Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Ankaragücü'nden Eryaman Stadı ve VAR tartışmalarına ilişkin açıklama!

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı İsmail Mert Fırat, Eryaman Stadı'nın zemin bakımıyla ilgili çalışmaların tamamlandığını ve zeminin daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Ankaragücü'nden Eryaman Stadı ve VAR tartışmalarına ilişkin açıklama!

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı İsmail Mert Fırat, Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray ile Eryaman Stadı'nda yapacakları maç için saha zemininin daha iyi duruma getirildiğini ve gerekli çalışmaların yapıldığını duyurdu.

Fırat, yazılı bir açıklama yaparak, 8 Şubat'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Gençlerbirliği-Trabzonspor maçının ardından Eryaman Stadı'nın zemininde hızlı bir şekilde bakım çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

"ÇOK DAHA İYİ DURUMDA"

İsmail Mert Fırat, Eryaman Stadı'ndaki zeminle ilgili yapılan eleştirilere yanıt verirken, "Eryaman Stadı'nda 2023-2024 sezonunda lig ve kupada Ankaragücü ve Gençlerbirliği toplam 29 karşılaşma oynadı. Ancak bazı rakiplerle oynanacak karşılaşmalardan önce zemin konusunda polemikler yaşanıyor. Bu konuda kararı verecek olan kurum Türkiye Futbol Federasyonu'dur. TFF, 2-6 Şubat tarihleri arasında statta oynanan 3 karşılaşmanın ardından 7 Şubat'ta burada denetim yaparak Gençlerbirliği-Trabzonspor maçı için oynanabilir onayı verdi. Stat, maçın ardından 10 günlük bakıma alındı. Sahaya bakım yapılırken teknolojinin tüm imkanlarından yararlanıldı. Ankara'da iklim şartları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bugün itibarıyla sahanın durumu, 7 Şubat'ta raporlanan sahanın çok daha iyisi durumda" dedi.

Başkan Fırat, Galatasaray ile 18 Şubat Pazar günü yapacakları maç hakkında ise şunları söyledi:

"Konyaspor maçında aldığımız mağlubiyet, bu maçın önemini daha da artırdı. Spor kamuoyunun tamamının tartışmasız penaltı olarak yorumladığı pozisyonda 3 dakikalık bir inceleme sonrası verilen hatalı karar, Konya'dan puansız ayrılmamıza neden oldu"

Fırat, bu karara ilişkin VAR kayıtlarını Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) resmi yollarla istediklerini belirterek, "Daha önce bazı kulüpler için bu kayıtlar kamuoyuyla paylaşılmıştı. Kulüp olarak biz de TFF'den gelecek cevabı bekliyoruz. TFF'nin tarafsız ve her kulübe eşit yönetim anlayışı ile bu kayıtları bizimle paylaşacağına inanıyoruz" şeklinde görüş belirtti.

"Türk futbolunun en büyük sorunu, futbol kulüplerinin futbolun kurumlarına olan güven sorunudur" yorumunu yapan Fırat, "Kuralların herkes için eşit uygulandığı, hiçbir kulübe ayrıcalığın yapılmadığı bir Süper Lig istisnasız her kulübümüzün isteğidir. Umarım verilecek karar adaletli olur ve spor kamuoyunda bir kez daha ciddi bir güven kaybı yaratmaz" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Ankaragücü Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası Türkiye Futbol Federasyonu Eryaman Stadı