Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Anadolu Efes, Baskonia’ya karşı galibiyet peşinde

EuroLeague’de çift maç haftası heyecanı, bugün (22 Aralık Cuma) oynanacak maçlarla birlikte son bulacak. Ligin, 16. hafta müsabakasında temsilcimiz Anadolu Efes, Baskonia‘yı konuk ediyor. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma, bu akşam saat 20.15’te başlayacak.

Anadolu Efes, Baskonia’ya karşı galibiyet peşinde

Turkish Airlines EuroLeague’de 16.hafta heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Temsilcimiz Anadolu Efes sahasında İspanya'dan Baskonia takımı ile karşılaşacak. Mücadele S Sport ekranlarından canlı yayınlanacak.

HER İKİ TAKIMDAKİ EKSİKLER

Eurohoops'nin aktardığına göre, Anadolu Efes‘te sakatlıklarını atlatan Ante Zizic ve Elijah Bryant, maç kadrosundaki yerlerini alabilecekler. Rodrigue Beaubois, Tibor Pleiss, Will Clyburn, Erkan Yılmaz ve Derek Willis’in ise bu mücadelede yer almaları beklenmediği kaydedildi.

Ayrıca Baskonia cephesinde ise Matt Costello dışında bir eksik bulunmadığı belirtildi.

Turkish Airlines EuroLeague’de bu sezon oynadığı 15 maçta yedi galibiyet ve 8 yenilgi elde eden Anadolu Efes, ligde 13.sırada yer alıyor. 

Son olarak Bayern Münih deplasmanına çıkan temsilcimiz, sahadan 86-71'lik mağlubiyetle ayrılmıştı. Bu mücadelede Daniel Oturu’nun 19 sayı, 8 ribaundluk etkili performansı, galibiyet için yeterli olmadı. Mike Daum 13 sayı, 4 ribaund; Darius Thompson ise 13 sayı, 2 asist ile oynadı.

BASKONİA'DAKİ SON DURUM

Baskonia, EuroLeague’de oynadığı 15 maçta 8 kez kazanırken 7 kez rakiplerine mağlup oldu. Son olarak Maccabi Tel Aviv deplasmanına çıkan İspanyol ekibi maçı 89-81 kaybetti. Baskonia’da Marcus Howard’ın 19 sayısı, galibiyet için yeterli olmadı. Vanja Marinkovic 16 sayı, 3 ribaund; Tadas Sedekerskis ise 15 sayı, 11 ribaund ile mücadele etti.

ETKİLİ OYUNCULARI

İstatistiklerde Baskonia takımının en etkili oyuncuları Chima Moneke, Marcus Howard ve Vanja Marinkovic olarak gözüküyor. Moneke, 14.9 sayı, 6.4 ribaund ortalamasıyla kadronun diğer yıldızı Marinkovic ise  10.5 sayı, 2.8 ribaund'luk iki oyuncunun performanslarıyla Efes'in önlem alması gereken oyuncular arasında.


Haber Kaynağı : 12punto

Anadolu Efes Baskonia thy avrupa ligi