Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Lemi Çelik yorumladı: Fenerbahçe yarı final için Olympiakos karşısında...

Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında bu akşam Yunanistan’ın Olympiakos takımıyla sahasında karşı karşıya gelecek. Eski futbolcu ve spor yazarı Lemi Çelik, kritik maçı 12punto'ya değerlendirdi.

Lemi Çelik yorumladı: Fenerbahçe yarı final için Olympiakos karşısında...

Samet SAĞLAM-12punto.com.tr

Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında, Pire'de aldığı 3-2'lik mağlubiyetin ardından mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıkıyor.

Spor yazarı Lemi Çelik ise kritik maçı 12punto'ya değerlendirdi.

"ÇOK RAHAT YENİP..."

Çelik, “Fenerbahçe oyuncu kadrosu olarak, performans olarak Olympiakos’un çok üzerinde bir takım. Kadro derinliğine, kulübenin zenginliğine baktığınızda bütün karşılaştırmaları yaptığınız zaman Fenerbahçe’nin Olympiakos’tan çok daha üstün, başarılı ve formda olduğugu görüyoruz. Fenerbahçe kendi sahasında Olympiakos’u çok rahat yenip turu geçecektir diye düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Fenerbahçe’deki sakatlıklara da değinen Çelik, “Sakatlıklar tesadüfi olabilir, aynı anda birçok futbolcu da sakatlanabilir, burada önemli olan kuvvet ve kondisyoner, bunun araştırılması lazım” ifadelerini kullandı.

Ülker Stadı’nda oynanacak maç bu akşam saat 22.00’de başlayacak. Müsabaka TV8’den naklen ve şifresiz olarak yayınlanacak.

FENERBAHÇE TURU NASIL GEÇER?

Sarı lacivertliler Yunanistan’da  oynanan ilk maçta rakibine 3-2 mağlup olmuştu.  Fenerbahçe, 2 ve daha farklı her türlü galibiyette yarı finale adını yazdıracak. Sarı-lacivertlilerin 1 farklı galibiyeti halinde ise maç uzatmalara gidecek. 15’er dakikalık iki uzatmanın sonucunda skor değişmezse, yarı finale çıkan ekibi penaltı atışları belirleyecek.

Olympiakos’un her türlü galibiyeti ve beraberlik halinde ise Fenerbahçe Avrupa kupalarına veda edecek.

SARI-LACİVERTLİLERİN YUNAN TAKIMLARA KARŞI PERFORMANSI

Fenerbahçe’nin Yunan takımlarıyla ilk mücadelesi 2002-2003 sezonunda gerçekleşti ve UEFA Kupası 2. turunda Panathinaikos ile eşleşti. İlk maçta sahasında 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, deplasmanda 4-1’lik mağlubiyetle Avrupa’ya veda etti.

Sarı-lacivertli takımın bir sonraki Yunanistan eşleşmesi 2010-2011 sezonunda oldu. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda PAOK ile karşılaşan Fenerbahçe, deplasmanda 1-0 mağlup oldu ve sahasında normal süreyi 1-0 önde tamamlasa da, PAOK’un uzatmalarda attığı golle maç 1-1 sonuçlandı ve Fenerbahçe elendi.

Fenerbahçe’nin Yunanistan takımlarına karşı tek galibiyeti Atromitos’a karşı geldi. 2015-2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Atromitos ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmandaki maçı 1-0, sahadaki rövanşı ise 3-0 kazanarak gruplara yükseldi.

2021-2022 UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda Olympiakos ile karşılaşan Fenerbahçe, İstanbul’daki maçı 3-0 kaybetti ve Atina’daki maçtan 1-0’lık yenilgiyle ayrıldı. Grup aşamasında oynadığı 6 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Fenerbahçe, bu mağlubiyetlerin ikisini Olympiakos’a karşı yaşadı.


Haber Kaynağı : Samet Sağlam

Fenerbahçe Lemi Çelik Olympiakos UEFA Avrupa Konferans Ligi