Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kariyer zirvesini gören Cengiz Ünder o istatistikte takımdaki herkesi solladı

Son haftalarda attığı gollerle takımına maç kazandıran Fenerbahçe'nin yeni transferi Cengiz Ünder, pozisyonları gole çevirme oranında Sarı-Lacivertler'in en iyisi olurken kariyerinin de zirvesini gördü.

Kariyer zirvesini gören Cengiz Ünder o istatistikte takımdaki herkesi solladı

Fenerbahçe'nin Marsilya'dan 15 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Cengiz Ünder, son haftalarda yükselen form grafiğiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Sezon başında eleştirilerin odağında olan milli futblcu, son 2 maçta attığı gollerle şampiyonluk mücadelesi veren takımına büyük katkı sağladı.

26 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı Ankaragücü maçında iki gole de imzasını atarken, 2-0'lık Antalyaspor müsabakasında ise kilidi açan isim oldu.

Sabah'ın haberine göre, takımın en formda ismi olan milli sağ kanat, bu sezon pozisyonu gole çevirme oranında kendini aşarken yükselişiyle Sarı-Lacivertliler'in 1 numarasına adını yazdırdı.

16 lig maçında rakip kalelere 27 şut çeken başarılı futbolcu, 8'inde ağları bulup %30'luk değerle takımının en iyisi oldu. Kariyerinin de en iyi seviyesine ulaştı.

Cengiz Ünder 2021-22 sezonunda altın çağını yaşadığı (10 gol-2 asist) Fransız ekibi Marsilya'daki yüzde 17'lik karnesini de geride bıraktı.

Türkiye'nin en üst lig seviyesinde iki takımla (Başakşehir-F.Bahçe) fileleri 15 kez sarsan Cengiz, 1 gol daha atarsa Fransa Ligue 1'deki performansını geçecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Cengiz Ünder Fenerbahçe