Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Ali Koç: Hazırlanın Pazartesi günü yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz

Fenerbahçe’nin seçimli olağan genel kurul bugün başladı. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda yapılacak kongre iki gün sürecek. Mevcut başkan Ali Koç ile önceki başkan Aziz Yıldırım’ın yarışacağı kongrenin ilk gününde Genel Kurul Divan Başkanlığı için oylama yapıldı. Vefa Küçük seçildi. Aziz Yıldırım'ı destekleyen kongre üyeleri Küçük'ü ıslıklayarak, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu lehine tezahürat yaptı. Fenerbahçe Başkan adayı Aziz Yıldırım "Yapılan seçim gayri-demokratik bir seçim oldu ben buradan ayrılıyorum" diyerek kongreden ayrıldı. Genel kurulda Ali Koç ve Yönetim Kurulu ibra edildi. Oylama sonucu Ali Koç ve yönetimi ibra edildi. İlk gün Ali Koç'un konuşmasıyla sona erdi.

Ali Koç: Hazırlanın Pazartesi günü yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz

Süper Lig’de 2023-2024 sezonunu 99 puanla ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe’de gözler seçimli olağan genel kurula çevrildi.

Merakla beklenen kongre bugün saat 10.00’da başladı ve 2 gün sürecek. Genel kurula 46 bin 410 kongre üyesinin katılım hakkı bulunuyor.

Sarı-Lacivertli camiada başkanlık için 2 aday var.

Daha önce aday olmayacağını açıklayan mevcut başkan Ali Koç, aday olma kararı aldı. 2018’deki kongrede Ali Koç’a karşı büyük oy farkıyla kaybeden Aziz Yıldırım da yeniden başkanlığa talip oldu.

İki isim arasında geçecek olan seçim yarışı, 2018’deki kongrenin rövanşı olarak görülüyor.

KONGRENİN İLK GÜNÜNDE NELER OLACAK?

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Ülker Stadyumu’nda yapılacak olan kongrenin ilk gününde genel kurul, Genel Kurul Divan Başkanlığı için oylama yapacak.

GENEL KURUL DİVAN BAŞKANI

Önceki kongreleri Yüksek Divan Kurulu Başkanı yönetiyordu. Fakat, Başkan Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Sekip Mosturoğlu’nun üyeleri arayarak Aziz Yıldırım’a oy istemekle suçlamıştı. Koç, Mosturoğlu için “Seçilirsem kendisiyle çalışmayacağım” derken, Mosturoğlu ise Koç’un iddialarına karşı “Ayrıcalık görmeye alışmış kişilere alıştıkları ayrıcalıkları göstermedim” ifadelerini kullanmıştı.

Ali Koç ve yönetimi divan heyeti için Vefa Küçük’ü, Aziz Yıldırım cephesi ise Şekip Mosturoğlu’nu destekliyor.

VEFA KÜÇÜK SEÇİLDİ

Fenerbahçe kongresinde Genel Kurul Divan Başkanlığı'na Ali Koç'un desteklediği Vefa Küçük seçildi.

Küçük kürsüye çıktı. Aziz Yıldırım'ı destekleyen kongre üyeleri Vefa Küçük'ü ıslıklayarak Şekip Mosturoğlu lehine tezahürat yaptı.

AZİZ YILDIRIM KÜRSÜYE GELDİ!

Yönetim Kurulu üyesi Burak Kızılhan'ın ardından kürsüye Erol Bilecik çıktı. Bilecik'in konuşması devam ederken Aziz Yıldırım geldi.

Vefa Küçük, "Benden izin almadan konuşamazsınız" diyerek Yıldırım'a tepki gösterdi. Yıldırım da "Ben alırım, sen orada seçilmeden oturdun" dedi.

Vefa Küçük, "Kürsü işgal edilmiştir" dedi. Gerginlik sona ermeyince Vefa Küçük, Aziz Yıldırım'a 30 saniye konuşma hakkı tanıdı.

Kürsüye çıkan Yıldırım "Burada, Fenerbahçe'ye yakışır bir kongre olmasını istiyoruz. Ancak yapılan seçim gayri-demokratik bir seçim oldu ben buradan ayrılıyorum. Yarın oy atmaya geleceğim. Benim arkadaşlarımda isteyen ayrılabilir, isteyen kalabilir" diyerek kongreden ayrıldı.

"ALİ BEY 'GEREKİRSE KAVGA EDELİM' DEDİ"

Aziz Yıldırım Altunizade'deki ofisinde açıklamalarda bulundu.

