Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.758

Esra Yıldız Kahraman’dan olimpiyatlara damga vuran hareket: Cinsiyet tartışmalarına gönderme yaptı

Milli boksörümüz Esra Yıldız kahraman Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Tayvanlı rakibi Lin Yu Ting'e mağlup olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Müsabakanın ardından X işareti yapan Kahraman, cinsiyet tartışmalarındaki Cezayirli boksör Imane Khelif'e ve rakibi Tayvanlı boksör Lin Yu-Ting'e göndermede bulundu.

Esra Yıldız Kahraman’dan olimpiyatlara damga vuran hareket: Cinsiyet tartışmalarına gönderme yaptı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boks branşı kadınlar 57 kiloda milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, yarı finalde Tayvanlı boksör Lin Yu Ting ile karşılaştı.

Müsabakayı 5-0 kaybeden Esra, daha önce garantilediği bronz madalyanın sahibi oldu.

Karşılaşma sonrası görüşlerini paylaşan Esra Yıldız Kahraman, "Tabii ki de hedefim şampiyonluktu. Benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Talihsizlikler de biraz beni buldu. Dün biraz rahatsızlandım. Elimden gelen her şeyi yaptım. Tabii ki de daha iyi olabilirdi, daha iyi performans gösterebilirdim. Rakibim de bir numaralı seribaşı zaten, iyi bir rakip. Hayırlısı böyleymiş diyelim. Nasibimizde bronz madalya varmış. Tabii ki bu yolun sonu değil. 2028'te Los Angeles var. Şu an yine büyüyerek gidiyorum. Tokyo'da çeyrek finalde yenildim. Burada bronz madalya kazandım. Los Angeles'ta da inşallah altın madalya kazanırım diyorum. Daha yolun sonu değil, yola devam. Beni destekleyen, dua eden herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

OLİMPİYATLARA DAMGA VURAN HAREKET

Milli sporcumuz maç sonrası ringde elleriyle "X" işareti yaptı. Kahraman bu hareketi ile cinsiyet tartışmasının merkezindeki Cezayirli boksör Imane Khelif'e ve rakibi Tayvanlı boksör Lin Yu-Ting'e gönderme yaptı.

Kahraman'ın hareketi dünya çapında gündem oldu.

BAKAN BAK'TAN PAYLAŞIM

Müsabakayı salondan izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak da, sosyal medyadan Kahraman'ın X işareti yaptığı bir kareyi "Esra Yıldız Kahraman Olimpiyat Üçüncüsü. Harika mücadele ettin Esra, seninle gurur duyuyoruz" notuyla paylaştı.


NE OLMUŞTU?

2024 Paris Olimpiyatlar'ında kadınlar boksta final oynayacak olan boksörler Imane Khelif ve Lin Yu-Ting'e, yapılan testlerde XY kromozomları olduğu ortaya çıkmıştı.

Imane Khelif ve Tayvanlı boksör Lin Yu-Ting, Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Yeni Delhi'de düzenlenen 2023 Dünya Şampiyonası'ndan diskalifiye edilmişti. Birlik, pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, her ikisinin de cinsiyet kromozom testine uygun olmadığına karar verildiğini duyurmuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

Esra Yıldız Kahraman Paris 2024 Olimpiyat Oyunları