Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

YRP Genel Başkanı Erbakan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu buluştu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

YRP Genel Başkanı Erbakan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu buluştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ziyaret etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Binası’nda gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Görüşme sonrası her iki lider basın mensuplarına açıklamada bulundu. 

"SEÇİMLERİ VE SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİK"

Konuşmasına Davutoğlu’na teşekkür ederek başlayan Erbakan, “Bu sohbet esnasında elbetteki iki siyasi parti olarak 31 Mart Yerel Seçimlerini ve bir önceki 14-28 Mayıs Genel Seçimlerini ve bunların sonuçlarını değerlendirme imkanını bulduk. 

İktidarın 31 Mart’ta neden böyle bir yenilgiye uğradığını, muhalefetin başarısının neye dayandığını ve bundan sonra nasıl gelişmeler olabileceğine dair müzakere ettik.

Bununla beraber yeni Anayasa konusunda ve Türkiye’nin en önemli bir problemi olarak ifade edebileceğimiz ekonomik kriz ve yoksulluk noktasında bir değerlendirme yapıldı.

Yine bütün bunlarla birlikte hepimizin ortak yarası olan Gazze’de ve Refah’ta yapılan katliamlar ve soykırımla ilgili Türkiye ve İslam aleminin atabileceği adımlar görüşüldü” dedi.

"SIK SIK GÖRÜŞTÜK"

Davutoğlu ise açıklamasında “Yeniden Refah Partisi ile kurulduğumuz andan beri istişare zemini hep oldu. Sık sık görüştük. Bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmede birçok hususu ele alma imkanı oldu. 

31 Mart Seçimlerinin çıkardığı tabloyu detaylı olarak ele aldık.

Bu siyasi tabloda iktidar partisinin yaşadığı yenilgi sonrasında iktidar ve muhalefet cenahında ortaya çıkan gelişmeleri, Türkiye’nin genel siyasi gidişatı açısından ele aldık. Önümüzdeki dönem Türkiye’deki siyasi denklemin yeniden kurulduğu bir dönemdir” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : İHA

31 Mart Yerel Seçimleri Ahmet Davutoğlu Fatih Erbakan Gelecek Partisi muhalefet