Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Gökhan Zan: 'Galatasaraylı ve Fenerbahçeli futbolcu kardeşlerim lütfen maça çıkmayın'

Suudi Arabistan yetkililerinin, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi Atatürk'ün sözünü taşıyan pankartın yanı sıra tişörtlere de izin vermediği aktarıldı. Bu gelişme sonrası eski Galatasaraylı ve milli futbolcu Gökhan Zan, "Galatasaraylı ve Fenerbahçeli futbolcu kardeşlerim lütfen maça çıkmayın ve dünyaya itibar dersi verin" dedi.

Gökhan Zan: 'Galatasaraylı ve Fenerbahçeli futbolcu kardeşlerim lütfen maça çıkmayın'

12punto.com.tr

2022-2023 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası kazananı Fenerbahçe, Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 29 Aralık Cuma akşamı saat 20.45'te başlayacak müsabaka öncesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmediği iddiası kriz çıkardı.

ACİL DURUM TOPLANTISI

Suudi yetkililerin, iki takımın Cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk pankartları ve maç önünde tişörtleriyle sahaya çıkmasına izin vermediği, bunun üzerine iki kulüp yöneticileri hassasiyet gösterdiği ve maça böyle çıkılacağı yönünde ısrar ettiği iddia edildi. 

Eski Galatasaraylı ve milli futbolcu Gökhan Zan, Arabistan'ın bu tutumuna sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Eski futbolcu Gökhan Zan şu ifadeleri kullandı:

"Suudi Arabistan'da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa Finali'nde, İstiklal Marşı'mıza, Atatürk pankartı ve tişörtüne izin vermeyen hadsizlere meydan okuyoruz! Eyy Arabistan paçavrası kendine gel! Kimsin sen? Hangi hakla Türk Milleti'ne parmak sallıyorsun? Bu hakkı nereden ya da kimden alıyorsun? Ülkemizin değerlerine, kurucu önderine, evlatlarına kimse parmak sallayamaz"

'O MAÇA ÇIKMAYIN!'

Futbolculara seslenen Zan, "Galatasaraylı ve Fenerbahçeli futbolcu kardeşlerim o maça çıkmayın ve dünyaya itibar dersi verin. Bizler sizi bağrımıza basarız. Bu müsabakanın Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Türkiye'ye yakışır şekilde, Türkiye topraklarında oynanması gerekirken iki kuruşa itibarını satanları bu ülke affetmez" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Gökhan Zan Galatasaray Fenerbahçe Suudi Arabistan Atatürk