Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

YRP’de ‘Murat Kurum’ krizi! İstifası istendi mi? Doğan Aydal 12punto’ya yanıtladı

Açıklamaları Cumhur İttifakı üyeleri AKP ile YRP'de kriz çıkartan YRP Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal, 12punto'ya konuştu.

YRP’de ‘Murat Kurum’ krizi! İstifası istendi mi? Doğan Aydal 12punto’ya yanıtladı

Samet SAĞLAM - 12punto.com.tr

Yerel seçimlere gidilirken Cumhur ittifakı partileri AKP ile Yeniden Refah Partisi (YRP) arasında adaylık sorunu yaşanıyor. Genel Başkan vekili Doğan Aydal’ın AKP ve İBB adayı Murat Kurum ile ilgili yaptığı açıklamalar 2 parti arasında kriz yarattı. Açıklamaları tepki çeken Aydal’ın istifasının istendiği iddia edildi. Aydal, iddiaları 12punto’ya yanıtladı.

YRP ile AKP arasındaki ittifak görüşmelerinde henüz bir karara varılamadı. Özellikle İstanbul’da YRP yöneticilerinin AKP’ye sert çıkışları dikkat çekiyor. Bu isimlerden birisi de Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal oldu. Aydal katıldığı Halk Tv canlı yayınında, AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’a sert eleştiriler getirdi. AKP’nin çpk çaresiz olduğunu, aday bile bulamadığını vurgulayan Aydal, Kurum için de adaylığını Emine Erdoğan’ın istediğini söyledi. Aydal’ın tartışma yaratan açıklamalarından satır başları şu şekildeydi:

"Bizim bir partiye güç verişimizi ciddiye almadıklarını gördüm. Onların bizimle yaptığı toplantıları havanda su dövme toplantıları olduğunu fark ettik. Bizim tabanımız da onları istemiyor. AKP'li arkadaşlar diyorlar ki 'bizi desteklemezseniz CHP kazanacak.' Biz AKP'yi kazandırmak için var olan bir parti değiliz. Biz bir sebeple anlaşamayabiliriz. Öyle de gözüküyor. Bizimle İstanbul adaylarını da paylaşmadılar."

EMİNE ERDOĞAN'IN ETKİSİ

"Murat Kurum isminde Emine Erdoğan'ın etkisi olduğunu düşünüyorum. Geçmişteki çalışmalarda bu poşet işlerinde vs. Kurum ile ilişkilerinin etkisidir bu. Murat Kurum beyefendiyle tanışıyorum, gayet beyefendi biri. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı döneminde aklınızda kalan poşetten başka bir şey var mı? 25 kuruşluk poşet... Onda bile mantık hatası var. Cumhurbaşkanının eşi önem veriyor diye bunun peşine düşüldü. Yaptıkları şey çok daha büyük zarara uğrattı. O siyah büyük poşetler yaygınlaştı bu akıllıca değildi. Biz Murat Kurum'u deprem döneminde de gördük. Algı yönetimi ile kurulmuş bir söylem geliştiriyor Murat Kurum beyefendi."

'AKP ADAY BİLE BULAMIYOR'

"Şimdi AKP hiç olmadığı kadar sıkıntıda aday bile bulamıyor. Dikkatinizi çekmiştir en sıkıntılı şehirlerde bile eski adaylarını yeniden gösterdi. Bunlardan en dikkat çekenlerinden biri Kocaeli. Tahir Büyakın iki metro vadetmiş ikisi de yok. Temiz hava demiş her gün zehir soluyoruz. Temiz su vaad etmiş sular pis. Tramvay yapacağım demiş bir tanesi bile bitmemiş. Bütün bu olmazlar içinde bile aynı kişiyi aday yapıyorsa AKP çok çaresiz demektir. Ankara, İstanbul ve İzmir'i kaybedince de kendisini yenilmiş sayacak."

PARTİDEN AÇIKLAMA GELDİ

Aydal’ın açıklamaları ittifak içerisinde kriz yarattı. Özellikle AKP tarafından tepkiyle karşılanan açıklamayla ilgili YRP’den açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yeniden Refah Partimiz’in yerel seçim ittifaklarına ilişkin görüşü ve duruşu önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır. Öncesinde yapılan açıklamalar kişisel görüş bildiriminden ibarettir. Yetkili kurullarımızın ortak kararı ve bizzat Genel Başkanımız’ın ifadeleri dışındaki kişisel görüşlerin ve ifadelerin partimiz açısından bağlayıcılığı yoktur.”

Ancak bu açıklama ortalığı sakinleştirmedi. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Aydal’ın istifasını istediği iddia edildi. 12punto Aydal’a ulaşarak iddiaları sordu. İddiaları yalanlayan Aydal şu cevabı verdi:

"Yok hiç aslı yok. gerçekle tamamen ters. Ama birileri yazıyor. bir deli kuyuya taş atar 40 tanesini çıkartamaz. Öyle bir durum yok."

İDDİA YALANLANDI

Ayrıca son olarak Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın 15 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Saray'a davet edildiği iddiasına yönelik olarak parti tarafından yapılan açıklama ile bu bilgilerin doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Genel Başkan Vekilimiz Prof. Dr. Doğan Aydal Bey'in istifasının istendiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan'ı 15 Ocak Pazartesi günü Külliye'ye davet ettiği haberleri de doğru değildir" ifadelerine yer verildi.


Haber Kaynağı : Samet Sağlam

Cumhur İttifakı doğan aydal Fatih Erbakan Murat Kurum Yeniden Refah Partisi