Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yerel seçimlere 5 gün kaldı! İstanbul Barosu'ndan seçim hukuku el kitabı

İstanbul Barosu 31 Mart yerel seçimlerinde sandık kurulu üyeleri, avukatlar, seçmenler ve müşahitler için “Seçim Hukuku El Kitabı” hazırladı.

Yerel seçimlere 5 gün kaldı! İstanbul Barosu'ndan seçim hukuku el kitabı

Şenol ÇARIK-12punto.com.tr

İstanbul Barosu önceki seçimlerde olduğu gibi 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için de sandık kurulu üyeleri, sandık bölgelerinde görev yapacak avukatlar, müşahitler ve seçmenler için seçim hukuku kitabı yayımladı.

İstanbul Barosu Seçim Hukuku ve Seçim Güvenliği Çalışma Komisyonu’nun hazırladığı ve seçim mevzuatına ilişkin yayımlanan kitapta seçimlerin güven içinde yapılabilmesi için sandık başlarında görev yapacak avukatlara ve yurttaşlara yardımcı olacak bilgiler yer almakta.

“SANDIKLARA VE OYUMUZA SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR”

Kitap, seçim gününde seçim hukuku ile ilgili yardım isteyen seçmene ve herkese destekte bulunmak, gerekli olursa şikâyet dilekçeleri, itiraz dilekçeleri, tutanakların içeriğinin hukuka uygun olması için hazırlandı.

İstanbul Barosu “Seçim Hukuku El Kitabı”nın Önsöz’ünde şu ifadeler yer aldı:

“Sevgili Meslektaşlarımız; Demokrasinin temelini teşkil eden seçimlerin adil bir şekilde yapılıp tamamlanabilmesi için, kasten veya yanlışlıkla yapılabilecek hatalı uygulamaların tümüne engel olmak mümkündür. Bu konuda en önemli görev, Sandık Kurulu görevlileri ve yine sandık başındaki müşahitler yani gözlemcilerine ait olduğundan, onlara vereceğimiz hukuki desteğin önemi de açıktır.

Sandıklara ve oyumuza sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur.

Bu çalışma, Seçim Kanunu ile YSK 138, 138/II, 139 sayılı Genelgeleri doğrultusunda, seçimlerde uygulanacak ve dikkat edilmesi gereken hususların neler olduğunu bilgilendirme amaçlıdır.

Sandık kurulu üye ve müşahitler ile seçmenlerin seçim günü yaşayacağı hukuka aykırı uygulamalara karşı, avukatlar olarak işlem ve eylemlerin usul ve yasaya uygun yapılmasını temin etmek amacıyla bu kitapçık hazırlanmıştır. 31 Mart 2024 Seçimlerinde seçim hukuku çalışmalarımıza destek veren, emeği geçen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.”

Seçim Hukuku El Kitabı'na bu linkten erişebilirsiniz.


Haber Kaynağı : 12punto

İstanbul Barosu 31 Mart Yerel Seçimleri seçim hukuku