Yıldırım şunları söyledi:

"Divan başkanlığı seçiminin nasıl oldu bittiye getirildiğini hepiniz gördünüz. Delegelerin tepkisi oldukça ve bunlar büyüdükçe ortalık gerildi. Yer yer kavgalar çıktı. Kongre üyesi olmayan taraftarlar da içeri alınmıştır. Görevli adı altında da içeri insanlar alınmıştır.

Kürsüye giderek bu yanlışa bir çözüm bulmalarını istedim. Amacım bir sükunet ortamı yaratmaktı. Ali Bey'e yöneldim, elini sıktım. Divan'ın tavrının kavgaya yol açacağını söyledim. Ali Bey 'Gerekirse kavga edelim.' dedi.

Bu provokasyonları yapanlar yarın bir gün kulübün sahibi gibi davranırsa ben hiç şaşırmayacağım. Herkes bunu düşünerek oy kullansın.

Camianın birlik ve beraberlik içerisinde olması lazım. Ben gerilimi tırmandırmamak için genel kuruldan ayrıldım. Kavga etmeyi tercih edenleri, Fenerbahçe'nin vicdanına havale ediyorum.

Mourinho üzerinden fayda sağlamak yanlıştır. Mourinho, Fenerbahçe'nin teknik direktörüdür. Onu tartışmaya açmamak lazım. Herkesin ona saygı duyması gerekiyor.

Holdinglerin takımı Fenerbahçe mi yoksa halkın takımı Fenerbahçe mi? Yarın bunu oylayacağız.

"NASIL OY BİRLİĞİ?"

Bütün delegelerimizi yarın stadyuma bekliyorum. Ben de sabah erken saatlerden itibaren orada olacağım ve seçim bitene kadar da oradan ayrılmayacağım.

Bizi derdimiz seçimi kazanmak değil, Fenerbahçe'nin kazanması. Oylama yapıyor 'oy birliği' diyor. Nasıl oy birliği? Ben reddettim bunu.

ALİ KOÇ'A NE YANIT VERDİ?

"Ali Koç'un 'Gerekirse kavga edelim' sözüne ne dediniz?" sorusuna ise Aziz Yıldırım, "Ne diyeceğim? Güldüm geçtim." yanıtını verdi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Şekip Bey’in oyu fazlaydı. Karşı taraf çift el kaldırıyor. Düzgün bir ekiple sayım yapmak gerekirdi.

Tribünlerde üst katlarda insanlar oy kullanıyor, bunlar sayılmadı. Kale arkasında el kaldırıyorlar, sayılmıyor. Böyle seçim mi olur?

"ÇEKİLMEK FALAN YOK"

"Kongreye gelen insanlar amigoluk yapmayacaklar. İki taraf için de aynısını söylüyorum. Stada maça gelmiş gibi geliyorlar. Bu yanlış. Ayırmadan söylüyorum, kimse bu şekilde davranamaz.

Ben hiçbir zaman ortamı germedim, sakin konuştum. Kim kazanırsa kazansın, Fenerbahçe kazansın. Holdinglerin Fenerbahçe'si mi, halkın Fenerbahçe'si mi? Delegeler karar versin. 'Şekip Bey ile çalışmayacağım' diyor. Seçilerek gelmiş adam oraya, böyle saçma şey mi olur?

Fenerbahçe'nin üzerindeki ölü toprağını kaldırdım. Onlara yön verdim. Ben hedefime ulaştım.

Çekilmeyeceğim! Çekilmek falan yok!

50 MİLYON DOLAR TEMİNAT

Divan'a gidip 50 milyon dolar teminat mektubu vereceğim. Şampiyon olamazsak o parayı Fenerbahçe'ye vereceğim.

2018'İ HATIRLATTI

Hatırlarsanız bu kürsüden size yaptığım son konuşmada ‘buradan üzülerek gidersiniz’ demiştim.

Kimse bir daha üzülmesin diye karşınıza tekrar gelmiş bulunuyorum.

TRABZON'DAKİ SAHA OLAYLARI

Trabzon’da oyuncularımızın sahada gösterdilkleri onurlu duruşu, maalesef 2 Nisan’da stadımızda mevcut yönetim gösterememiştir.

Fenerbahçe kimseye blöf yapmaz!!!! Yapmayacağı bir şey için vaat edip 22 bin kişiyi toplayıp şov yapmaz… Maalesef o gün Fenerbahçe tarihine kara bir leke olarak geçmiştir

2 Nisan’dan sonra Urfa’da yaşananlar ise beceriksizliğin zirvesini temsil etmektedir. Adeta daha önce yaşanan basiretsizliklere tuz biber ekilmiştir.

"ŞIMARIK BİR ÇOCUK GİBİ DAVRANIYOR"

İş insanı Ali Bey’in Fenerbahçe sevgisini, sadakatini, fedakarlığını tartışmıyorum. Ancak kendisi  Fenerbahçe’nin haklarını savunmak konusunda maalesef yeterli dirayete ve dirence sahip değil.

