Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fenerbahçe'de tarihi kongre sona erdi: Yönetime 4 maddelik yetki verildi!

Fenerbahçe Kulübü'nün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı başladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamasında; "Yaptığımız bütün görüşmelerde en az tercih edilen opsiyon, ligden çekilme olarak ifade edildi. Buradaki sebep ne hukuk taraf ne sportif taraf. Bu opsiyonu 3 ay sonraki Genel Kurul'a kadar masadan kaldırıyoruz" dedi.

Fenerbahçe'de tarihi kongre sona erdi: Yönetime 4 maddelik yetki verildi!

Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurula gitme kararı alan Fenerbahçe, "Futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi" gündemiyle toplanıyor..

Ülker Stadyumu'ndaki Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, çoğunluğun sağlanmasının ardından başlayacak.

ALİ KOÇ VE İSMAİL KARTAL GELDİ

Fenerbahçe Kulübünde çoğunluğun sağlanması halinde gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul öncesi başkan Ali Koç ve futbol A takımının teknik direktörü İsmail Kartal, Ülker Stadı'na geldi.

Statta düzenlenecek toplantı öncesinde sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleriyle futbol A takımı teknik direktörü İsmail Kartal, alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde alana giriş yaptı.

Ali Koç ve İsmail Kartal'a, futbolculardan Bright Osayi-Samuel ve Ferdi Kadıoğlu da eşlik etti.

Başkan Koç ve beraberindekiler, tribünlerde yerini alan kongre üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı.

Fenerbahçe Başkan Vekili ve Kulüp Sözcüsü Erol Bilecik, kürsüye gelerek kongre üyelerine seslendi. Bilecik, dışarıda çok büyük bir kalabalık olduğunu, onların da stada girmesinin ardından genel kurul toplantısının başlayacağını açıkladı. Erol Bilecik "Dışarıda muazzam bir kalabalık var. Gerekli sayı ve daha fazla katılım için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Sonrasında anonsla Genel Kurul toplantımızı açacağız. Sabrınız için teşekkür ediyoruz" dedi.

"OMUZ OMUZA TEK YÜREK OLACAĞIZ"

Erol Bilecik, çoğunluğun sağlandığını ve gerekli sayının aşıldığını söyledi. Bilecik açıklamasında, "Bugünü iyi not edin. Bugün burada 22 bin 588 kongre üyemizi geçmiş bulunuyoruz. Bugün hepinizin ileride birgün o günü çok iyi hatırlıyorum diyeceğiniz bir gün. Hakkımızı aramak için ayağa kalkacağımız gün. Bundan sonraki adımları belirleyeceğimiz gün. Hep birlikte bu gidişe dur demek için bir aradayız. Fenerbahçemize yapılan haksızlıkları sorgulamak için buradayız. Trabzonspor maçında sporcularımıza yapılan korkunç saldırılar ve linç girişimi bardağı taşıran son damla olmuştur. Adaletsizliğin en uç noktası olan adaletsizliğin adil sayılmasıdır. Bugün burada futbol takımımızın geleceğini konuşmak için değil, aynı zamanda kulübümüzün bütünlüğünü korumak ve savunmak için bir araya geldik. Hesabı verilmeyen her haksızlık daha büyüğünü doğuruyor. Milyonlarca taraftarımızla bugün omuz omuza tek yürek olacağız. Bize yapılan haksızlıkları yarına da bırakmayacağız, kimsenin yanına da bırakmayacağız. Türk spor tarihinde milat sayılacak bir gün yaşıyoruz. Milat sayılacak tüm örnekler de bizim üzerimizden yaşanıyor. Bize yapılan her yanlış Türkiye'ye yapılmıştır. Fenerbahçe'nin her ayağa kalkışı Türkiye'nin ayağa kalkışıdır. Bugün tek yürek olarak haksızlıklar ve adaletsizlikler karşısında olacağız" ifadelerini kullandı. 

Erol Bilecik'ten sonra konuşmaya başlayan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ise "Dünyanın en büyük spor kulübü Fenerbahçemizin saygıdeğer kongre üyeleri, hepinizi en içten sevgi ve saygılarımızla selamlıyoruz. Bugün kulübümüzün şanlı tarihine çok önemli ve kuşaktan kuşağa gururla anlatılacak bir gün için toplanmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu. 

TÜYLERİM DİKEN DİKEN 

Olağanüstü Genel Kurul'da konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ''Değerli kongre üyelerimiz, Türkiye'nin en büyük ailesi Fenerbahçe'nin sevgili mensupları, karşımda gördüğüm pankartlar beni ve arkadaşlarımı duygulandırdınız. Zaten dik durduk, eğilmedik sıkıntı buradan doğuyor. Teşekkür ediyorum, bence pankartı kaldıralım. Tüylerim diken diken oluyor'' dedi. 

