Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2288
Dolar
Arrow
36,3010
İngiliz Sterlini
Arrow
46,1227
Altın
Arrow
3428,0000
BIST
Arrow
9.602

Dut pekmezinin yapılışı

Geleneksel Türk lezzetlerinden olan dut pekmezi, insanımızın hastalıklara karşı en etkili kalkan olarak tükettiği en kıymetli besinlerdendir. Dut pekmezi nasıl yapılır? İşte cevabı...

Dut pekmezinin yapılışı

Dut pekmezi soğuk algınlığı gibi hastalıklara da iyi gelmesinin yanında aynı zamanda kan dolaşımını ve mide asidini dengeler.

Karaciğer hastalıklarına karşı da olumlu etki gösteren bir besin kaynağıdır.  

DUT PEKMEZİ NASIL YAPILIR?

  • Dut pekmezi, kıvam alabilmesi için olgunlaştıktan sonra toplanması için dutlar dört kişi yardımıyla köşelerinden tutulan hasavan olarak adlandırılan bez üzerine ağaçtan silkelenerek ağaçtan dökülmesi sağlanır ve kazanlara konulur.
  • Kazana toplanan dutları kapatacak kadar su ilave edilir ve bu şekilde dutlar çekirdeklerinden ayrılıncaya kadar kaynatılır. Kaynayan dut pekmezi süzülüp dinlendirilir.
  • Dinlendirilen dut pekmezi sonrasında tekrardan kazana yerleştirilir ve tekrar kaynatılır. Kaynatılan dut pekmezi geniş tabanlı kaplara aktarılır ve birkaç gün bu şekilde güneşte bırakılır. Güneşlendirilmesinin ardından tekrar süzülerek saklanacağı kaplara konulur.
  • Dut meyvesi, beyaz dut, kara dut gibi iki adet çeşidi vardır. Dut meyvesi kemikleri güçlendirir, kalbi de korur ve ek olarak idrar söktürücü etkisinden dolayı faydalı bir meyvedir dut.
  • Dut aynı zamanda oldukça da besleyici bir meyvedir ve iyi bir antioksidan kaynağıdır. Dut meyvesinden üretilen dut pekmezi, dut şurubu ve dut pestili olarak üretilir ve lezzetli bir şekilde de tüketilebilir.
  • Dut pekmezi özü itibari ile yoğun bir kıvamı olduğundan dolayı tek başına tüketilmesi zor olabileceğinden tahin ile karıştırılarak da tüketilebilir.
  • Kansızlık sorunu olanlar veya kan şekeri düşük olan kişiler dut pekmezini sabah aç karnına 2 yemek kaşığı tüketebilirler. Ayrıca dut pekmezini çay, süt gibi içeceklerin içerisine koyarak da tüketebilirsiniz.
  • Ek olarak bazı tatlıların içerisine şeker yerine bu dut pekmezini ekleyebilirsiniz.

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Dut pekmezi
English Guru