Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fenerbahçe 'Sinyor' lakaplı Can Bartu'yu andı

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi sosyal medya hesabından 11 Nisan 2019'da hayatını kaybeden "Sinyor" lakaplı Can Bartu anıldı.

Fenerbahçe 'Sinyor' lakaplı Can Bartu'yu andı

Fenerbahçe Spor Kulübü, 11 Nisan 2019'da hayatını kaybeden "Sinyor" lakaplı Can Bartu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle bir paylaşım yaptı.

Mesajda, "Sinyor’umuz, CAN’ımız… Efsanemiz Can Bartu’yu aramızdan ayrılışının 5. yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz." denildi.

CAN BARTU KİMDİR?

Can Bartu 31 Ocak 1936'da İstanbul'da doğdu.

Türk eski millî basketbolcu ve eski millî futbolcu 10 Mayıs 1962'de Fiorentina ile Atlético Madrid arasında oynanan final maçında forma giyen Bartu, Avrupa kupalarında final maçı oynayan ilk Türk futbolcu oldu. 

İtalyan taraftarlar tarafından, "Sinyor Bartu" şeklinde adlandırılan Bartu, Türk futbolunun unutulmazları arasındaki yerini aldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü tarihine, basketbol ve futbolla beraber yazılan Bartu, Türk millî takımı formasını hem basketbol hem de futbol sporunda giyen ilk ve tek sporcudur. Bartu, aynı gün içinde, Galatasaray'la oynanan basketbol maçında 28 sayı kaydederken, Dolmabahçe'de de futbol maçına çıkmış ve bir gol atmış bir oyuncudur.

Milli forma altında 26 maça çıkan Can Bartu 26 maçta 6 gole katkı sağlamıştı. Bartu ayrıca, Fenerbahçe başta olmak üzere Lazio, Fiorentina, Venezia da forma giydi.

1970 yılında futbolu bırakan ve spor gazeteciliği yapmaya başlayan Can Bartu, çeşitli basın ve yayın organlarında futbol yorumculuğu yaptı. 11 Nisan 2019 tarihinde hayatını kaybetti.



Haber Kaynağı : 12punto

Sinyor Can Bartu Fenerbahçe