Ali Bey maalesef okulda sürekli dayak yiyip, eve gelince her şeyi kırıp döken, şımarık bir çocuk gibi davranıyor.”

 

Ali Bey, iş insanı olarak Fenerbahçe’ye güç verdiğini zannediyor ve Fenerbahçe’ye yukarıdan bakıyor. Oysa, herkes bilmelidir ki Fenerbahçe’nin gücü, iş insanı Ali Koç’un gücünden çok daha büyüktür… ve bu güç Fenerbahçe’yi engelleyecek tüm engelleri aşacak, ezip geçecek kudrettedir."

 

VEFA KÜÇÜK'TEN ACUN ILICALI ESPRİSİ

Konuşmasını yapması için Ali Koç'un yönetim listesinde bulunan Acun Ilıcalı'nın ismi anons edildi. Genel Kurul Divan Başkanı Vefa Küçük'ün "Acun Bey yatın, katın, helikopterin var, halen daha kürsüye gelemedin" demesi genel kurulda gülüşmelere neden oldu.

ACUN ILICALI KÜRSÜDE

Acun Ilıcalı, konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

"Çok güzel bir takımın taraftarlarıyız. Bence birlik olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yok. Genç yaşta çok zor şeyler yaşadım, anne ve babamı genç yaşta kaybettim. Ondan sonra hayata tutunurken hep iyi şeyler düşündüm, Allah da bana hep daha fazlasını verdi. Kendi kariyerimde yaşamadığım mutluluk kalmadı. Bu dönemde beni en mutlu eden şeylerden biri Fenerbahçemiz'in başarısı oldu, iyi ki Fenerbahçeliyiz.

Gördüğüm tablo, başkanımız Ali Koç'u takdir etmemi gerektiriyor. Onun geldiği Fenerbahçe'de 600 milyon euro borç, maaşlar ödenmiyor... Geldiğim Fenerbahçe'de ise kadrosu güçlü, 1 mağlubiyetle geçen bir sezon, adaletin olmadığı bir sezon, hep beraber burada buluşup bütün Türkiye'ye bu mesajı verdiğimiz bir sezon oldu. Şimdi sıra geldi şampiyonluğa...

Sevgili Mario Branco, hocamız, ben ve başkanımız güçlü Fenerbahçe, Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen Fenerbahçe için kolları sıvamış durumdayız. Geleceğe bakmamız lazım, birlik olmamız lazım, çamur atmamamız lazım. Yarın öbür gün bu stadı Türkiye'nin en güzel atmosferine çevirelim, sizden rica ediyorum.

Göreve davet edildikten sonra hakkımda atılmadık çamur kalmadı. İnsanlar demediğini bırakmadı, önemli değil. Sayın Aziz Yıldırım'ın hakkımdaki suçlamaları çok üzücü. Yıllarca dostluğumuz vardı, programıma konuk oldu, onu zor durumdayken hapiste ziyaret ettim, evine defalarca gittim. Amacım Fenerbahçeli, diğer başkan adayımıza destek olmaktı. Fenerbahçeliyim, başkan kimse onu destekliyorum. Bunun üzerine sayın Aziz Yıldırım bana çok ağır şeyler söyledi. Ben onlara cevap vermek istemiyorum, kendisini mahkemeye verdim zaten. Adalet gerekli cevabı verecek.

İnsanın namusuna şerefine iftira atmak, seçim kazanmaktan önemli olmamalı. Bir seçimi kazanmak için her yol mübah mı? Biz Fenerbahçeli değil miyiz? Biz kahrolalım, Aziz Yıldırım başkan olsun!

(Mahmut Uslu’nun Mourinho’nun menajeri hakkındak iddiaları) Jose Mourinho, Aziz Yıldırım’ın yaptığı suçlamaları duymadı mı sanıyorsunuz? Yarın Mourinho’nun yüzüne nasıl bakacaksınız? ‘Açıktan komisyon aldı.’ diyorsunuz… Mourinho beni aradı, ‘Bana neden çamur atılıyor, anlamadım.’ dedi

(Aziz Yıldırım'a) Kazanırsanız inşallah Jose Mourinho ile beraber çalışabilirsiniz.

Başkanımız söz vermiyor ama ben veriyorum, burada dünyanın en büyük eğlencesini düzenleyeceğiz.

PUSULA RENKLERİ BELLİ OLDU

Vefa Küçük, Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın oy pusulası renklerini açıkladı.

Küçük "Sayın Ali Koç seçimde sarı pusula rengini tercih etti. Sayın Aziz Yıldırım da beyaz rengi tercih etti." dedi.

