Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Montella'dan Arda Güler için sakatlık açıklaması: Yarın ilk 11'de olacak mı?

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Portekiz maçı öncesi açıklamalar yaptı. Portekiz'in mükemmel bir takım olmadığını söyleyen Montella, Arda Güler'le ilgili kararı yarın vereceklerini belirtti.

Montella'dan Arda Güler için sakatlık açıklaması: Yarın ilk 11'de olacak mı?

Teknik direktör Vincenzo Montella, Portekiz maçı öncesi konuştu. İsmail Yüksek'in durumunun iyi olduğunu belirten Montella, Arda Güler'de ufak bir yorgunluk belirtisi olduğunu ve oyuncuyla ilgili kararı yarın vereceklerini aktardı.

Montella'nın açıklamaları şu şekilde:

''ARDA'NIN YORGUNLUĞU VAR''

"Biz kendi kimliğimize, kendi oyunumuza odaklanacağız. Güçlü noktalarımızı avantaja çevirmeliyiz. Sabırlı oyunumuzu birlik beraberlik içinde göstermeliyiz. Bizim hedefimiz topa sahip olmak. Portekiz'in de öyle. Bizim topu ayağımızda tutma noktasında gelişmemiz gerekiyor."

"Arda'nın şut yüzdesi çok yüksek. Kaleyi gördüğü anda gol bekleyebiliriz. Böyle futbolcuları yönetmek benim için zor değil. Ufak bir yorgunluğu var. Yarın ilk 11 mi yoksa sonradan mı gireceğine beraber karar vereceğiz."

"'KADRODA OLMAYACAK''

"Daha iyi bir defansif duruşa sahip olmalıyız. Bunu sağlamak da forvetlerimizden başlıyor. Defansif anlamda iyi olduktan sonra ofansif oyuncularımızın ne kadar iyi olduğunu zaten biliyoruz. Gürcistan maçında biz 22 şut attık onlar 12."

"Arda ufak bir yorgunluk belirtisinde bulundu. İrfan Can maalesef kadroda olmayacak. Diğer bütün oyuncularımız kadroda olacak, hazırlar."

''ZAAFLARI BİLİYORUZ, DEĞERLENDİRECEĞİZ''

"Portekiz'i hiç yenemediğimizi biliyoruz ama bu sadece istatistik. Biz yarınki maça odaklanıyoruz. Ayaklarımızı yere basmalıyız, gerçeklere odaklanmalıyız. Konsantrasyonumuzu ve arzumuzu eksik etmeden sahada olacağız."

Portekiz basınından soru: "Yarın Türkiye, Portekiz karşısında nasıl bir anlayışla sahada olacak?"

"Seni Martinez mi yolladı? (Gülerek). Biz kompakt oynadığımız sürece rakibimiz isterse üçlü de oynayabilir. Biz onların zaaflarını biliyoruz ve değerlendireceğiz."

''RAKİP HOCANIN SÖYLEDİKLERİNİ OKUDUM''

"Rakip hocanın söylediklerini okudum, saygı duyduğum bir isim. Ülkemizde forvetsiz ve ofansif oynamadığımızı söylüyor. Rakip hoca bizim ofansif oynadığımızı söylediğinde mutlu oluyorum. Rakibimize alan bırakmamamız gerekiyor."

"Her zaman dikkatli ve kompakt olmamız gerekiyor, mesafeleri en iyi şekilde ayarlamamız gerekiyor. Kendi kalitemizle onların kalitesini kırmamız gerekiyor."

"İSMAİL YÜKSEK'İN DURUMU GAYET İYİ"

 

"Biliyorsunuz ki ben önceden bilgi vermeyi sevmem ama İsmail Yüksek'in durumu gayet iyi. İdmanlara da düzenli bir şekilde devam ediyor. Yarın belki baştan, belki sonradan oyuna dahil olabilir. Bu bilgiyi size vermeyeceğim tabii ki".

Kerem Aktürkoğlu'nun açıklamaları ise şöyle:

"Golü topu sürüyorken 3 kez kaçırdım. Bunun şakasını yapıyorum golden beri. Kulübe benimle koştu, kaleye kadar sürecektim de vazgeçtim. Kolay gibi gözükse de zor bir pozisyondu.

"GRUPTAN LİDER OLARAK ÇIKMAZ İSTİYORUZ"

"Maçlara hiçbir takım beraberlik veya mağlubiyet için çıkmaz. Tabii ki galibiyet almak istiyoruz, onun için hazırlandık. Bizim de eksiklerimiz var, Portekiz'in eksiklerini iyi çalıştık. Galibiyet alıp gruptan net bir şekilde lider olarak çıkmak istiyoruz."

"SABIRLI OLURSAK YARIN GALİBİYETLE AYRILMAMIZ KAÇINILMAZ OLUR"

"Sabır bizim en büyük parolamız. Acele etmezsek yaparız. Biraz heyecanlı bir milletiz, bir an önce olsun istiyoruz. Bu bende de biraz var. Hazırlık maçları sonuç olarak kötü gözükebilir ama oyun olarak çok anlamlı noktalara dokundu. Sabırlı olursak yarın galibiyetle ayrılmamız kaçınılmaz olur.

Takım savunması böyle turnuvalarda en önemli etkenlerden birisi. İlk maçta verdiğimiz pozisyonlar bizi sıkıntıya soktu ama Portekiz'e karşı oyun anlayışımız daha farklı olacaktır. Ben de takım savunmasına yardım eden bir oyuncuyum çok fazla belli olmasa da. Yarın inşallah bunu takım olarak gösterebiliriz."

"YARIN KAZANDIĞIMIZ ZAMAN ÇOK FARKLI BİR HAVA OLACAK"

"Hazırlık maçlarının mağlubiyetle geçmesi moralimizi biraz bozmuştu. İlk maçın turnuvanın gidişatını etkileyebileceğinin farkındaydık. İçeride yaş olarak ve dostluk olarak birbirine yakın bir grup var. İlk maçı kazandık ama hiçbir şey bitmedi. Kazandığımız zaman yarın çok farklı bir hava olacak. Ülke olarak buna ihtiyacımız var."

"YARIN OYNAYIP OYNAMAYACAĞIMI BİLMİYORUM"

 

"Oynayıp oynamayacağımı bilmiyorum ama rakibimize karşı hazır olmamız gerekiyor. Belli şablonlara her oyuncu hakim, Türkiye'de çok fazla üçlü oynayan takım olmadığı için sıkıntılar yaşanabiliyor ama bunlara hazır olmak zorundayız. İlk dakikalarda farklı bir skor elde edersek onların oyununun değişeceğini biliyoruz."

 


Haber Kaynağı :

Arda Güler Portekiz Türkiye EURO 2024 Vincenzo Montella Kerem Aktürkoğlu