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde: 

Olağanüstü bir kongreye, olağanüstü olağanüstü olağanüstü katılım. İşimiz çok, anlatacağımız ve konuşacaklar çok. Olağanüstü diyorum, Olağanüstü Genel Kurul olduğu için değil. Mübarek Ramazan ayında çok kısa süre içinde tribünleri bu şekilde doldurmanız olağanüstü. Bu sayıyı yakalayamamamızı isteyen düşmanlarımız vardı. Bu katılımla düşmanı, trolleri boşa çıkardınız. Helal olsun size."

"Camia olarak uzun yıllardır hukuki, ekonomik, sosyal birçok alanda ağır bir mücadeleyi sürdürmek zorunda bırakıldık. Zaten bugün burada, bu şekilde bulunmamızın sebebi de pervasızca ve namertçe emeğimizin ve hakkımızın gasp edilmesinin karşı sürdüreciğimiz mücadelenin yöntemini ve olası sonuçlarını değerlendirmek ve kararlaştırmak için buradayız."

"Son maçımızda Trabzonspor ile, dünyanın hiçbir normal ülkesinde tamamlanmasına izin verilmeyecek bir maçı, bir kez daha oynamak zorunda bırakıldık. Daha evvel, birçok kez yaşadığımız gibi, bir kez daha planlı bir organizasyonla emeklerimiz çalınmaya teşebbüs edildi. Korkarım bunlar sezon sonuna kadar devam edecektir. Bu yaşananlar, birazcık vicdanı olan herkesi rahatsız edecek boyuttadır."

"KİRLİ İTTİFAKLAR! ÇILDIRTAN KARARLAR!"

"Bugün burada olağanüstü toplanmamızın sebebi sadece o maçta yaşananlar değil, çok daha fazlasıdır. Son maçlarda kaybettiğimiz 3 şampiyonluk, sözde şike kumpası, kirli ittifaklarla şampiyonluklarımızın çalınması, saha içinde insanları çıldırtan kararlar, TFF ve kurullarının çifte standart yaptırımları, başarı için her yol mübah anlayışı ile kin ve nefret kusan bazı rakipler ve saymakla bitmeyecek birçok olay. Bizlere artık yeter dedirtti. Gerçek anlamda yeter, o bildiğiniz yeter değil!"

"20 YILDIR HAKSIZLIKLARA MARUZ BIRAKILDIK"

"Biz camia olarak bana göre akılalmaz bir sabır gösterdik. Sağduyu ile yıllarca bize yapılan haksızlıkları haykırdık. Ülkemizi planlı bir şekilde, daha önce de yaptıkları gibi futbol üzerinden kaosa sürüklemeye çalışanlar var dedik ve diyoruz ancak ne sesimizi duyan var ne utanan ne sıkılan! Kısacası dünyanın hiçbir ülkesinde yaşanmamış, yaşanmayacak ve yaşanmasına izin verilmeyecek anormalliklere ve haksızlıklara 20 yıldır maruz bırakıldık. Bu duruma tepki göstermemek, hayatın olağan akışına aykırı. Onun için bugün buradayız."

"ORGANİZE VE PLANLI!"

"Trabzonspor maçında yaşadıklarımıza değinmek istiyorum. Bu bardağı taşıran son damla olmuştur. Maç sonrasında yaşananlar organize ve planlı bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu herhangi bir futbol maçında yaşanan olaylardan ibaret değildir."

GÖZ YUMULDU 

"Açık ve net söylüyorum, bu duruma göz yumulmuş ve müsaade edilmiştir. Böyle düşünüyoruz çünkü gergin geçeceği belli bir maçta valilik ve emniyet müdürlüğü gereken güvenliği sağlayamamıştır. Bugün genel kurul toplantısındayız, İstanbul Emniyet Müdürlüğü çok daha iyi bir güvenlik tedbiri almıştır!"

"MASKELİ TARAFTARLAR GÖZ ARDI EDİLDİ"

"Trabzon'da yaşanan güvenlik zaafiyeti hiçbir şekilde hafife alınacak bir konu değildir. Görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlilerden devletimiz hesap soracak mı? İçişleri Bakanlığımız gerekli soruşturmaları yapacak mı, takipçisi olacağız. Maça gelen taraftara üst araması yapılmamıştır. Passolig tüm takım taraftarlarına açılmıştır. Maskeli taraftarlar nasıl oluyorsa, bir şekilde göz ardı edilmiştir. Karadeniz insanına pek çok sıfat addedebilirsiniz, bunlardan biri merttir. Mert olan insan tribünde maskeyle olmaz. Zaten onlardan biri sahaya atladı."