YÖNETİMİN İBRASI GÖRÜŞÜLECEK

Daha sonra, Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporu okunacak ve mevcut Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin her bir dönem bakımından ayrı ayrı ibra edildi.

01.06.2024 - 31.05.2025 bütçesi okunacak ve onay için genel kurul üyelerinin oylarına sunulacak. Gündemde yer alan maddelerin ardından sandık kurulları başkan ve üyelerinin seçimi yapılacak.

BAŞKANLIK SEÇİMİ 9 HAZİRAN’DA YAPILACAK

9 Haziran Pazar günü ise, Başkan ve Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Sicil Kurulu, Balotaj Kurulu ile Tarih, Müze ve Arşiv Kurulu üyelerinin seçimleri gerçekleştirilecek.

BAŞKAN ADAYLARININ YÖNETİM LİSTELERİ

Mevcut başkan Ali Koç ve başkan adayı Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listelerinde yer alacak isimler netleşti.

ALİ KOÇ’UN YÖNETİM LİSTESİ

Ali Koç'un yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor: Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya ve Selma Rodopman.

AZİZ YILDIRIM’IN YÖNETİM LİSTESİ

Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listesinde ise şu isimler bulunuyor: Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet İman, Ahmet Önder Fırat, Fatih Öztürk, Murat Salar, Mehmet Selim Kosif, Batuhan Özdemir, Ömer Onan, Hande Tibuk, Ahmet Özokur, Mustafa Ömer Topbaş, Emin Selim Akgün, Mustafa Aydın Acun, Emrah Tünay, Mehmet Engin Özturan, Savaş Adalet, Berkay Erdim ve Tuna Akın.

AZİZ YILDIRIM'LA BULUŞMA

Kürsüye gelen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ne yazık ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Öncelikle şunu bilmenizi isterim, ruhumun ruhunuza en ihtiyaç olduğu bir dönemde, yani Fenerbahçelilik ruhunuza, buraya geldiniz. 9 bin kişi bugün gelmiş. Sadece beni destekleyenleri değil Sayın Aziz Yıldırım'ı destekleyenlere de canı gönülden teşekkür ediyorum. Fenerbahçe demokrasisine hep beraber değer kattık. Çok farklı bir gün bekliyorduk. Özellikle ben... Niye farklı bir gün bekliyordum? Çünkü, 6 senedir hayal ettiğim çok istediğim ama gerçekleşmeyen buluşma bugün gerçekleşecekti ama olmadı, yine olmadı.

Son 6 ayda o kadar çok yapıldı ve söylendi ki, özellikle son 2 haftada. İnsan olan insan bunlara cevap veremediği zaman atılan iftiralarda, söylenen yalanlarda 1 gram bile doğruluk payı olmadığı zaman, cevaplayamadığınız zaman isyan ediyorsunuz. Ben bugün onbinlerce kongre üyemizin, milyonlarca taraftarımızın huzurunda Fenerbahçe'nin bundan sonraki 3 yıllık liderini başkanını seçecek olan sizlere en doğru iklimi, en doğru bilgilendirmeyi sunmayı hedefliyordum. Benim en büyük hayalim son 6 senede kayıtsız şartsız beni ve arkadaşlarımı destekleyen, yeri geldiğinde eleştiren insanlara bundan 3 sene sonra iyi ki yapmışız, iyi ki dayanmışız, bakın iş nereden nereye geldi dedirtmek. Bununla beraber kaldırım taşı çıksa dahi ona oy veririm diyen pek çok sebeple eleştiren bir kısmı haklı sebepler, kayıtsız şartsız beni istemeyenlere dahi 'iyi ki adam dayanmış' demeleri. Seçilirsek en büyük arzumuz budur. Bunu becerebilirsek ne demek biliyor musunuz, Fenerbahçe çok başarılı ve bir bütün demektir. İnşallah o günleri de hep beraber yaşayacağız, göreceğiz.

Ben çok şey söyleyecektim. Bugüne kadar 3-5 kişinin bildiği şeyleri istemeyerek 6 yıl boyunca içime attığım konuyu paylaşacaktım detaylı şekilde. Ben mertçe savaşmayı, insanların gözünün içine bakarak mücadele etmeyi, arkadan konuşmadan doğrucu Davut edasıyla insanların yüzüne söyleyen biri olarak söyleyeceğim şeyleri, söyleyeceğim kişi burada olmadığı için ne kadarını söyleyebilirim, hakikaten emin değilim.

