Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Red Bull yeni aracını 'benzersiz' görüntülerle tanıttı: Tarihe geçen drone çekimi

Red Bull ekibi, yeni Formula 1 aracını dünyanın en hızlı drone'uyla çekilen görüntülerle tanıttı. Çekimlerin yapılabilmesi için özel olarak geliştirilen drone, tarihteki en uzun süreli kesintisiz FPV çekimini yaptı.

Red Bull yeni aracını 'benzersiz' görüntülerle tanıttı: Tarihe geçen drone çekimi

Hollandalı şirket 'Dutch Drone Gods' tarafından icat edilen dünyanın en hızlı drone’u, dünyaca ünlü Formula 1 pilotu Max Verstappen'i görüntüledi. Hollandalı yıldızın Oracle Red Bull Racing RB20 aracını Silverstone Pisti'nde tam bir tur boyunca izleyen drone, bugüne kadar kesintisiz şekilde yapılan en hızlı FPV drone çekimini gerçekleştirdi.  

Red Bull Racing pilotu Max Verstappen’in önümüzdeki Formula 1 sezonunda kullanacağı aracı Oracle Red Bull Racing RB20, F1 One Shot projesiyle Formula 1 hayranlarına tanıtıldı. Hollandalı ekip 'Dutch Drone Gods'un geliştirdiği drone, Verstappen’i bir tur boyunca takip ederek F1 hayranlarına aracı ve Verstappen’in performansını yakından izleme şansı verdi. Drone’u kullanan Ralph Hogenbirk, bir tur boyunca takip edebilmek için çok sayıda uçuş simülasyonuyla hazırlandı.

 Standart drone'lar yaklaşık 30 dakikalık pil ömrüyle saatte yaklaşık 60 km hızla gidebiliyor. RB20'yi kesintisiz olarak takip etmek için, tasarlanan yeni drone'un F1 arabalarından daha hızlı olması gerekiyordu. Proje için bir F1 aracından iki kat daha hızlı gidebilen, 300 km/sa hıza sadece 4 saniyede ulaşabilen ve 350 km/sa'in üzerinde azami hıza çıkabilen bir drone geliştirildi. Geliştirilen drone, dünyanın en hızlı ve manevra kabiliyeti en yüksek drone’u olarak kabul ediliyor.

Max Verstrappen drone’la kaydedilen turun ardından, "Bir drone'un sadece kamera çekimi için bu kadar hızlı gittiğini göreceğimi hiç düşünmezdim. Islak zeminde sürerken beni takip ettiğini bilmiyordum ve bazı yerlerde bana çok yakındı. Ne kadar hızlı ayak uydurabildiğine ve virajlarda ne kadar yakınlaşabildiğine gerçekten şaşırdım. Formula 1 izlemeye farklı bir bakış açısı kazandırıyor " dedi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Formula 1 Max Verstappen drone