Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fenerbahçe'nin Avrupa'daki rakibi Union SG analizi

Fenerbahçe'nin Avrupa Konferans Ligi'ndeki rakibi olan Unıon Saint Gilloise analizi... En iyi oyuncuları kimler? Güçlü ve zayıf yönleri nelerdir? İşte ayrıntılar...

Fenerbahçe'nin Avrupa'daki rakibi Union SG analizi

UEFA Konferans Ligi son 16 turu eşleşmeleri bugün TSİ 15.00'te yapılan kura çekimi ile belli oldu. Avrupa'nın üçüncü büyük turnuvası olan bu organizasyonda temsilcimiz Fenerbahçe, Belçika ekibi Unıon Saint Gilloise ile eşleşti.

Peki Unıon SG nasıl bir takımdır? Belçika ekibinin bu sezondaki  avrupa ve lig performansı nasıl? 

Union Saint Gilloise, Belçika Ligi'nde yer alan futbol takımıdır. Unıon SG, 1904 ile 1935 arasında 11 kez Belçika Ligini kazanmıştır. Bundan sonraki süreçte kulüp 48 yıl boyunca şampiyon olamadı. Union SG, 48 yıllık şampiyonluk hasretine 2020-21 sezonunda Belçika 2.liginde şampiyon olarak son verdi. Yeniden yükseldiği Pro League'deki ilk sezonunda normal sezonu 77 puanla ilk sırada bitirme başarısı gösterse de play-off grubunda Club Brugge'a geçilerek sezonu 2. sırada bitirmiştir. 

BELÇİKA LİGİ PERFORMANSI 

Bu sezon Belçika Pro Lig'de oldukça başarılı bir performans sergileyen Union SG, oynasıdığı 26 lig maçında 19 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 62 puanla lider konumda yer alıyor. Unıon SG'nin ligdeki en yakın takipçisi olan Anderlecht ile arasında 8 puanlık bir fark bulunuyor. Belçika ekibi bu sezon şampiyonluğa ulaşarak, Belçika 1.ligindeki şampiyonluk hasretini dindirmek istiyor.

AVRUPA PERFORMANSLARI 

Bu sezon Avrupa yolculuğuna, Avrupa Ligi play-off turundan başlayan Unıon SG, bu turda İsviçre temsilcisi Lugano ile eşleşti. Lugano'yu iki maçta 2-0 ve 1-0'lık skorlarla mağlup eden Unıon SG, Avrupa Ligi gruplarına katılım hakkı kazandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde E grubunda yer alan Unıon SG, bu grupta Liverpool, Toulouse ve Lask Linz ekipleriyle eşleşti. Bu grupta oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 8 puan toplayan Unıon SG, grubunu üçüncü sırada bitirerek Konferans Ligi play off turuna kalmayı başardı. Avrupa Ligi E grubunun lideri Liverpool olurken, Fransız ekibi Toulouse grubunu 2.sırada bitirerek yoluna kupa 2'den davam etti. 

Konfreans Ligi play-off turunda Almanya'nın güçlü takımlarından Eintracht Frankfurt ile eşleşti. Turun ilk maçında rakibiyle 2-2 berabere kalan Unıon SG Almanya'da oynanan rövanş maçında rakibini deplasmanda 2-1 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırmayı başardı. Sarı Lacivertli ekip, son 16 turunda ise temsilcimiz Fenerbahçe ile eşleşti. 

ÜÇLÜ SİSTEMDE OYNUYORLAR 

Union SG'yi sezon başından beri 50 yaşındaki Alman teknik adam Alexander Blessin çalıştırıyor. Belçika ekibi sezon başında Kevin Rodríguez, Kevin Mac Allister,Mohamed Amoura ve Alessio Castro-Montes gibi oyuncuları renklerine katmıştı.

 Union SG, genel olarak 3'lünün farklı formasyonları olan 3-4-3 ve 3-5-2 sistemlerini tercih ediyor.

YAŞ ORTALAMASI 25

Unıon SG takımının en dikkat çekici özelliği yaş ortalamasının oldukça düşük olması. Sarı lacivertli ekibin A takımında yer alan 26 kişilik futbolcu kadrosundaki 23 isim 30 yaşının altında yer alıyor. Unıon SG kadrosunda sadece takımın kalecileri olan Anthony Moris, Heinz Lindner ve takımın sağ beki Guillaume François 30 yaşın üstünde yer alan isimler olarak dikkat çekiyor. Belçika ekibinin kadrosunun toplam yaş ortalaması ise 25 olarak belirlendi. 

EN İYİ OYUNCULARI 

 Union SG kadrosunun en değerli parçası sezon başında Belçika ekibine transfer olan 23 yaşındaki Muhammed Amoura olduğu söylenebilir. 23 yaşındaki Cezayirli santrafor bu sezon tüm resmi maçlarda 20 gol atmayı başardı. Bu sezon tüm kulvarlarda 30 maçta forma giyen Amoura, 20 kez fileleri havalandırarak takımının en golcü oyuncusu oldu. Cezayirli santraforu attığı 11 golle İsveçli santrfor Gustaf Nilsson ile 9 gollü Alman santrfor Dennis Eckert Ayensa izledi. Unıon SG'nin 10 numarası Cameron Puertas ise attığı 8 golle dikkatleri üzerine topladı. Temsilcimiz Fenerbahçe'nin oynayacağı bu maçlarda Puertas- Amoura ve Nilsson üçlüsüne dikkat etmesi gerekiyor. 


Haber Kaynağı : 12punto

UEFA Avrupa Ligi UEFA Avrupa Konferans Ligi Fenerbahçe Union SG