Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İngiltere'de hükümetten 'Avrupa Süper Ligi'ni önleme adımı

İngiltere hükümeti, bugün parlamentoya sunacağı yasa tasarısıyla "Avrupa Süper Ligi" gibi küresel futbol sisteminden ayrılmayı planlayan organizasyonlara katılımı ve kötü yönetim sergileyen kulüp sahibi ve yöneticilerin tekrar göreve gelmesini yasaklamayı öngörüyor.

İngiltere'de hükümetten 'Avrupa Süper Ligi'ni önleme adımı

İngiltere hükümeti, "Avrupa Süper Ligi" gibi küresel futbol sisteminden ayrılmayı planlayan organizasyonlara katılımı ve mali açıdan kötü yönetim sergileyen kulüp sahibi ve yöneticilerin tekrar göreve gelmesini yasaklamayı amaçlayan bir yasa tasarısı hazırladı.

Futbol Yönetimi Yasa Tasarısı olarak adlandırılan yasa tasarısı, bugün İngiltere parlamentosuna sunulacak. Tasarının hazırlanmasında, Avrupa Süper Ligi girişimi, bazı kulüplerin iflası ve taraftarın muhalefetine rağmen yapılan satışlar, arma ve renk değişiklikleri, yönetici atamaları gibi gelişmelerin rol oynadığı belirtildi.

BAĞIMSIZ FUTBOL DÜZENLEME KURALI OLUŞTURULACAK

Yasa tasarısı kabul edilirse, futbolu denetlemek için bağımsız bir futbol düzenleme kurulu oluşturulacak. Bu kurulun, sürdürülebilir finansal yapı ve İngiliz futbol kültürünü korumayı amaçlayacağı kaydedildi.

TARAFTAR KATILIMI ARTTIRILACAK

Tasarıyla taraftarın yönetim süreçlerine katılımı da sağlanacak. Kulüp tarihi ve kulübün stratejik planları gibi saha dışı konularda taraftarın görüşüne başvurmak gerekecek. Taraftar katılımı gerektiren alanlar ise oluşturulacak bağımsız düzenleme kurulu tarafından belirlenecek.

BAŞBAKAN SUNAK VE BAKAN FRAZER'DAN DESTEK

İngiltere BaşbakanI Rishi Sunak, "Bazı kulüpler uzun süredir kötü mali yönetime rağmen vicdansız kulüp sahipleri tarafından suistimal ediliyor. En kötü ihtimalle Bury ve Macclesfield Town örneklerinde gördüğümüz gibi tamamen çöküşe yol açıyorlar" dedi.

Sunak, hazırlanan tasarıyla taraftarın birçok konuda söz sahibi olacağını belirterek, "Bu, taraftarın sesinin merkezde ve ön planda olmasını sağlayacak, ayrılıkçı ligleri önleyecek, kulüplerin finansal sürdürülebilirliği ile büyük ve küçük kulüplerimizin tarihi mirasını koruyacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Lucy Frazer da "Taraftar yoksa futbol hiçbir şeydir. Onları oyunun merkezine almaya ve kulüpleri, hayati bir toplumsal değer olarak yaşatmaya kararlıyız" görüşünü paylaştı.


Haber Kaynağı : AA

Avrupa Süper Ligi İngiltere Başbakanı Rishi Sunak