Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Kemal Ulusu Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili konuştu

Süper Lig'de oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının yankıları sürüyor. Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Kemal Ulusu, olaylı maçı 12punto’ya değerlendirdi.

Kemal Ulusu Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili konuştu

Süper Lig’in 30.haftasında oynanan ve Fenerbahçe’nin Trabzonspor’u 3-2 mağlup ettiği maçın ardından Trabzonspor taraftarları, Fenerbahçeli futbolculara saldırmıştı. Gergin geçen derbinin ardından eski TFF Başkanı Mustafa Kemal Ulusu, maçta yaşanan olayları 12punto’ya anlattı. 

MAÇTAKİ EN ÖNEMLİ SORUN GÜVENLİK 

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında ciddi bir güvenlik ihmali olduğunun altını çizen Mustafa Kemal Ulusu, şunları söyledi: 

’Benim için birinci plandaki sorunun güvenlik zaafiyeti. Benim dönemimde bizzat o şehrin valisinden ya da emniyet müdüründen önlem alınmasını en ciddi şekilde istiyorduk. Hatta ben görevdeyken çok önemli olan maçlara bizzat emniyet müdürlüğünden veya içişleri bakanlığına giderek önlem istiyordum.’’

SAHADA 1 TANE POLİS YOK 

Olaylı geçen Trabzonspor-Fenerbahçe maçında asıl sorumluluğun TFF’den ziyade Trabzon Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nde olduğunu kaydeden Mustafa Kemal Ulusu; ‘’Buradaki olayda birinci derecede TFF'den ziyade Trabzon Valiliğini ve Emniyet Müdürünü konuşmamız lazım. Valiliğin böylesi bir maçta hiçbir önlem almamasını hayretle karşıladım. Mesela görüntüleri izledim. Maçta bir tane bile polis yok. Oradaki güvenlik görevlilerini, sahaya giren fanatikler katiyen dikkate almazlar. Onlar güvenlik görevlilerini sıradan bir vatandaş olarak görürler. Çünkü onların resmi bir görevleri de yok. Dolayısıyla orada bir polis olsa daha farklı olabilirdi. Çünkü halkımızın polislere karşı farklı bir duyarlılığı vardır. Bunun olaylı bir maç olacağı çok belli. Bu olaylardan sonra TFF'ye yükleniliyor. Ben aynı görüşte değilim. TFF ben eminim ki Trabzon Valiliğine müracatını yapmıştır. 

Ben Sayın İçişleri Bakanımızın bu konu üzerinde önemle duracağını bir Federasyon Başkanı olarak bekliyorum. Yani bu olayda bütün suç TFF'ye atıldı. Biz de zamanında TFF başkanlığı yaptık. Önce Federasyon başkanından evvel olayın asayişini temin etmeyen Valilik sorumlu diye düşünüyorum’’ şeklinde konuştu. 

VALİLİKTEN TEK BİR AÇIKLAMA YOK

Olayda asıl sorumluluğu bulunan Trabzon Valiliğinden tek bir açıklama gelmediğini ve Türkiye’deki medyanın da Valiliğe dair hiçbir soru sormadığını söyleyen Ulusu, ''Trabzon Valiliğinden hiçbir açıklama yok. Ben süreci televizyonlardan takip ediyorum bu konuya temas eden hiç kimse de yok.Medyada kimse Trabzon Valiliğine bu olaylara dair bir soru sormuyor.En başta Trabzonspor Kulübü Başkanı'nın sorması lazım. Şimdi Trabzonspor Kulübü Başkanı itham altında kalıyor. Niye, çünkü o külübün başkanı sahaya atlayan o külübün taraftarı’’ dedi. 

HALİL UMUT MELER’DEN BAŞKA HAKEM YOK MU?

Olaylı derbiyi yöneten Halil Umut Meler’le ilgili de konuşan Mustafa Kemal Ulusu şunları söyledi: 

‘’Maçla ilgili hakem üzerinden konuşanlarda var. Ama bakarsanız Halil Umut Meler'den başka bu maça atanabilecek başka hakemimiz yok. Bizim bunu da düşünmemiz lazım. Yani niye bu kardeşimizi bu kadar büyük darbeler yediği halde o maçı yönetiyor? Demek ki orada da bir sıkıntı var. Tabi burada TFF Başkanından ziyade MHK Başkanının konuya cevap vermesi gerekir diye düşünüyorum. Yani bizim başka FIFA kokartlı hakemlerimiz de var. Neden onlara bu maç verilmedi? Demek ki hakem camiasında da sıkıntılar var. Yani Halil Umut Meler son zamanlarda hem ruhi hem de bedenen zarar gördü. Halil Umut Meler saha içinde ölümle karşı karşıya kaldı.’’

 İKİNCİ SORUMLU TRABZON İL VE GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜĞÜ

Mustafa Kemal Ulusu, olaylı geçen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ikinci sorumlusunun Trabzon İl ve Gençlik Spor Müdürlüğü olduğunun altını çizerek, ‘’Olayların ikinci derecede baş sorumlusu da Trabzon İl ve Gençlik Spor Müdürlüğü olduğunu düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla sahaya herkes girmiş. Yine aynı şekilde sahaya atılan yabancı maddelerde var. Trabzon İl ve Gençlik Spor Müdürlüğünün ve Trabzon Valisinin bu konular hakkında bilgi vermesini bekliyorum. Ve bununla ilgili hiç kimse Trabzon İl ve Gençlik Spor Müdürlüğü ile ilgili hiç kimsenin bir sorusu yok. Çünkü spor medyasının konuya dair hiçbir bilgisi yok. Neticede spor medyası da işin medyatik tarafında’’ dedi. 

GENEL KURULDA LİGDEN ÇEKİLME KARARI ÇIKMAZ 

Son olarak Fenerbahçe’de 2 Nisan tarihinde toplanacak ve ligden çekilmenin de konuşulacağı Olağanüstü Genel Kurul’u değerlendiren Mustafa Kemal Ulusu, ''Fenerbahçe, ligden çekilebilir. Fenerbahçe Kulübü Başkanı, genel kurulu toplar ve ligden çekilme durumunu sorar. Eğer üyeler ligden çekilme kararı alırsa çekilir. Fenerbahçe'nin içişlerine kimse karışamaz. Dikkat ederseniz kongre toplanıyor. Yönetim olarak bir karar verilmeyecek.

 Peki ne olur? 2 maça çıkmaz, hükmen mağlup olur. Bunun sonucunda ise ceza olarak bir alt lige düşürülür. Ama ben şahsen bu konunun Genel Kurul'da enine boyuna konuşulacağını ve böyle bir kararın çıkacağını zannetmiyorum. Çünkü bu biraz aceleyle verilmiş bir karar gibi geliyor. Çünkü arkada 30-40 milyon Fenerbahçe taraftarı var’’ ifadelerini kullandı.  


Haber Kaynağı : Selçuk Çelik

Süper Lig Fenerbahçe Trabzonspor TFF Mustafa Kemal Ulusu