"MOURİNHO'YU GETİRİR NOKTAYA GETİRDİK"

Biz devasa bir gücüz. 6 seneyi beraber geçirdik. Bana sorarsanız futbol dışında 6 senede geldiğimiz nokta itibarıyla çok önemli mesafeler kat ettik, özellikle finans ve strateji konularında. Futbol dışında tüm takım branşlarda ve olimpik şubelerde çok büyük başarılar elde ettiğimiz, ezeli rakiplerimizi ya yendiğimiz ya da devlet müessese takımlarıyla mücadele ettiğimiz anlarda başarı kazandık. Şunu söylemek istiyorum, borç şuydu, borç buydu falan hepsini bir yere koyun. Avrupa'nın batmaya en riskli takımı olmaktan çıkıp Mourinho'yu getirir noktaya geldik. Bunu kim küçümsüyorsa artniyetlidir. Biz o günlerden, o zamanki kulüp başkanının 'bu kulüp batmış' sözlerinden çıkıp geçen seneki takımı kuruyorsak doğru yoldayız. Daha yeni başlıyoruz. Oraları rayına soktuk, yatırımlara devam edeceğiz.

"YÜZÜNÜZE BAKIP SÖYLEMEK İSTİYORUM"

Fenerbahçe başkanıyken kulübün için, renklerin için, milyonlar için elinden ne geliyorsa yapmak zaruriyetin vardır. Bilerek isteyerek hiçbir şekilde Fenerbahçe'ye yanlış yapmadık. Bir gram niyetimizi sorgulayamazsınız. Kararları eleştirebilirsiniz ama ne varsa Fenerbahçe için yaptık. 6 yılın öyküsü olarak şunu söylemek istiyorum; kulübü aldığımızda Avrupa'nın finansal olarak en kötü kulübüydük. Dünyada pandemi oldu, faizler, enflasyon, kur uçtu, 6 yılda 100 milyon dolar yayın geliri kaybımız var, pandemiden 80, büyük sponsorlardan 18-20 milyon... Kontrolümüz dışındaki olaylara rağmen çok şükür ki bugünlere geldik. Allah bir daha o günleri bize göstermesin. Kulübe kendi ağzıyla batmış diyenler, tüm değişken faktörler yokken kulübü bu duruma getirdiler. Oturup şükredeceklerine devamlı belden aşağı vuruyorlar. Bugün bazı gerçekleri suratlarına bakarak söyleyecektim. Ayrılış şekline içim acıdı. Demokrasimize yakışmadı. İddialarının altının hepsi boş. Bir de konuşmayı basına vermişler. Yoksunuz burada. Sayın Başkan çok geç değil. Saat 5'e geliyor. Akşam istediğiniz yerde  TV'ye çıkalım. Hadi burada size muhtelif sebeplerden hakkınız yendiğini savunabilirsiniz, bize göre öyle değil, kameralarda kayıtlı mevcut. Bizi çok yere şikayet ettiniz, şimdi de İçişleri Bakanlığı'na şikayet ediyorsunuz. Fırsat bu fırsat. Konuşmanızı yapamadınız. Bu çağrı tarihte son kez olacak, bir daha olmayacak. İstediğiniz yerde akşam buluşalım, söyleyemediklerinizi söyleyin. Ben söyleyemediklerimi yüzünüze bakıp söylemek istiyorum.

"2014'TEN BORÇ TAKMIŞLAR ADAMA"

Şampiyonluk sözü vermeyeceğim kuvvette bir takım kuracağız. Mourinho'ya inanıyor, güveniyoruz. Ailemizin bir parçası haline geldi. Bu kadar mı önemli, her yol mübahtır kazanmak için. Siz başkanlığını yapmak istediğiniz kurumu olmayan şeylerden nasıl şikayet edersiniz. Sizin bol keseden verdiğiniz parayı, biz pazarlık yapıp indirince aklınıza ilk gelen şey dışarıdan para verdiler demek ki? Pazarlık yapmadan, 15! Pazarlık yapınca usulsüzlük, suç. Bana değil ki o, kulübe! Aynı İrfan Can'da olduğu gibi, SPK'ya şikayet ederim dediniz. İhbardır o. Allahtan kimse ciddiye almadı. Ama nereden nereye Sayın Aziz Yıldırım, nereden nereye! Sonra bu hocanın menajeriyle ne kadar iş yapmışız diye baktık, 2014'ten borç takmışlar adama, biz Bruno Alves alacağını 2021'de ödedik.

"MOURİNHO İLE EN ÇOK BİZ KONUŞULDUK"

Jose Mourinho ile Şampiyonlar Ligi finalinde en çok biz konuşulduk. Rakibimizin haksız kazandığı şampiyonluk 48 saat ya konuşuldu ya konuşulmadı. İşte Fenerbahçe böyle bir camiadır.

