Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dillere destan, ağızlara layık: Künefe

Künefe, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısıdır. Künefe çok lezzetli ve birçok insan tarafından seviliyor. Bu tatlıyı Türkiye'nin her yöresinde yiyebilirsiniz ancak Künefe deyince akla gelen şehrimiz Hatay’dır. Peki, künefe nasıl hazırlanır? İşte pratik tarifi...

Dillere destan, ağızlara layık: Künefe

Künefe, şerbetli bir tatlıdır ve dondurma ile tüketilmesi tavsiye edilir.

Bu tatlıyı yalnızca ustaların yapabileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Evde de künefe tatlısı yapabilirsiniz.

Aşağıda vereceğimiz tarifimiz ile çok kolay lezzetli künefe yapabilirsiniz.

  • 500 gram kadayıf
  • 200 gram Tel peynir
  • 200 gram eritilmiş tereyağı

Şurup için

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 bardak toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Tava için

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi

KÜNEFE HAZIRLANIŞI

  • Önce künefe tatlısını şerbet hazırlamaya başlayarak yapın. Bir tencereye su ve şeker koyarak kaynamaya bırakın. Şerbet kaynatıldıktan sonra 3-4 damla limon suyu ekleyin.
  • 10 dakika kaynadıktan sonra, şerbeti hazırladığınız tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Tereyağını bir tencerede eritin, sonra derin bir kaba dökün, kadayıfı küçük parçalara ayırın, sonra derin kâseyi ekleyin, tereyağı ve kadayıfı karıştırın.
  • Peynirleri küçük küçük dilimleyin.
  • Tencereye tereyağını yayın ve üzüm pekmezini ekleyin. Künefe tatlısının iyice kızartılabilmesi için üzüm pekmezi ekliyoruz.
  • Tencereye kadayıfın yarısını eşit şekilde ekleyin, elinizle kadayıfın üzerine ve üzerine bastırın.
  • Peyniri eşit bir şekilde zerine yayın ve kadayıfın geri kalanını üzerine ekleyin. En son katmandaki kadayıfın peyniri tamamen kaplamasına dikkat edin.
  • Ocağın altını orta ateşte açın ve künefeyi 5 dakika kadar pişirin, sonra diğer tarafı çevirerek pişirin, bir tabak yardımı ile çevirme işlemi yapabilirsiniz.
  • Diğer tarafı 5 dakika içinde pişirin ve şurubu pişerken dökün.
  • Şurubu emdikten sonra künefeyi ocaktan alın.
  • Fıstık, ceviz ve fındıkla süsleyebilirsiniz.
  • Yanına dondurma koyarak servis edebilirsiniz.

Haber Kaynağı : 12punto

Künefe tatlı