Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Manchester United’ın stat yenileme planı İngiltere ekonomisine 7.3 milyar sterlin katkı yapacak

Manchester United, Trafford Park bölgesini yenilemeyi planlıyor. Oxford Economics'in raporuna göre, 100 bin kişilik stadyum da içeren proje İngiliz ekonomisine yıllık 7.3 milyar sterlin katkı sağlayabilir ve 92 bin kişiye istihdam yaratabilir.

Manchester United’ın stat yenileme planı İngiltere ekonomisine 7.3 milyar sterlin katkı yapacak

Manchester United, Trafford Park bölgesini yenilemeyi planlıyor. Dünyaca ünlü danışmanlık firması Oxford Economics’in raporuna göre, 100 bin kişilik yeni stadyum inşaatını da içeren proje İngiliz ekonomisine yılda 7.3 milyar sterlin katkı yapabilir.

Oxford Economics’in çalışması, imar planının olası yararlarına işaret ediyor. Proje 92 bin kişiye istihdam, 17 binden fazla yeni konut ve her yıl 1.8 milyon yeni ziyaretçi getirebilir.

The Athletic'in haberine göre yenileme planı stadyumdan ibaret değil. Trafford Wharfside bölgesini spor, konut, eğlence ve iş merkezine dönüştürmeyi de amaçlıyor. İlk tasarımlar pazartesi günü Liverpool’daki İşçi Partisi konferansında açıklandı.

United nisan ayında Old Trafford Stadyumu’nun geleceğine dair seçenekleri değerlendirmek üzere bir çalışma ekibi görevlendirmişti. Buna göre ya mevcut tesis yeniden imar edilecek ya da baştan yeni bir stat yapılacaktı.

Stadyum bölgesinin imar planı için Foster and Partners mimarlık ofisi görevlendirildi. Odak noktasında araziyi toplum yararına uygun biçimde değerlendirmek var. Ancak stadyumun tasarımına çalışma ekibinin bu yıl sonuna doğru sunacağı nihai öneri üzerinden ayrı bir süreçle karar verilecek.

The Athletic eylül başında Old Trafford çalışma ekibinin aralık sonuna kadar stadın geleceğine dair tavsiyesini sunacağını bildirmişti.

The Athletic’in ulaştığı kurum içi belgeye göre çalışma ekibinin projeye dair son önerilerinin yer aldığı rapor için son teslim tarihi 31 Aralık. 



Haber Kaynağı : 12punto

Manchester United Old Trafford Stadyumu