"SADECE GÜVENMENİZİ İSTİYORUM"

Sadece güvenmenizi istiyorum. Güvenmemeniz için çok sebep olabilir, onun için çok mahcubum, çok mahcubuz. Bu öyle bir mahcubiyet ki 3 sene sonra ifade ettiğim hayallerimin de fitilini ateşleyen bir mahcubiyet. 'İyi ki Ali Başkan ile devam ettik' dedirteceğim size! Bana karşı olumsuz düşünce içinde olan, Sayın Aziz Yıldırım'ı destekleyen, kararsız olup hiçbirimizi istemeyen, hepinize borcum var. Hiçbir kırgınlığım da yok inanın. Tek kırgınlığım Çubuklu formayı giyen çocuklara yapılan haksız tezahüratlar. Biz bu işi kafaya taktık. Cam tavanı kıracağız. Zincirleri kırıp ulusal ve uluslararası başarılar kazanacağız!

"FENERBAHÇE YENİLİRKEN RESTORANLARDA EĞLENDİNİZ"

Ben neden aday oldum, neden karar değiştirdim, ağzımdan bir laf çıktı, pişir pişir onu söylüyorlar. Kimlerin ağzından ne laflar çıkıyor, hemen unutuluyor. Pek çok konuşmacının, Erol Bey'in ve benim biraz anlattığım kulübümüzü bu duruma getiren zihniyetten, kendi malı gibi yöneten insanlardan kurtarmak için, dönmemeleri için aday oldum. Makyaj düşünce son 1 haftada ne kadar haklı olduğumu görüyorsunuz. Güleç, çocukları düşünen, şakacı imaj çabuk gitti, eski hatırladığımız kızgın, tehditkar, sabırsız, vicdansız kişi geri geldi. Bir kere teşekkür etmediniz, bir kere kutlamadınız. 6 senede hiçbir şey yok muydu kulübün yanında durabileceğiniz. Bırakın yanımızda durmayı Trabzon'da bizi suçladınız bizi bizi! 3 Temmuz'da neler yaşadığımızı siz biliyorsunuz, bana 'kaçtı' dediniz. Şu anki Yüksek Divan Kurulu başkanına dedirttiniz. Ben kaçmadım, dimdik yanınızdayım. Yönetici başkan değildim, kapı kapı dolaştım 650 bin imza topladım, 'Adalete Fener Yak' dedik. Onu da beğenmediniz. Siz bir şey söyleyin, Fenerbahçe'nin yenilgilerinden sonra vur patlasın çal oynasın restoranlarda poz vermek dışında ne yaptınız. Nihat Özdemir'i hatırlamıyor musunuz dava arkadaşınızı. Utanmadan sıkılmadan bir seçim kazanmak için bunları söylediniz. Azılı Galatasaraylı'yı FBTV'ye çıkartıp hakkımda onları söylettiniz. Bu mu liderlik!

"20 YILDIR SİSTEMLİ SALDIRILAR VAR"

Fenerbahçe'ye 20 yıldır sistemli saldırılar var. Niye biliyor musunuz, çünkü biz Fenerbahçe'yiz. Fenerbahçe'nin adil misyonu var, ipi kimseye bağlı değil, Cumhuriyet'in tüm değerlerini damarlarında yaşamaktadır, kupa için taviz verdiremezler. Tarihte böyle gelecek böyle gidecek inşallah. Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar sözleri isyanın sözleriydi, camiayı ayağa kaldırma sözleriydi. Teslimiyet, umutsuzluk değildi. Olsaydı bu takım, o son derbiyi alamazdı, son haftaua şansını taşıyamazdı, rakibi bu kadar ittirilmesine rağmen. Bunun üzerinden seçim kampanyası dizayn ediyor olmak acz içinde olmaktır.

"STADYUM İSMİMİZİ YENİLEYECEĞİZ"