"Yüzlerce kişi futbolcularımıza saldırmak için sahaya girmiş ve 12 kişi tutuklanmış ve sadece 5 kişi gözaltındadır. Ancak buna mukabil, meşru müdafaa yapan futbolcularımız ve çalışanlarımız disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir. Trabzonspor maçı çoğu zaman gergin geçer ama bu maçta hiç görmediğimiz kadar cisimler sahaya atılmıştır. Her dakika gerginlik artmıştır. Biz bunu İstanbul'dan görüp, hocamıza, "İstediğin an takımı sahadan çekebilirsiniz" derken, Trabzon Emniyeti burnunun dibindeki maça müdahala edememiştir"

"Biz bu maçtan beri yurtdışıyla temas halindeyiz. Niye temas halindeyiz çünkü başımıza gelecekleri bildiğimiz için. Gözlemciler hatta yabancı gözlemciler hakeme tam puan vermişlerdir. Bizim temasta olduğumuz gözlemci uzmanlar, "Bu Avrupa'da olsa hakemin lisansı iptal olur" diyorlar ama TFF'nin getirdiği neredeyse tam puan vermiş!"

"Tek önceliği futbolcularımıza ceza verdirmeye çalışan rakiplerimizi de not ettik. Ancak bir tanesi var. Lügattaki kelimelerin insan versiyonu olsa bu, yalanın insan versiyonu olurdu. Yanında bir de suç makinesi terbiyesiz, utanmadan bir de TV'ye çıkıyor. Trabzon'da yaşanan olaylar için sadece "Olmamalıydı" deyip, 15 dakika bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini, o yarım aklıyla satır arası mesajlar vermeye çalışıyor. Koskoca camiana yaptığın kontratlarla, verdiğin bilgilerle yalanı dibine kadar soktun ama bakalım nereye kadar. Fenerbahçe seni de not etti. Sen camianda popüler olabilirsin ama her gece yatarken bizi düşün. Özellikle de benim başkanlığım bitince."

ALİ KOÇ'TAN ERDEN TİMUR'A 

"Bir rakibimiz var ki lügattaki kelimelerin insan versiyonları olsa bu yalanın insan versiyonu olurdu. Yanında bir de suç makinesi... Terbiyesiz, bir de utanmadan televizyona çıkıyor. Yaşanan olaylar için sadece olmamalıydı deyip bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini yarım aklıyla, satır arası mesajlarla vermeye çalışıyor. Fenerbahçe seni de not etti. 3-5 gün söylediklerinden dolayı popüler olabilirsin ama her gece yatarken bizi düşün. Özellikle de benim başkanlığım bitince..."

"LİGDEN ÇEKİLME EN SON ADIM OLMALI"

"Şampiyonluk şansımız devam ederken, yılmadan sonuna kadar mücadele edip, meydanı boş bırakmayalım, ligde kalan maçlara genç takım ile çıkalım. Ligden çekilmeyi sezon sonunda bir kez daha değerlendirelim.  Ligden çekilme, bu sezonun tüm emeklerini çöpe atmak olur. En kararlı adımları atalım, ligden çekilelim. Buna mukabil yine bir görüş, en kararlı adımları atalım, ligden çekilme dahil olacaksa da en son adım olmalı."

FUTBOL FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

"Bu görüş çok ağır bastı, ligden çekileceğimizi faaliyetleri donduralım. Benzer sorunları yaşamaya devam edeceğiz diyenler oldu. Lige genç takımla devam edelim, Süper Kupa ve Avrupa'ya A takımla çıkalım görüşü oldu. Şimdi bizim görüşümüz, bu konuyla ilgili, futbol faaliyetlerini askıya almayı şu anda hiç değerlendirmiyoruz."

"ASKIYA ALMAK DEMEK, AMATÖR KÜME DEMEK"

 "Bunun için hazırlıklı olmamız gerek. Faaliyetlerimizi başka bir alanda devam ettireceğimiz alanda hazırlık olmamız gerek. Buradaki haksızlık devam ederse, bir bacağımız yurt dışında olsun görüşü var. Ancak askıya almak demek, amatör kümeden başlamak demek tekrar hazır olduğumuzda. Bunu da aşarız bir nebze. Süper Lig'de bir kulüple birleşiriz. Ama bunların en ince ayrıntısına kadar düşünülmesi gerek. Doğru düzgün bir yurt dışı yapılanmamız, bu konuyu gündemimize getirmiyoruz."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilme kararını 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdıklarını açıkladı.

SÜPER KUPA

"2 Nisan akşamına kadar Urfa seyahat planı yapmayın, bilet almayın diye. En sonunda 2 Nisan gecesindeyim. Aynı çağrıyı yine yapıyorum. Urfa'ya seyahat planı yapmayın, Süper Kupa biletlerini rezerve etmeyin."

