Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
9.002

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz 12punto’ya konuştu: ‘Türkiye’de iki büyük tehdit var’

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, siyasetteki sıcak gündeme yönelik 12punto.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Biz Yenilik Partisi olarak kesinlikle Türkiye’de iki tane büyük tehdidin olduğunu söylüyoruz" dedi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz 12punto’ya konuştu: ‘Türkiye’de iki büyük tehdit var’

Ayhan TAŞPINARLIOĞLU-12punto.com.tr

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, 12punto'ya konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, yerel seçim yaklaşırken, herhangi bir ittifak görüşmesi yapmadıklarını belirtirken İYİ Parti ile CHP arasındaki gerginliğe de değindi. 

Yılmaz, muhalefetin yerel seçimler öncesi, 'dağınık bir yapıda' olduğu yönündeki iddialara, "Erdoğan’ın stratejisinin başarısını gösteriyor" yanıtını verdi.

"BİLDİRİYE İMZA ATARDIK"

12 şehidin ardından Meclis'te yaşanan bildiri tartışmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, Yenilik Partisi Meclis'te olsaydı nasıl bir yol izlerdi sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Biz hem hilafetcilere hem de etnik bölücülere, teröristlere karşıyız. Biz kesinlikle bildiriye en güçlü şekilde imza atardık.''

ŞEHİT CENAZELERİ

Yılmaz değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

Şehit cenazelerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik yaşanan protestolar, muhalif liderlerin çelenklerine saldırılar organize mi yoksa muhalefetin tutumundan mı kaynaklanıyor?

''Organize var ama onların da bir tutumu var zaten. DEM Parti ile iletişim halinde olmaları AKP’nin bu durumu kullanmasını sağlıyor.

"SİYASAL İSLAMA HİZMET EDİYORLAR"

Meclis’te DEM Parti'nin terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a yönelik sözleri ve HÜDA PAR'ın ilk 4 maddeye yönelik sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz, Yenilik Partisi olarak kesinlikle Türkiye’de iki tane büyük tehdidin olduğunu söylüyoruz. Bunun birincisi etnik bölücü teröristler ve onların parlamentodaki temsilcileri ikincisi de hilafetçiler, siyasal islamcılar. Siyasal islamcı rejime dönük tehdittir. Onun içinde HÜDA-PAR, AKP, Yeniden Refah Partisi var. Cemaatler, tarikatlar, hepsi siyasal islama hizmet eden yapılardır. Müslümanlığa değil siyasal islama hizmet ediyorlar. Buna karşıyız. 

Bu resmen rejime düşman bir yapı, bir tehdittir. Etnik bölücüler, federasyon, toprak isterken diğerleri de rejimi değiştirmek istiyor. Birisi iyi diğeri kötü değil. İkisi de kötü. Türk milletinin mücadele etmesi zorunludur. Yenilik Partisi dışında iki tehdidi de dikkate alıp mücadele eden bir parti yok. 

DEM Parti ya da HÜDA-PAR ile boy gösteriyorlar. Yalandan milliyetçilik, Atatürkçülük yapmaya çalışıyorlar. Bunlar olmaz, tehdit net. Bu ikisiyle de mücadele edilmelidir.

YURTTAŞIN SORUNU EKONOMİ

Yurttaşlar en çok hangi konulardan şikayetçiler?

En çok şikayet edilen ekonomi. Ekonomi ekonomi ekonomi! Çünkü vatandaşın günlük yaşamını etkiliyor. Çocuklarına eğer bir kıyafet alamıyorsa, elektriğini ödeyemiyorsa, kredi kartıyla artık alışveriş yapamıyor kartın limiti dolduysa vatandaşı en çok ekonomi etkiliyor. Biz de sürekli meydanlardayız. Halkla birlikteyiz. Meclis’te olmamamıza rağmen şu an da en aktif siyaseti biz yapıyoruz. Çünkü söylediklerimiz sahici, gerçekçi. Kimseye yaranmak için değil doğru olanı savunuyoruz. Doğruyu savununca insanlar geliyor buraya.’’


Haber Kaynağı : Ayhan Taşpınarlıoğlu

DEM Parti Yenilik Partisi Öztürk Yılmaz