Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Derbideki Icardi - Djiku pozisyonu penaltı mı? Eski hakemler yorumladı

Golsüz berabere biten Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin ardından maçın en çok tartışılan pozisyonu Icardi ve Djiku’nun girdiği ikili mücadele oldu. Spor kamuoyunda penaltı olup olmadığı tartışılan pozisyonu beINSports’ta yayınlanan Trio programında eski hakemler değerlendirdi.

Derbideki Icardi - Djiku pozisyonu penaltı mı? Eski hakemler yorumladı

Süper Lig’in 18. haftasında Fenerbahçe ve Galatasaray karşı karşıya geldi.

Zirve yarışını yakından ilgilendiren kritik derbi başladığı gibi sona erdi.

Golsüz berabere biten derbinin 22. dakikasında Galatasaraylı Mauro Icardi ile Fenerbahçeli Djiku’nun pozisyonu tartışma konusu oldu.

ICARDI PENALTI BEKLEDİ

Ceza sahasında Djiku ile ikili mücadeleye giren Mauro Icardi topsuz alanda yerde kaldı. Arjantinli golcü penaltı itirazında bulunsa da VAR’ı dinleyen hakem Arda Kardeşler oyunu devam ettirdi.

OKAN BURUK'TAN PENALTI TEPKİSİ: YAYINCI KURULUŞU ELEŞTİRDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın ardından yaptığı açıklamada pozisyonun penaltı olduğunu söyleyerek, yeterli açıdan görüntü veremediği için yayıncı kuruluşu eleştirdi.

Buruk şunları söyledi;

“İlk yarı çok net bir penaltı pozisyonu demeyeceğim, penaltı vardı. Yumruk vardı. Boks ringlerinde olacak şekilde! Yumruk atıldı. Bunu biz uzak bir açıdan gördük aslında. Yayıncıyı da eleştireceğim. Bu görüntüyü net olarak çekememek, dünyanın seyrettiği bir derbi. Kamera sayısının azlığını yayıncı da düşünmeli. İnsanlar pozisyonu net göremedi. Bu kadar önemli maçta bunu göstermemek... Bu penaltıyı vermemek. VAR hakemine de TFF gerekli şeyi yapacaktır. Bunu görememek, verememek üzücü. Hakeme bağlamak istemiyorum. Biz de full yeterli bir oyun ortaya koymadık. İlk yarı net penaltı var"

Spor kamuoyunda penaltı olup olmadığı yönünde tartışmalara yol açan pozisyonu beINSports’ta yayınlanan Trio programında eski hakemler Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran değerlendirdi.

İşte eski hakemlerin yorumları...

DENİZ ÇOBAN: "PENALTI VE SARI KART OLMALIYDI"

"Maç 26 kameradan çekildi, 10 kamera pozisyonu yakaladı. Maçın hakemi topu takip ediyor. Djiku sağ kolunu savuruyor ama Icardi'nin kafasına geldiğini düşünmüyorum. Sağ kol değil ama sol kol, Icardi'nin yüzüne geliyor. Şiddetini görsem, kırmızı kart belki diyebilirdim ama onu göremiyorum. Penaltı ve sarı kart olmalıydı. Icardi yüzüne darbe aldıktan sonra yüzünü tutarak düşüyor. Hakem için çok ölü bir noktada. Hakemi suçlayamam. VAR 52 saniye kontrol etmiş pozisyonu. 10 kameraya bakmışlardır, hakemi ikna edecek açı bulamadıkları için çağırmamışlardır. Türkiye'de bu tip pozisyonlar oldu, hakemi çağırmamanın daha doğru olduğunu söylediler. VAR bu 26 kameraya bağımsız erişme hakkı var. Yayıncı kuruluş yönetmenine bağlı kalmak zorunda değiller. Bizim izlediğimiz bütün açılar VAR'a ulaştı ve onların da izlediği kesin."

BÜLENT YILDIRIM: "PENALTI OLMASI GEREKİR"

"Bu şanssız bir pozisyon. Hakemi savunmak falan değil. Icardi'nin Djiku'ya müdahalesi yok. Hücum faul görmüyorum. Sağ kol, Icardi'nin vücudunu sıyırıyor, temas yok. Kale arkasından görüyoruz ki, Djiku sol koluyla rakibinin yüzüne temas ediyor. Bu kontrolsüz bir hareket, penaltı olması gerekir. VAR'ın sağlıklı sunabileceği kanıt yok. Talihsiz bir pozisyon."

BAHATTİN DURAN: "HİSLERİME GÖRE TEMAS VAR"

"Bence burada hislerime göre temas var. Ama hislerim göre karar veremem. UEFA bu görüntülere çok net bir kanıt olmadığını söylerdi. VAR'ın karışmamasını tavsiye ederdi. Devam kararına saygı duyuyorum ancak hislerime göre bir temas var."


Haber Kaynağı : 12punto

Fenerbahçe Galatasaray Mauro Icardi Alexandar Djiku penaltı