Camianın gücünü Fenerbahçe'nin başarısı için kullanmalıyız. Biz birbirimze karşı kullanıyoruz. Kim seçilirse seçilsin pazartesi sabahından itibaren geçmişi unutup yeni sayfa açmamız lazım. Elimden gelen her şeyi yapacağım. İnşallah sizler de bu yolculuğun parçası olursunuz. Ben size şu sözü vereceğim, Fenerbahçe ekonomik açıdan Türkiye'nin en güçlü kulübü olmalıdır. En iyi ekonomiyi yaratmak için Bankalar Birliği'nden çıkmamız lazım, hep faiz hep faiz. Ana para bu kadar yüksek oldukça faiz giderleri tüm gelirlerimizi götürüyor. Hükümetimiz çok güzel bir anlaşma yaptı. Onun gerçeklerini yerine getiriyoruz. Bir kere halka arz oranı en düşük kulüp Fenerbahçe. Stadyum ismimizi yenileyeceğiz, aralık ocak ayına yenileriz, 10 yıllık. Şu an 130-140 milyon dolar, 90 milyon dolar olmaz bu sefer. Kırdırttık, bunu verdik. Kırdırıp ne yapacağız, bankaya vereceğiz, ana parayı kullanacağız. O zaman çok daha sağlıklı seviyeye düşecek borcumuz. Büyüyen ekonomimiz var, o da yetmedi gayrımenkullerimiz var. Ne borcu, uğraşmıyorum diyor Sayın Başkan, uğraşmadığı için buraya geldi borç. Biz hem şampiyon yapmalıyız hem de sağlıklı omurga oluşturmalıyız. Salonu satarım diyor. Aynı kişi diyor ki, gayrımenkullerin satılmasına onay vermeyin diyor. Sadece siz satarsanız mı onaylayacağız ama içiniz rahat olsun.

"KAPASİTE ARTACAK"

Bir kale arkası tribününde 3 tane numune var şu an. Ayakta daha fazla taraftar alabilmek için yapılan bir çalışma. Mevzuata göre UEFA maçlarında ayakta durmak yok ama 5 ülkede deniyorlar. Biz de denemeye girmek istedik. Önümüzdeki sezon deneyecekler. Eğer izni alamazsak, zaten oturulmuyor orada, mavi renkte daha dar oturaklar olacak ve kapasite artacak.

"GELİRLERİMİZİN YÜZDE 50'SİNİ ALDILAR"

Bu sene çok güçlü ve mali açıdan kudretli, kuvvetli yönetimimiz var. Biliyorsunuz, Bankalar Birliği gelirlerimizin yüzde 50'sini aldı. Bize bir stadyum projesi gösterildi, 3 ay dendi, sonra uyandılar, sonra 6 ay dediler. Neyse bir şey demiyorum. Mühendislere göre olmaz bu."

"BU SABAH BİR TATSIZLIK YAŞANDI"

Bu sabah bir tatsızlık yaşandı. Yaşanmasaydı keşke. Bu bir mağduriyet midir, strateji midir. Eş dost arıyor, yarın gelmeye gerek yok, Bodrum'a gidiyorum falan diyenler var. Sakın ama sakın ha. Bu hatayı yapmayın. 25-30 bin kişinin yarın buraya gelmesi geliyor. Bu iş bitti, oldubitti havasına gelmesin. Biz kazanacağız. Pazartesi sabahı yepyeni bir yolculuğa hep beraber çıkacağız. Bu çağrıyı Aziz Yıldırım'a da yapmak istiyorum. Babam bana 'Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur' dedi. Rahmetli büyükbabamın naaşı çalındı, hatırlayan hatırlar, 8 ay bulamadık. Sonra aynı kabristanda bulundu 8 ay sonra, Allah kimseye göstermesin. Bir aile mensubuna 'Affeder misiniz' denildi, çok tepki gösterdi. Ben de arkadan yürüyordum. Babama da sordular, 'Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur' dedi. Bu bana garip geldi, 27 sene evvel falan oldu. Söz konusu Fenerbahçe'nin menfaatlerinde birleşmeyse affedilmeyecek hiçbir şey yoktur!

AZIZ YILDIRIMA: "HERKESİ KORKUTUYORSUNUZ"

Kürsüye çıkmak için 25 kişiyle Divan Başkanımızın tabiriyle 'kürsüyü işgal' etmenize hiç ama hiç gerek yoktu. 'Kavga çıkacak Ali Koç' dedim, 'Kavga edelim' dedi demişsiniz. İş öyle değil Sayın Başkan, nasıl biliyor musunuz? Geldiniz, elimi sıktınız, hayırlı olsun, kavga çıkacak dediniz. Ben de kavga çıkacaksa çıkacaktır dedim. Hatırlayın. Hafızanızı zorlayın. 'Genel kurula divana gelirim, ama kendi emniyetlerini sağlayabilirler mi, konuşursam neler olacağının farkında değiller mi, 20-30 kişi karşısında Ali Bey dağıldı' dediniz. Siz neymişsiniz ya! Herkesi korkutuyorsunuz, herkes sizden kaçıyor. Biz kavga falan istemiyoruz ama her zaman geçen sefer de olduğu gibi, kürsüden de hitap etmiyorsunuz, insanları korkmakla, dağılmakla suçluyorsunuz. Yahu siz kongreye gelince biz niye kendimizi korumak zorundayız. Siz esas ağzınızdan çıkan lafa dikkat edin. Bugünkü Divan seçimine itiraz ediyorsunuz ve diyorsunuz ki hepimizi zan altında bırakıyorsunuz, hepimizi çift kol kaldırmakla itham ediyorsunuz. Delegelerin dörtte biri delege değildi, kaçak girdiler diyorsunuz. Güvenlik kartlarını başka bir şey olarak medyaya ifade ediyorsunuz. Fenerbahçe'nin haklarını savunamıyormuşuz, güya haksızlığa uğramışsınız ama kendi hakkınızı savunmadan kaçıp gidiyorsunuz.

