Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

UEFA o pankarta soruşturma açtı

EURO 2024'te Avusturya’nın Polonya ile oynadığı maçta, Avusturyalı seyircilerin bulunduğu tribünde “Avrupa’yı savun” pankartı açıldı. UEFA, Almanya’nın komşusu ile ilgili ırkçılık soruşturması açtı.

UEFA o pankarta soruşturma açtı

Avusturya'nın Polonya ile Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynadığı karşılaşma EURO 2024’te krize yol açtı.

Avusturyalı seyircilerin bulunduğu bölümde "Avrupa’yı savun" pankartı açıldı. UEFA, Almanya’nın komşusu ile ilgili ırkçılık soruşturması açtı. Bu slogan ‘Bilinen-Kimlikçi Hareket’ (Idenditaere Bewegung) adlı aşırı sağcı grubun sloganı olarak biliniyor.

Hareket, Avrupa’nın islamlaşma hareketleri tarafından tehdit edildiğini öne sürüyor ve Avrupa’nın mevcut etnik yapısının korunmasından yana bir politika güdüyor.

"TAKIMIM ÇOK KÜLTÜRLÜ"

Alman Anayasası’nı Koruma Teşkilatı tarafından takip altında olan örgüt ‘insan onuru ve demokrasi ilkesini ihlal etmekle’ suçlanıyor.

Avusturya Futbol Federasyonu (ÖFB) pankartın sıkı kontrollere rağmen stada nasıl sokulabildiğini anlayamadıklarını açıkladı.

Federasyon “Milli takımımız, toplumun her alanında açıkça hoşgörü, çeşitlilik ve uyumu temsil ediyor” derken; suç duyurusunun ardından kimlik tespitlerinin yapılmasına çalışılıyor.



Haber Kaynağı : 12punto

EURO 2024 Avusturya Polonya