Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçil Erzan davasında yeni ayrıntı: Podolski’yi de dolandırmaya kalkışmış

Dolandırıcılık davasında yargılanan Seçil Erzan’ın Galatasaray’ın Polonyalı yıldızı Lukas Podolski’yi de tuzağına düşürmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Seçil Erzan davasında yeni ayrıntı: Podolski’yi de dolandırmaya kalkışmış

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Duruşmada ortaya çıkan ifade detaylarında Seçil Erzan’ın Musa Mert Çetin’e, “yabancılarında bankalarda parası var” diyerek Muslera ve Podolski’nin paralarını kendisinin özel fonuna aktarması için Musa Mert Çetin’i kullandığı öğrenildi. Duruşmada şikayetini anlatan Çetin, Podolski’nin parayı yatırmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Seçil Erzan’ın yargılandığı dolandırıcılık davasında yeni detaylar ortaya çıktı. Seçil Erzan’ın savunmasının alındığı duruşmanın çözülen 176 sayfalık SEGBİS kayıtlarında Galatasaray’ın eski  tercümanı Musa Mert Çetin’in şikayeti dinlendi.

ÖNCE NASIL TUZAĞA DÜŞTÜĞÜNÜ ANLATI

Seçil Erzan’ın mağdurlarından biri de olan Musa Mert Çetin, duruşmada Seçil Erzan’a nasıl para kaptırdığını anlattı. Çetin “2022 Ekim'in sonu gibi "Senle bir görüşmemiz lazım" deyip kendisine bir görüşmeye gittim, ondan sonra konuyu bilmeden, görüşmemiz lazım. Ondan sonra bana anlattı böyle böyle, uluslararası bir fon olduğunu yani bu Türkiye'de değil uluslararası piyasalarda bu paranın değerlendirildiği, her şeyin legal olduğuunu çünkü bunu özellikle üstüne basa basa birkaç kere sordum, her şeyin legal olduğunu, ve birçok da ünlü kişinin de burada olduğunu kendisi söyledi. 75 bin dolar kendisine verdim. Bana dönüşü 2.5-3 ay içinde işte 100 bin dolar, 25 bin dolar gibi bir kazanç elde edeceğimi söyledi. Ancak paramı alamadım” dedi.

YABANCI OYUNCULARIN HESAPLARINA BAKMIŞ

Mahkemede Seçil Erzan’la arasında yapılan görüşmeleri anlatan Çetin, önemli iddialarda  bulundu. Çetin, Seçil Erzan’ın kendisine “Sen kendinle sadece kalma sonuçta sen Galatasaray camiasında uzun yıllardır çalışıyorsun. Sistemden baktım yabancı oyuncuların paraları var” dediğini iddia etti. Erzan’ın sistemden baktım Muslera'nın da parası olduğunu söylediğini anlatan Çetin, şöyle devam etti;  “Muslera'nın da parası var. Muslera parasını niye böyle bir kurumsal fonda değerlendirmiyor. Yazık günah parası değerlensin. Muslera'yı da getir, başka kişiler varsa ara getir." dediğini söyledi.

“HER ŞEY RESMİ DEDİ”

Olayı anlatan Çetin, Muslera’nında Seçil Erzan’ın tuzağına düştüğünü belirterek “Muslera'yla beraber bu s¸ekilde bize geldi yani her şyin resmi olacağına dair. Peki dedim "Nasıl olacak?" "Hiç merak etme bankanın ISIN kodu diye bir şeyi var hepinizin orada ISIN kodu olacak." 

PODOLSKİ SON ANDA GİRMEDİ

Mahkemede şikayetlerini anlatan Musa Mert Çetin, ilk kez bilinmeyen bir ayrıntıyı anlattı. Çetin, Seçil Erzan’ın Galatasaray’da oynayan yabancı futbolcuların hesaplarına baktığını ve o futbolcuların da parasını getirip bu özel fona aktarmasını istediğini belirterek “Hatta biz Lukas Podolski'yle beraber, şu an kendisi Polonya'da oynuyor, onla beraberde tarihi tam hatırlamıyorum yalan olmasın 1. Levent'teki şubede kendisini de bir ziyarete gittik ama Lukas Podolski sonra Polonya'da olduğu için burada o işle çok hani hani kafa yoramayacağını ve "Bu büyük ihtimalle belki de paramı Polonya'ya göndereceğim" o yüzden girmek istemedi. Allah'ıma şükürler olsun ki girmedi.” dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Galatasaray Seçil Erzan Lukas Podoski Fatih Terim Fonu