Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Alexander Djiku'dan derbi öncesi şampiyonluk vurgusu: 'Kazanmalıyız'

Fenerbahçe'nin başarılı savunma oyuncusu Alexander Djiku, kulübün televizyon kanalına verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Djiku, 24 Aralık Pazar günü oynanacak olan Galatasaray derbisine ilişkin, "Şampiyonluk hedefimiz varsa, bu derbi maçlarını da kazanmalıyız" dedi.

Alexander Djiku'dan derbi öncesi şampiyonluk vurgusu: 'Kazanmalıyız'

Fenerbahçe'nin etkili savunma oyuncusu Alexander Djiku, kulübün televizyon kanalına verdiği röportajda hafta sonu oynanacak olan derbi hakkında açıklamalarda bulundu.

29 yaşındaki oyuncu, kendisine yöneltilen eleştirilere karşı normal bir tepki gösterirken, sezon başından itibaren kendi kalitesini ortaya koymak adına çabaladığını ve takıma katkı sağlamak için performansını artırmaya odaklandığını belirtti. Djiku, maç kazandıkça ve iyi bir performans sergiledikçe takımın kolektif kapasitesinin de arttığını ifade etti.

Kendi oyun stiline dair görüşlerini paylaşan Djiku, uzun paslara olan ilgisizliğini vurgulayarak, temiz ve net bir şekilde topu ayağından çıkarmayı tercih ettiğini söyledi. Performansından memnun olduğunu belirten Ganalı savunma oyuncusu, takımın bir parçası olarak Fenerbahçe'nin iyi bir durumda olduğunu ve bu başarının devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Fransa'da başladığı kariyerinden sonra farklı bir ülkede oynamak istediğini belirten Djiku, Fenerbahçe'yi tercih ettiğini ve buraya iyi adapte olduğunu söyledi. Milli takımda oynamış olmanın adaptasyon sürecine olumlu etki ettiğini ifade eden Djiku, takım içindeki iletişimin çok önemli olduğunu vurgulayarak saha içindeki problemleri çözmek adına takım arkadaşlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti.

"ŞAMPİYONLUK İSTİYORSAK KAZANMALIYIZ"

Fenerbahçe'nin deneyimli savunma oyuncusu Alexander Djiku, Galatasaray derbisinin büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu tip maçlar, taraftar için de büyük anlam ifade ediyor. Şampiyon olmak istiyorsak bu maçları da kazanmalıyız. Fenerbahçe geçen sene maalesef çok iyi istatistiklere sahip değildi. Bu sene en iyisini göstermemiz gerekiyor ve oynayacağımız bu iki maçı da kazanmamız gerekiyor ki taraftarlarımızın yüzünde gülücükler oluşturabilelim, onları mutlu edebilelim" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, takım içinde bulunan deneyimli oyuncuların önemine değinen Djiku, "Çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız. Bu anlamda iletişim çok ama çok önemli. Eğer saha içinde bir problemi çözmek istiyorsanız o anda yapacağınız konuşmayla, birbirinizi uyarmanızla beraber o problemi anında çözme imkanına erişebiliyorsunuz. Bizler de takım olarak en iyi performansa çıkabilmek adına bunu yapmaya çalışıyoruz" şeklinde görüş belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

Fenerbahçe Galatasaray Alexandar Djiku