu vurgulayan Mutlu, 12punto’nun kuruluş amacını da açıkladı.

Birçok gazetecinin sitem dışına ildiğini vurgulayan Mutlu şunları söyledi:

“Türkiye Gazeteciler Hak ve Sorumluluk Bildirisini uygulamaya çalışan birçok meslektaşımız sistem dışı bırakıldı. 10 bin kişiyi göremiyoruz duyamıyoruz. Kimleri görüp duyabiliyoruz? Sistemin görmek duymak istediği kişileri. Sadece iktidar değil muhalefetin de kendi içinde bir iktidarı var. Muhalif kanallarda da belli isteler var. O kırmızı listelerde yer alan gazeteciler politikacılar, bilim insanları, hukukçular çıkarılıyor ekrana. Haber için para alırsanız o parayı verenin düdüğünü çalarsınız.

12punto benim gibi yaklaşık 10 bin gerçek gazetecinin bir bölümünün, ‘Yeter artık biz de soru sormak istiyoruz, bizim de anlatacaklarımız var. Biz de çalışmak zorundayız’ dediği yer.

Biz gazetecilik dışında hiçbir iş yapamayız. Ben gazeteciyim kalemimle ve fikirlerimle sorularımla varım.

Öyle bir sistemdeyiz ki. Sözümona  gazetecilerin eline soracakları sorular veriliyor. Şimdiki gazeteciler o soruları okuyamıyor bile. Gerçek gazeteci yorumlayan değil, ‘Seçimi kim kazanacak?’ sorusunu soran kişidir.

Şimdiki arkadaşlar beslendikleri kaynaklara göre seçimi birilerine kazandırıp birilerine kaybettiriyorlar.

 Lütfen 12punto’ya destek çıkın. 12punto bağımsız gerçek gazetecilerin, yorum yapan değil soru soran gazetecilerin, gazetecilik hak ve sorumluluk bildirgesine hayatları pahasına uyan gazetecilerin nefes alabildiği bir platform olarak kuruldu. Biz burada gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. Gazeteci soruları soracağız. Cevap alırız ya da almayız. Ama biz bu soruları bu kurum var olduğu sürece  sormaya devam edeceğiz.”

“ERDOĞAN’LA YÜZLERCE KEZ KARŞILAŞTIK”

Mutlu, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’la hiç karşılaştınız mı?’ sorusuna da şu sözlerle cevap verdi:

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) yöneticisiyken bir kere karşılaştım. Onun dışında bir daha karşılaşmadım. Yüz yüze gelmesek de mahkemelerde yüzlerce kez karşılaştık. O hep davacıydı ben ise davalıydım”

ERDOĞAN’IN YENİ ANAYASA ISRARININ SEBEBİ

Yerel seçimlerden AKP’nin başarılı çıktığı takdirde iktidarın yeni anayasa çalışmalarını hızlandıracağı konusuna da değinen Mutlu, Erdoğan’ın yeni anayasa konusundaki ısrarını da şu sözlerle açıkladı:

“Günün birine kanunlara aykırı davranmış olmaktan, yargılanmaktan kurtulmak istiyor. Tıpkı bir zamanların güçlü adamı Kenan Evren gibi. Evren nasıl yargılandı ve mahkûm edildiyse Erdoğan da bu koltuktan gidince yargılanmaktan ve hesap sorulmaktan kurtulmak istiyor. Tahtının süresini 5 yıl daha uzatmak istiyor. Dördüncü kez de beşinci kez de aday olur, Yeter ki sağlığı el versin.

YARGITAY ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSA

Diyanet İşleri Başkanı’nın her söylediği, her tavrı anayasanın bütün ilklerine aykırı.  Öyle bir Cumhurbaşkanı var ki eğer Yargıtay Başsavcısı üstüne düşen görevi yapıyor olsa şimdiye kadar yüzlerce kez dava açılması gerekiyordu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ayarlarına dönülmesi gerekiyor. Her alanda. Şu anda Atatürk’ün kurduğu partide bunu göremiyorum. ‘Aman dinci oylardan biraz oy alalım’ diyerek Atatürk ilke ve devrimlerine ihanet ediyor.

 Mustafa Mutlu Yorum12’deki sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP’de yönetim değişti, anlayış değişmedi. Değişen hiçbir şey yok. Kemalistler gene dışarıda. Karma ekonomiden üretimden yana insanlar yine devre dışı. Siz CHP’nin değiştiğini mi sanıyorsunuz?”

 “Hangi parti olursa olsun bu seçimi Türkiye’nin her tarafında zenginler kazanacak. Çünkü fakirler aday olamadı.”

 “SEÇİM ÖFKELİLERLE PANİKLİLER ARASINDA”

Bu seçim öfkeyle panik arası seçim. Öfke bizlerin öfkesi. 22 yıl bastırılan çaresiz bırakılan, bütün hakları elinden alınan insanların öfkesiyle, iktidarı kaybetme paniği yaşayan insanların arasındaki kavga. Ben anketlere inanmıyorum. Parayı veren düdüğü çalıyor. İsmini bile duymadığınız aday anket firmasına öyle bir rapor hazırlattırıyor ki  ‘Kesin seçimi aldı’ diyorsunuz. Seçimden sonra bir bakıyorsunuz yüzde 5 almış. Her şey bozulduğu gibi anket firmaları da bozuldu.

Gözlemlerime güveniyorum. Sanki öfke biraz daha ağır basıyor.

ÇARESİZLERİN İTTİFAKI

Halk İttifakı CHP’nin söylemi. ‘Çaresizlerin ittifakı’ diyeceğim ben. AKP’nin zulmünden kurtulmak isteyen çaresizlerin ittifakı olacak. İstanbul’un tekrar AKP tarafından ele geçirilmesi durumunda her sabah kalktığımda sokağa her çıktığımda elektrik direklerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını tekrar görmeye başlayacağım. Bu benim için yeterince kabûs. O yüzden içinde Recep Tayyip Erdoğan’ın olmadığı adaya oy vereceğim.”

ERDOĞAN KAYBETME LEKESİNİ TEMİZLEMEK İSTİYOR

Gerçekten son 5 yılda İstanbul’daki kaynakların o tarikatlara cemaatlere aktarılmadığını mı düşünüyorsunuz? O kaynaklar bir şekilde başka yerden İBB olmasa da Sağlık Bakanlığı’ndan vs aktarıldı. Onlar aç kalmaz. Onların değirmeni buğdaysız kalmaz. İstanbul’un devasa bir bütçesi var. İstanbul’u kazanmadan seçim kazanılamıyor. Erdoğan’ın en büyük kariyer yarası İstanbul’u kaybetmek. Kişisel kariyerinde hiç seçim yenilgisi yaşamamış İstanbul’da 2 kere yenildi. Şimdi o lekeyi temizlemek istiyor.”

 İmamoğlu son 5 yılda istanbul’u yönetti diyebiliyor muyuz? Diyemiyoruz. AKP ve MHP’li meclis üyeleriyle çalıştı. İstanbul’daki taksi sayısını bile artıramadı."

Haber Kaynağı : 12punto