Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Euro 2024'te güvenlik endişesi

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Aleksander Ceferin, önümüzdeki yaz Almanya'da düzenlenecek olan Euro 2024 turnuvasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Euro 2024'te güvenlik endişesi

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Almanya'da düzenlenecek Euro 2024 organizasyonunun güvenlik açısından sorun yaratabileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Ceferin, DW Türkçe'ye verdiği röportajda, "Dünya jeostratejik açıdan delirirken en büyük endişemiz güvenlik" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail-Hamas çatışmaları gibi küresel krizlerin gölgesinde düzenlenecek turnuvanın, taraftarlar ve yerel halk için güvenlik riski oluşturabileceğine dikkat çeken Ceferin, "Stadyumlar zaten güvenli olacak ama taraftarlar şehirlerde ve kasabalarda da zaman geçirecek" diye konuştu.

Ceferin, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ile güvenlik konusunda iki kez görüştüğünü ve yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Ceferin, Ukrayna veya İsrail'in turnuvaya katılması durumunda güvenlik riskinin artabileceğini belirterek, "Bu, büyük turnuvalara yönelik alışılmış güvenlik tehdidine yeni bir boyut ekleyebilir" dedi.

Ceferin, Alman makamlarının güvenlik konusundaki desteğine güvendiğini belirterek, "Her şeyin yolunda gideceğini düşünüyorum" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

İçişleri bakanı Aleksander Ceferin