Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Haim Revivo'dan Jehezkel'e destek paylaşımı: Türk halkına skandal sözler!

Türkiye'de bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray'ın formasını giyen İsrailli eski futbolcu Haim Revivo, Antalyasporlu Sagiv Jehezkel'in sınır dışı edilmesi kararına tepki gösterdi.

Haim Revivo'dan Jehezkel'e destek paylaşımı: Türk halkına skandal sözler!

Süper Lig’in 20. haftasında Antayalspor evinde Trabzonspor’u ağırladı. 1-1 sona eren müsabakada Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel’in gol sevinci tepkilere neden oldu.

Jehezkel, golden sonra kolundaki bandajda yazılı olan İsrail-Hamas savaşının başladığı tarih 7 Ekim 2023 gününü ve Davud'un Yıldızı'nı gösterdi. 

Akdeniz ekibinin kadro dışı bıraktığı İsrailli futbolcu Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Sagiv Jehezkel, serbest bırakılırken sınır dışı edilmesine karar verildi. 

REVİVO'DAN JEHEZKEL'E DESTEK PAYLAŞIMI

Yaşananlar sonrası Sagiv Jehezkel ve ailesini almak için harekete geçen İsrail hükümeti Türkiye'ye özel uçak gönderdi. Mahkeme ifadesinde savaşın son bulmasını istediğini, hareketinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Sagiv Jehezkel'e Türkiye'de daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray'da forma giyen İsrailli eski futbolcu Haim Revivo'dan destek geldi.

SKANDAL SÖZLER: YAZIKLAR OLSUN TÜRKLERİN İKİ YÜZLÜLÜĞÜNE

Sözcü'de yer alan habere göre; Revivo, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Jehezkel'in fotoğrafıyla birlikte, ''Sen bir şampiyonsun adamım, güçlü ol, seni seviyorum. Yazıklar olsun Türklerin iki yüzlülüğüne. Umarım artık serbest bırakılması için Ofa'ya baskı uygulayabiliriz'' ifadelerini kullandı. 

Reviovo'nun Türk halkını hedef alan sözlerine sporserverler tepki gösterdi.

TFF'YE DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Haim Revivo daha önce Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Gazze için alınan saygı duruşu kararı için  de benzer bir çıkış yapmış ve  paylaşımında, "Sana yazıklar olsun Türkiye Futbol Federasyonu. Gazzeli vatandaşlar için saygı duruşunda bulunacak siyah kurdeleler takacaksınız ama Hamas'ın katlettiği Yahudiler için bunu yapmıyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Haim Revivo Sagiv Jehezkel