Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Lemi Çelik'ten 'Hatayspor' yorumu: 'Küme düşürülmesi büyük haksızlık olur’

Eski futbolcu ve spor yazarı Lemi Çelik, Türk futbolunda yaşanan son gelişmeleri 12punto'ya değerlendirdi. Çelik, Süper Lig'deki zirve yarışı ve düşme hattındaki son durumu değerlendirdi. Çelik ayrıca, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen kulüpler arasında yer alan Hatayspor'un küme düşürülmesinin haksızlık olacağını belirtti.

Lemi Çelik'ten 'Hatayspor' yorumu: 'Küme düşürülmesi büyük haksızlık olur’

Eski futbolcu ve spor yazarı Lemi Çelik, spor gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Çelik, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat’ın projelerine, Fenerbahçe’deki başkanlık yarışına,  Dursun Özbek’in deprem üzerinden diğer takımlara yönelik açıklamalarına ve Hataspor’un ligdeki durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

‘MEHMET BÜYÜKEKŞİ’Yİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin Türk futbolunun marka değerini düşürdüğüne dikkat çeken Çelik, “Mehmet Büyükekşi’yi anlamak mümkün değil. Türk Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en başarısız Türkiye Futbol Başkanı Mehmet Büyükekşi’dir.  Büyükekşi’nin ömrü sanki  çok uzun yıllar futbol sahalarında geçti. Sanki Çok uzun yıllar futbolun içinde çalıştı, Başarısı yok. Türk futbolunu marka değerini yerlerde sürünecek hale getirdiniz.  Federasyona yandaş hocaları doldurmuşsunuz ve orada bütün hocaların belli bir cemaat  ve tarikata yakın isimler olduğunu görüyoruz. Bu yüzden lütfen istifa edin Türk Futbolu da sizden kurtulsun.  Her gittiğiniz yerde yuhalanıyorsunuz. Hiçbir stada giremeyeceksiniz” şeklinde konuşu. 

‘HATAYSPOR KÜME DÜŞÜRÜLMEMELİ’

Süper Ligde bu sezon Hatayspor’un küme düşürülmemesi gerektiğini belirten Çelik, “Bana göre Hatayspor küme düşürülmemeli. Gerekirse önümüzdeki yıl Süper Lig 21 takımla oynanabilir ama stadı yıkılmış, sahası yıkılmış, futbolcularını depremde kaybetmiş büyük bir travma yaşayan Hataspor’u küme düşürmek büyük bir haksızlık olur. Lüfen Hatayspor’u küme düşürmeyin.  Bu anlamda  da Türkiye’deki tüm sporseverleri bir kampanya yapmaya çağırıyorum. TFF’nin  ve Hamit Altıntop’un zaten futbol konusunda  hiçbir şey yaptığı yok, bari bu konuda bir şey yapsınlar da  en azından  Türk halkının Türk spor severinin biraz yüreğindeki yaraları sarmış olurlar. Türkiye Futbol federasyonu Hatayspor’u düşürmesin.  Eğer Hatayspor küme düşerse , federasyon Türk halkının yüreğinde büyük bir yara açmış olur” ifadelerini kullandı.

“AZİZ YILDIRIM’IN ADAY OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Fenerbahçe’de haziran ayında gerçekleşecek genel kuruldaki başkanlık yarışı üzerine de bir değerlendirmede bulunan Çelik, “Sayın Ali Koç çok doğru yaptı ve başkanlığa bir kez daha adaylığını açıkladı. Ali Koç devam etmeli, çünkü şu ana kadar hep kötü kadro kuruyordu, iyi hoca alıyordu. Şimdi ilk defa üç dört yılda mükemmel bir kadro kurdu, kötü hoca aldı. önümüzdeki yıl hoca değişikliği ve birkaç takviyeyle birlikte Fenerbahçe şampiyonluğun en önemli adayıdır. Ben kongrede Aziz Yıldırım’ın aday olacağını düşünmüyorum. .Taraftar futbolda sadece şampiyonluğa bakıyor, diğer hiçbir branşa bakmıyor, taraftarın bakışı biraz duygusal oluyor, bundan dolayı taraftar bu anlamda duygusal bir tepki de gösterebilir. Aziz Yıldırım’ın bu konuda benimle aynı görüşte olduğunu düşünüyorum, Ali Koç’un devam etmesi, kadronun bozulmaması, hocanın değişimi ve bir iki takviyeyle birlikte önümüzdeki yıl daha güçlü, kulübesi daha zengin, hocası daha iyi bir Fenerbahçe şampiyon olur” dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Lemi Çelik Hatayspor Aziz Yıldırım Mehmet Şimşek Süper Lig