"SEÇİM SAHASINDAN ÇEKİLDİNİZ"

Enteresandır, tam da borç tablosu anlatılırken kürsüye geldiniz. Sükünetle tartışma çağrıma cevap vermediniz. Sağlık olsun. Sahadan çekildiler diye laf ediyorsunuz mütemadiyen. Siz seçim sahasından çekilmediniz mi bu sabah giderek. Hayatta büyük konuşmamak lazım, başınıza gelir pek çok kez olduğu gibi.

"FENERBAHÇE'Yİ ÇOK SEVİYORUM. HİÇBİR ZAMAN NİYETİMİ SORGULAYAMAZSINIZ" Seçimde rakibi olan Aziz Yıldırım'a da çağrı yapan Koç, şöyle konuştu: "25-30 bin kişinin yarın buraya gelmesi gerekiyor. Bu iş oldu bitti havasına gelmeyin, biz kazanacağız. Kazanan da kazanmayan da birbirini kucaklayacak. Pazartesi sabahı yepyeni bir yolculuğa hep beraber çıkacağız. Bu çağrıyı Aziz Yıldırım'a da yapmak istiyorum; babam bana bir şey öğretti; 'hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur' dedi.

Hem de rahmetli büyük babamın naaşı çalınmıştı. 8 ay bulamamıştık, sonra aynı kabristanda bulundu. Bir medya mensubu 'affeder misiniz?' diye sordu. Sonra babam geldi 'hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur' dedi. Bana çok garip gelmişti. Hele söz konusu Fenerbahçe'nin menfaatlerinde birleşmekse, kesinlikle yoktur. Sizin bu kulübe olan aidiyetinizin temelden sarsıldığını görmek benim için içler acısı bir durumdur. Geçmişte çok büyük işler yapan siz, bugün Fenerbahçe'yi sevmiyorsunuz. Siz kendinizi Fenerbahçe'den daha çok seviyorsunuz. Esas üzücü olan Ali Koç nefretiniz, Fenerbahçe sevginizin önüne geçmiştir. Ben Fenerbahçe'yi çok seviyorum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum, emek veriyorum. Hiçbir zaman benim niyetimi sorgulayamazsınız. Yarın vereceğiniz kararlardan bir tanesi Fenerbahçe ile adeta kavga eden, Fenerbahçe'yi şikayet eden bir profil mi, yoksa Fenerbahçe için bir adayın tarafı mı olacaksınız? Tablo çok net." "HAZIRLANIN PAZARTESİ GÜNÜ YEPYENİ BİR YOLCULUĞA ÇIKIYORUZ" Fenerbahçe menfaatleri için her şeyi yapabileceğini belirten Koç, "Elimizden geldiği kadar güç birliği yapalım. Bu camiayı hak ettiği yere gelmesinde bu yolculukta çorbada sizin de tuzunuz olsun. Sizlere söz veriyorum geçmişten gelen hiçbir konuya girmeyeceğim.

Camianın buna ihtiyacı var. Ne Aziz Yıldırım, ne Ali Koç; kendi yönetimleriyle 20 senedir kanser virüsü gibi yapışmış anti-Fenerbahçe lobisi ile mücadele edemezler. 26 sene buraya başkanlık yapmış iki kişi bu durumda olduğu zaman camia da kökünden ayrılır.

Ben bunu gidermek için her şeyi yapmaya razıyım, her şeyi sineye çekmeye razıyım. Yeterki Fenerbahçe menfaat sağlasın. Yaşa Fenerbahçe, en büyük Fenerbahçe, iyi ki Fenerbahçe. Hazırlanın pazartesi günü yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı. Başkan Koç'un açıklamalarının sonunda tribünler tezahüratlar yaparken, kongrenin ilk günü de tamamlanmış oldu. SEÇİM YARIN YAPILACAK Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlık seçimi yarın toplam 47 sandıkta gerçekleştirilecek. Oy kullanma işlemi 10.00'da başlayacak ve saat 17.00'de sona erecek. Kongrede başkan adaylarından Ali Koç sarı, Aziz Yıldırım ise beyaz pusulada yer alacak.


Haber Kaynağı : 12punto

Aziz Yıldırım Başkanlık seçimi Ali Koç Fenerbahçe