Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Bursa Uludağ Basketbol'a vize engeli: 5 kişi ile maça çıktılar

Bursa Uludağ Basketbol, vize sorunu nedeniyle 5 kişi ile çıktığı maçta London Lions'a 122-63 mağlup oldu. Kulüpten yapılan açıklamada, sporcuların vize başvurularının 3 Aralık'ta yapıldığı ancak İngiltere Büyükelçiliği'nin vizeleri yetiştirmediği belirtildi.

Bursa Uludağ Basketbol'a vize engeli: 5 kişi ile maça çıktılar

Bursa Uludağ Basketbol Takımı, İngiltere'nin vize vermemesi nedeniyle EuroCup Women'daki London Lions maçına sadece 5 oyuncu ile çıkabildi. Maçı temsilcimiz, 122-63'lük skorla mağlup tamamladı.

Bursa Uludağ Basketbol takımı, bugün İngiltere'de oynanması planlanan FIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turu rövanş müsabakasına vize problemi nedeniyle eksik kadroyla çıkamadı.

Kulüpten yapılan açıklamada, eşleşmenin belli olmasının ardından sporcuların vize başvurusunun hızlı bir şekilde 3 Aralık'ta yapıldığı belirtilerek, "Maçın İngiltere'de oynanacak olması sebebiyle sporcularımızın vize işlemlerine ilişkin başvurular 3 Aralık tarihinde başlatılmıştır.

Bugün oynanacak müsabakaya ilişkin tarafımıza davet yazısı tanzim edilmiştir. Bu davet yazısı ile hem internet sitesi üzerinden hem de İngiltere Konsolosluğuna fiziken giderek vize başvurumuzu gerçekleştirdik" denildi.

TBF AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve İngiltere Büyükelçiliği ile temas kurularak sürecin hızlandırılması için çaba sarf edildiği belirtilen açıklamada, "Ancak, müsabakanın gerçekleştirileceği ülke federasyonu ile büyükelçiliği tarafımıza bildirerek bugünkü mağduriyetimize sebep olmuşlardır.

Sporcularımızın hepsinin pasaportlarının tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olmasına, İngiltere'nin vize zorunluluğu bulunması sebebiyle vize muafiyeti olan 5 oyuncumuzu maça çıkmak üzere Londra'ya göndermiş olmamıza rağmen, bu durum kabul görmemiştir. Tüm çabamıza rağmen 5 oyuncumuz dışında diğer oyuncularımızın vizelerinin İngiltere Büyükelçiliği tarafından onaylanmaması ve sürüncemede bırakılması sebebiyle bugün yapılacak olan müsabakaya takımımız katılım sağlayamamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Bursa'da oynanan ilk maçı London Lions Basketbol 77-53 kazanmıştı.

Bursa Uludağ Basketbol, oyuncuların bir kısmına ve teknik ekibe vize çıkmadığı için EuroCup Women'daki London Lions maçına sadece 5 oyuncusuyla gitti. Kenarda kimse olmadan maça çıkan Bursa Uludağ'da Eda Şahin de sakat olmasına rağmen maçı tamamladı. Temsilcimiz, mücadeleden 59 sayı farkla 122-63 mağlup ayrıldı.


Haber Kaynağı : AA

Bursa Uludağ Basketbol Takımı FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Türkiye Basketbol Federasyonu