Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Japon deprem uzmanı o bölgeyi uyardı: Domino taşı gibi geliyor...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki depremlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Moriwaki, Türkiye'deki depremlerin birbirini takip ettiğini vurgulayarak, "Türkiye’nin depremi doğudan batıya domino taşı gibi gidiyor" yorumunu yaptı. Ayrıca, ikinci deprem bölgesinde yer alan 3 il için de uyarılarda bulundu.

Japon deprem uzmanı o bölgeyi uyardı: Domino taşı gibi geliyor...

Moriwaki, Iğdır'da yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin deprem riskine değindi. Moriwaki, Türkiye'deki depremlerin birbirini takip ettiğini belirterek, depremlerin nasıl geliştiğini açıkladı. "Türkiye’de deprem nasıl oluyor? 1939’da Erzincan’da deprem oldu ve 1941’de Tokat’ta deprem oldu. Yani Türkiye’nin depremi doğudan batıya tam domino taşı gibi gidiyor ve 1999 Gölcük Depremi'ne kadar geldi" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE İLLER KIPKIRMIZI OLUYOR"

"Türkiye’deki iller kıpkırmızı oluyor" diyerek sözlerine devam eden Moriwaki, Iğdır'ın ikinci tehlikeli bölgede olduğunu belirtti. Eski tarihlere kadar bakıldığında ise 7 büyüklüğünde büyük bir depremin yaşanmadığını ifade etti. Fay hattı olduğu için hiçbir zaman deprem olmayacağını söylemenin mümkün olmadığını dile getiren Moriwaki, "Bir İzmir’de yaşayan veya İstanbul’da yaşayana göre o kadar korkmaya gerek yoktur" şeklinde konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

Deprem Yoshinori Moriwaki