"İki opsiyonumuz var, biri Süper Kupa maçına hiç çıkmamak birisi ise U19 ile çıkmak. Yaptığımız görüşmelerde radikal bir karar alınacaksa Süper Kupa ile başlanmalı dendi. Ben buna arkadaşlarımla beraber sonuna kadar katılıyorum. İlkesel sebeplerle katılıyorum. Ülke puanı, vatan millet sakarya diyeceksin, helal olsun diyeceksin, ondan sonra da 'rakibiniz kabul etmedi' diyeceksin."

"Bir karar vermeliyiz, Süper Kupa maçına hiç çıkmama veya U19'la çıkma. Süper Kupa'ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa'ya katılamama. Yöneticilere 1-3 yıl hak mahrumiyeti, bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok, onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız."

"Önümüzdeki sene Türkiye Kupası'na katılmama, sizlere soracağımız üçüncü opsiyon. En az 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmama düşüncesindeyiz."

"Türkiye Kupası külliyen zarar. Önümüzdeki sezon yeni bir format oluyor, Fenerbahçe'siz yapsınlar o formatı."

"Faili meçhul çözülene kadar Trabzon'a gitmeyelim opsiyonu var. Bu aklımıza yatan opsiyon. Sadece 3 değil, 6 puan etkileniyor. Buraya bir müddet U19 ile gidelim deniyor. Ona zamanı gelince bakarız."

Son olarak Fenerbahçe'nin hiçbir zaman siyasetle hiçbir zaman bağı olmamıştır, olmayacaktır. Devletimize, siyasetçilerimize tekrar seslenmek istiyorum. Bir kez daha tekrar ediyoruz, ülkemiz Fenerbahçe üzerinden kaosa sürükleniyor. Bu akşam alacağımız kararların hayırlı olmasını diliyorum. sağ olun, var olun."

Koç'un konuşmasının ardından Dündar söz olarak ligden çekilmenin söz konusu olmadığını tekrar etti. 

ACUN ILICALI: TÜRK HAKEMLERİNE GÜVENMİYORUM 

Söz alan Acun Ilıcalı şu ifadeleri kullandı:

"Nasıl bir ülkede hakimler adaleti sağlıyorsa spor dünyasında da hakemler adaleti sağlar. Hakemlerimiz bunu yapamadıklarını kendi elleriyle bize gösterdi. O gün provokatörler sahaya atlayıp takımımıza vahşi saldırıyı yaptılar. Orada bir hakem müessesi olsaydı o ortamda bulunmama hakkımızı bize sağlayabilirdi. Sahada dumanlar çıkıyor, o sırada faul var hesapta, sonra gol yiyoruz. Bir hakem futbolcuların canını tehlikeye atabilir mi? Hakem hataları her maçta olabilir. Türk hakemliğinin geldiği noktayı anlatıyorum size. Hakem hangi ruh halindeydim bilmiyorum diyor. Ben size soruyorum. Koskoca kulüplerin kaderi bir hakemin ruh haline mi bağlı olacak? Türkiye ligini bir hakemin ruh hali mi belirleyecek? 

Monitörden görüntüye bir hakem penaltı dediği pozisyona penaltı değil diyorsa ben şöyle derim burada art niyet, burada bir şeyler var, bir şey dönüyor. Bu dakikadan itibaren Türk hakemlerine güvenmiyorum. Asla da güvenmeyeceğim. Başımıza gelen olayların hepsinde suçlu kim? Adamların biri ayılıyor biri bayılıyor. Adamı dışarıda bekletmez misin biraz? Yerde yuvarlanan adam biraz sonra gol atıyor bize. Ben yabancı hakem uygulamasının acil şekilde başlamasını sonuna kadar desteklenmesini istiyorum. Hakkımızın yenilmesini kabul etmiyorum. Milyonlarca insanı bir hakemin ruh hali mutsuz edemez. Adaletin olmadığı yerde kaos olur. Futbolda adalet Türkiye'de şu anda yok."

Daha sonra Dündar yönetim kurulunun 4 maddelik önergesini okudu. Karar önergesi kabul edildi.

Önergede şu maddeler yer aldı:

1-Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa müsabakasına çıkmamak ya da futbol U19 takımıyla katılmak,

2-Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye kupasına katılmamak veya önümüzdeki 2 yıl kupaya U19 takımıyla katılmak,

3-Yurtdışı yapılanması hususlarında gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek,

 

4-Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibariyle UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.

 

Güncellenecek... 

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

Fenerbahçe genel kurul Bright Osayi-Samuel İsmail Kartal Ali Koç Uğur Dündar